Z końcem roku skończyło się zwalanie, tak wiec chyba było to pod tą transakcję
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO Raport bieżący nr 61 / 2016 Data sporządzenia: 2016-12-29 Skrócona nazwa emitenta WIKANA Temat Zawiadomienie o zmianie udziału w ogólnej liczbie głosów w WIKANA S.A. Podstawa prawna Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji Treść raportu: Zarząd WIKANA S.A. („Emitent”) informuje, że w dniu 29 grudnia 2016 r. otrzymał od Sarmira Limited z siedzibą w Mriehel na Malcie zawiadomienie sporządzone w trybie art. 69 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych.
Poniżej Emitent przekazuje treść otrzymanego zawiadomienia:
„Spółka Sarmira Limited z siedzibą w Mriehel pod adresem: Fino Buildings, Notabile Road, BKR 3000 Mriehel, Malta, wpisana do rejestru spółek pod numerem: C 60836 (dalej jako „Sarmira”), w wykonaniu obowiązku określonego w art. 69 ust. 1 pkt 1 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych z dnia 29 lipca 2005 r. (Dz.U. Nr 184, poz. 1539 z poźn. zm.) (dalej ”Ustawa”), niniejszym zawiadamia o zbyciu akcji spółki Wikana S.A. z siedzibą w Lublinie pod adresem: ul. Cisowa 11, 20-703 Lublin, wpisanej do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000144421 (dalej „Wikana”).
Wskazane powyżej zbycie nastąpiło na mocy Porozumienia z dnia 13.10.2016 r., w wyniku czego Sarmira zbyła bezpośrednio 6.880.260 (sześć milionów osiemset osiemdziesiąt tysięcy dwieście sześćdziesiąt) akcji Wikana, która to liczba stanowi 34,38% udziału w jej kapitale zakładowym i bezpośrednio uprawniała do oddania 6.880.260 (sześciu milionów osiemset osiemdziesięciu tysięcy dwustu sześćdziesięciu) głosów na Walnym Zgromadzeniu Wikana, co stanowi 34,38% głosów w ogólnej liczbie głosów w Wikana.
Akcje z transakcji zostały przeksięgowane z rachunku maklerskiego spółki Sarmira w dniu 27 grudnia 2016 r.
Hmm intuicja podpowiada ze jak skonczylo sie zwalanie to na wyniki za 2016 w marcu powinno byc duzo wyzej ale nie chce gdybac. Tutaj nigst nic nie wiadomo. Robia co chca i co im pasuje
po przebiegu dzisiejszej sesji i komunikacie utwierdzam sie w przekonaniu w tym o czym wczoraj pisalem
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO Raport bieżący nr 1 / 2017 Data sporządzenia: 2017-01-05 Skrócona nazwa emitenta WIKANA Temat Informacja o wynikach sprzedaży lokali przez spółki z Grupy Kapitałowej WIKANA w 2016r. Podstawa prawna Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne. Treść raportu: Mając na uwadze dbałość o przejrzystość i efektywność polityki informacyjnej, zapewniającej powszechny dostęp do informacji o sytuacji finansowej Grupy Kapitałowej WIKANA, Zarząd WIKANA S.A. ("Spółka", "Emitent") informuje, że po zakończeniu agregacji danych cząstkowych w dniu 5 stycznia 2017 r., podjął decyzję o przekazaniu do publicznej wiadomości informacji, iż spółki z Grupy Kapitałowej Emitenta w 2016 r. odnotowały następujące wyniki sprzedaży lokali: - liczba umów przenoszących własność: 258 lokale; - liczba umów deweloperskich i przedwstępnych: 270 lokali.
Poniżej Emitent zamieszcza informacje o wynikach sprzedaży lokali w 2015 r.: - liczba umów przenoszących własność: 262 lokali; - liczba umów deweloperskich i przedwstępnych: 247 lokali.
Jednocześnie Spółka informuje, że pozytywny wpływ na wynik finansowy segmentu deweloperskiego w 2016 r. miały w szczególności przekazania lokali w projektach: Sky House B2 i Osiedle Marina realizowanych w Lublinie, Osiedle Generalskie zrealizowanym w Krośnie, Osiedle Panorama i Zielone Tarasy realizowanych w Rzeszowie oraz Świerkowa Aleja zrealizowanym w Zamościu.
MSX mam do dziś i nie wiadomo co dalej, a na petrolu ostra wpadka przy 1.05 myślałem że pojedzie, a tu na parę groszy, dobry samochód poszedł się bujać , ale walczymy dalej :)
Oj nie, to chyba pomyłka. MSX nigdy nie miałem, a na forum Petrola czasem wypowiadałem się traktujac to raczej jako zjawisko socjologiczne. Osobiście nigdy bym tego g.. nie kupił (nawet spekulacyjnie). Nie kupuję spolek Krauzego dla zasady. Zbyt mocno interesuje się historią i polityką by robić z tym panem jakiekolwiek interesy. Od roku moimi jedynymi akcjami są akcje Wikany. Od czasu zamieszania z OFE trzymam sie raczej od gieldy z daleka i innych inwestycji w najbliższym czasie nie planuję.
Nie wiem dokładnie co masz na myśli pisząc czy coś ruszy trochę, tak czy inaczej moim zdaniem wszystko zależy od planów B, bo to on rozdaje tutaj karty. Jak chciał przenieść swój pakiet z Cypru do Polski i wiedział, że będzie musiał zrobić wezwanie to zjechał z 3zł na 1zł, jak chciał pokombinować na podatkach zjechał z 2,50 na 1,30. Jeśli nie ma już nic w zanadrzu to moim zdaniem w tym roku powinno być wyżej. Wyniki za 2016 nawet obciążone restrukturyzacją powinny być niezłe, a te za 2017 naprawdę dobre, no ale jak będzie czas pokaże. Ja jestem dobrej myśli, ale posiadając spory pakiet nie jestem obiektywny