• MCI Autor: ~Adam [37.248.67.*]
    Jestem na MCI od debiutu na GPW.To co się wyprawia teraz z tym kursem jet żałosne.Myślę ,że już nawet nikt nie chce tego komentować. Tak Pan Prezes zapracował na ten wizerunek...
  • Re: MCI Autor: ~dd [89.72.219.*]
    Pan Prezes nie żyje z kursu MCI tak jak my,teraz ma dywidendę z PEMu,a jak będzie za mało to sobie druknie kolejną literkę.
  • Re: MCI Autor: ~jan [159.205.7.*]
    Dokonales zlego wyboru ,wybrales nie te spolke kolego ,nie masz zaufania do zarzadu wiec do kogo masz pretensje ?
    To ty jestes nieudacznikiem ,pan T.Cz. niczego ci nie obiecywal i niczego nie gwarantowal.
    Jesli nie trafiles w "towar" to go sprzedaj i poszukaj innego tak zachowuja sie profesjonalni kupcy ,a takze inwestorzy .
    Ciagle kwekolenie na forum nieczego nie zmieni,sam o tym dobrze wiesz .Jesli szukasz tu pomocy to jej nie uzyskasz po co wiec
    wypisujesz te bzdety ,no chyba ,ze sie lepiej poczujesz ,albo aplikujesz na prezesa MCI .:)
  • Re: MCI Autor: ~HiperBessa [83.21.114.*]
    Tak jak kolega Jan mówi sprzedać i kupic lepsze czyli BRIJU, ATM Grup lub KRUKa zobaczcie wykresy, silne trendy wzrostowe, kapitał płynie do tych spółek. dla mci rekomendacja BARDZO SILNE UCIEKAJ I RATUJ SIE KTO MOŻE ;))) 12 było za mało, 11-10 też... to macie 8,80 będzie 6,60 to kopary opadną haha
  • Re: MCI Autor: ~wowa [31.0.40.*]
    skoro jesteś taki cwaniak to co tu jeszcze robisz?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.45.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.45.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: MCI Autor: ~dd [89.72.219.*]
    To w końcu jest otwarte forum,więc każdy może pisać co myśli.
    PS.Z twoich wypocin też niewiele wynika.
  • Re: MCI Autor: ~Marta [95.50.211.*]
    Sadze ze forum ,te wlasnie,sluzy dyskusji o szansach osiagniecia zysku na walorze przypisanym do watku (tak w skrocie) ,a nie o biadoleniu i uzalaniu sie. W tym zgadzam sie z janem w calej rozciaglosci. Jednym z tych co rozumieja istote jest np. bialoczerwony chociaz jest dla mnie wyjatkowym kosmita
  • Re: MCI Autor: ~Dokleano [31.178.150.*]
    Drodzy koledzy , jeżeli jesteście  na tym forum to zakładam ze macie akcje MCI, ja mam od 10 lat , tez przypuszczam ze chcecie zarabiać . To jest proste . MCI się rozwija silnie i równomiernie ale ludzie maja krotka pamięć . Dwa ostatnie dna koniunkturalne MCI można było kupić za 0,40 NAV , teraz jest sytuacja podobna ( niema zysku za 2016/wyceny niskie co jest dobre dla roku 2017, bo wyniki 2017 będą porownywac z 2016). MCI od wspomniałych dolkow urosło 450% i 350 % a ile urośnie teraz ( 12-18 mcy ) . ja ustawylem najnizsza sprzedaż na 24 zł a wy ? Wiekszość nigdy niema racji a cierpliwość jest wskazana . pozdrawam,  
  • Re: MCI Autor: ~eh [78.28.34.*]
    Dnia 2017-01-09 o godz. 23:33 ~Dokleano napisał(a):
    > Wiekszość nigdy niema racji a cierpliwość jest wskazana

http://wideo.interia.pl/wizytowka-Brela/kierowca-ze-kon-by-sie-usmial-video,vId,2155392

