troche drogo....obracam po nascie kilo jak na leszcza na echo. w dwie strony to daje 1 proc.telefonicznie to zalatwiam ale czasami tel zajety i okazja sie poszla j.....c. W imieniu wielu prosze o jakies rady..podpowiedzi.jak to zorganizowac latwiej i taniej...dzieki z gory!
Do "kris" - A za ile kupowałeś/sprzedawałeś ? Ja tez mam w Pekao i kasują mnie 0,375 % ( a raczej kasowali ) . Może nie wiesz że minimalna kwota prowizji to 5,99 pln, czyli gdy kupisz 1 akcje Echo to skasuję cię 5,99 pln, czyli ponad 100%. Ja zmniejszyłem tą stawkę zwiększając obroty, teraz mam 0,35%. Poczytaj regulamin. Jak bedziesz miał wysokie obroty , to automatycznie zmniejsza sie prowizja
Do "kris" -
Może sie zdarzyć, że pomimo tego że obracasz "kilami", to ten od którego kupujesz/sprzedajesz robi to "na sztuki" i wtedy płacisz prowizje od poszczególnych małych transakcji, co czasem wychodzi drożej ze względu na minimalną prowizje 5,99 pln
kanał internetowy w każdym DM ma niższe prowizje, i można mieć dostęp do notowań online i oglądać/modyfikować zlecenia (reagować szybciej i precyzyjniej) najniższe prowizje to chyba 0,19 % zazwyczaj 0,39 % (zależne od banku, ale w niektórych przypadkach można negocjować indywidualnie z bankiem)