• Re: MCI Autor: ~wowa [37.47.32.*]
    Oby twoja teoria sprawdziła się,bo to powolne osuwanie się jest męczące.Ja też gromadzę środki aby wejść w odpowiednim momencie.W ostatni dołek trafiłem idealnie,kupiłem po 8.50 i myślałem,że to świetny ruch.Tym razem zanosi się że będzie taniej.Trzeba cierpliwie czekać.Chyba że prezes czymś zaskoczy,pozytywnie albo przeciwnie.On tu rozdaje karty i zawsze wygrywa.
  • Re: MCI Autor: ~marta [95.50.211.*]
    Ale ty kolego wyraznie uparles sie ,zeby nie zarabuac.Jak mizna trzymac akcje 10 lat? Nie nazwe tego by cie nie obrazic
  • Re: MCI Autor: ~antymar [195.26.22.*]
    24 zgroza   kolego tu 14 nie ujrzysz prawdopodobnie za kolejne 10 lat...fantasmogoria
    Na geldzie trzeba być realistom ( nie pesymizm nie optymizm) . Zaczelem inwestować na geldzie w okresie fanastycznej hossy 2006/7 i kupiłem Ganta za 100 000 zl , srednia cena około 80 zl , po jakims czasie spadlo na 8 i byłem w minusie ponad 90 %. W tym momencie zakochałem się w geldzie. pomislalem - jeżeli w bessie może spaść 10 razy wystarczy żeby w następnej hossie urosło tyko raz . wziolem pozyczke hypoteczna 300 000 zl i za wszystko kupiłem Ganta - usrednilem na 12 zl , po paru miesiącach Gant kosztowal 28 zl. ( miałem mozliwosc zarobyc ponad pol miliona , zarobylem 280 000 ). potem kupilem MCI w przedziale 5 a 7 złotych , na górce po 9 nie sprzedałem bo wtedy nie milam pojęcia o cyklu który trwa 3,5 lat bo go w poprzedniej pięknej hossie nie było widac. Moje aktywo cca 1 200 000. w pewnym momencie stopniało do 400 000 , byłem załamany ale cierpliwy czekając na następny szczyt y wyszedłem powyżej 13 zl  ale nie ze względu na szyt tylko na formacje klina . Zakladalem ze w szczycie hossy cena 0.75 nav jest apsurdalna i ze to jeszcze nie szczyt , a szczególnie ze względu ze nie było zadnej podwyżki stop procetowych - przynajmniej trzy poprzedzają koniec hossy ( nie docenielem deflacji ) . z nowu z wszystko kupiłem MCI I teraz jestem na minusie cca 25 %. Co mam robyć - to samo co zrobylem 2008/2009 oraz 2011/2012 . Może i tym razem na szczycie będzie cena 0/75 % nav przy NAV 30 ZL . P 
  • Re: MCI Autor: ~Marta [95.50.211.*]
    Do wynikow bez zmian na lepsze ,a potem ....to zalezy od USA.Teraz czas na PKO rosnie i bedzie rosnac.
  • Re: docleano Autor: ~Bialoczerwony [94.254.147.*]
    Myślę ,że tak nię będzie tzn nie w takim okresie. W dłuższym jak najbardziej. Dlaczego? Ano dlatego, że:
    -MCI już nie jest tą samą spółką po wydzieleniu PEM, jest zwykłym workiem aktywów zwanym LP. Takie LP rzadko są notowane powyżej 1,5 nav a premię do nav dostają gdy placą dywidendę. Czy my placimy?
    - skup akcji. W interesie spółki jest kupować akcje jak najtaniej nie podnoszać kursu. Na parkiecie fajnie to młody kiedy i po ile trzeba placić.
    -No i trzecie jeśli kurs w 2018 będzie powyzej 0,75 nav Tomek bedzie musiał placić dywidendę, czy bedzie chciał? Wątpię, choć sam chciałbym tego.
    Tak więc te trzy czynniki ograniczją możliwość wzrostów w tym terminie.
    nie napisalem ze mam akcje od 10 lat ( wychodzę na ile mi się uda na górce i znowu wchodze gdy jest dolek . moja strategia to cykl koniunkturalny - szczyt cyklu gospodarczego będzie 1 qwartal 2019 a na geldzie  polowa roku 2018  .MCI tym razem ma poślizg prawie o rok to i przypuszczam ze optymalna cena na wyjście na gorce to koniec 2018 ( specyfika portfela + planowane ipo w 2018
  • Re: MCI Autor: ~jan [159.205.7.*]
    widelki ,okazja dla skoncentrowanych :)
  • Re: MCI Autor: ~mmm [79.191.50.*]
    Tu dna nie widać
  • Re: MCI Autor: ~wowa [37.47.32.*]
    Poniżej zera nie powinno spaść,chociaż prezes nie takie rzeczy potrafi robić.Mógłby tak dla jaj wyciągnąć kurs na 100 zeta,jak kiedyś obiecywał.Zostałby miliarderem,a ja skromnym milionerem,hahaha.
  • Re: MCI Autor: ~Observer [83.6.191.*]
    Pan prezes to bystry człowiek.
    Słuchałem kilku jego wypowiedzi. Inteligentnie zniechęcały do akcji.
    Ale równocześnie sami (zarząd) skupują. No i oczywiście byback. Nie trudno skalkulować jak wzrośnie ich udział w kapitale akcyjnym po zakończeniu operacji skupu przy tym (zdołowanym) kursie.
    Rynek to gra. Ja skupuję.
  • Re: MCI Autor: ~Dariusz [83.7.112.*]
    Prędzej się wykończycie nim zarobicie na tej spółce pozdrowienia
  • Re: MCI Autor: ~Piksel [158.75.205.*]
    Dariusz , tu nie chodzi o zarobek na MCI, bo wielu już się z nadziei wyleczyło. Tutaj chodzi o grę na MCI i o nic więcej. Tu chodzi bardziej o zabawę niż zarobek, bo na MCI chyba już nikt nie zarobi oprócz Tomasza Cz. dzięki naiwnym.

• Re: MCI Autor: ~Hiperbessa [188.146.11.*]
    Nie daj sie nabrac. Tu moze byc odbiecie do 10.50 i koniec. Na Briju jest do wyjecia w pół roku ok 40 procent, na ATM i Kruku podobnie
  • Re: MCI Autor: ~Mirek [195.90.106.*]
    Ja juz daaawno sprzedalem MCI.. Kupione za to bylo KGHM po 52zl. Dzis 108zl.... z tym MCI to sa jaja.... pownnos ten śmieć sie wyrzucić z portfela...ile to lat stoi w miejscu lub spada...bez sensu
[x]
MCI 0,00% 28,90 2025-11-19 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.