Dnia 2017-01-04 o godz. 11:45 ~gregor555 napisał(a): > jeszcze grosz moze 2 na dol i jazda na 1.14 wkrotce i tak do 1.20 spoldzielnia musi kurs nakreslic a to potrzeba troche czasu bez obaw bedie dobrze
Jeśli ktoś kupuje 12mln akcji po zlotowce to nie po to aby sprzedac ponizej 1zl a blisko tej ceny jesteśmy. Druga sprawa wyniki (zysk netto) po 3 kwartałach są około o 300% wyższe niż w 2015 roku , a 4 kwartał jeszcze nie uwzględniony. Może dlatego będzie dobrze ale cóż chyba niektórym nie chce ciało się zerknac we wcześniejsze dane
To fakt. Prawda jest też taka, że 12 mln akcji nie jest łatwo sprzedać...wiec jeśli będą chcieli to sprzedać ze zyskiem, to raczej muszą najpierw wyciągnąć cenę do np. 2 pln i później zacząć zabawę...
Zakupy to już są i to duże...ale sprzedaż też, widać po obrotach...śledze tą spółkę o kilku lat i nigdy nie spadała na tak dużych obrotach jak teraz...nie wiem co o tym myśleć
Ja myślę, że to zwałka pod ustalenie ceny emisyjnej - pewnie bedzie coś w rodzaju średniej rynkowej za ostatnie 3 miesiące... Po tym jak już to ustalą, to znów do góry
Wygląda to tak jakby Rafałek zaproponował instytucjom objęcie części nowej emisji a te zlały go ciepłym moczem wykazując zero zainteresowania. No więc teraz trzeba zbierać gotówkę z rynku i sypać akcjami na nowe akcje. Jak kurs powyżej 1 zeta wtedy ostre sypanko. jak kurs spadnie zbyt nisko od 1 zeta to Rafałek będzie podbijał. Musicie myśleć jak ten cfaniak, inaczej będą wtopy.
A idźcie w diabły z waszymi komentarzami!Kupiłem kilka tysięcy po 0,98 miały być szklane domy ale po tym narzekaniu na forum chyba sprzedam.Dwa dni temu kupiłem Radpola i tam na forum jest zupełnie inny nastrój.Pozdrawiam i życzę wszystkim silnych nerwów.
a ja dziś sprzedałem cały pakiet Radpola i chętnie odkupie od ciebie poniżej złotówki Choć zgadzam się że tu będzie trzeba poczekać jeszcze parę sesji na odpalenie kursu i zrealiwac zysk min 20% Przypomne spółka ma o wiele lepsze wyniki niż 3 lata temu gdzie kurs chodził po 35gr a dziś jest to 11gr przed splitem ale każdy ma rozum i robi jak chce
oko poniżej 1zl juz nie będzie.Są dwie opcje:albo podpucha z tym wzwodzikiem albo zaczną się prawdziwe zakupy i obroty rzędu 1mln staną się przez kilka sesji normalnością, a co za tym idzie UP na 1,2 do 1,3.Nie takie rzeczy prochnik juz doswiadczał, wkoncu jedna z niewielu spolek od początku istnienia GPW.
Musicie sobie uświadomić jedno jest to jedna z niewielu spółek która mimo poprawy wyników nie urosła od początku roku a wręcz przeciwnie spadła ruchem kontrolowanym Jak zwykle będziecie kupować jak urośnie do 1,20
i jak chyba nikt się nie spodziewał tego ale zawsze kupuje się w dołkach a sprzedaje z odpowiednim zyskiem ja poczekam na poniedziałek jeśli jest takie parcie na papier w poniedziałek na początku powinno iść w górę
niestety nie wytrzymałem ciśnienia 1,13 sprzedałem a co zrobicie to już wasz problem Ja zarobiłem kolejny raz teraz radze skupować 06Magnę jest w dołkach i kumulacja do 42gr powinno dojść niebawem
dymanko to było przy kursie 1zeta a obroty w większości były sztuczne ale ten co miał jaja skupował i zarobił ja niestety a może stety zrealizowałem zysk przy 1,13 jak urośnie od poniedziałku to trudno jak spadnie to odkupię na razie skupiłem pakiecik 06Magny po 63-64gr i wiem że zarobię w następnym tygodniu min 15%
Dnia 2017-11-21 o godz. 12:26 ~rto napisał(a): > Jak klepneli emisje to już nie ma wątpliwości ze bedzie przymusowy wykup ! Pytanie tylko po jakiej cenie bedziemy zmuszeni oddać akcje
średnia z 3 miesiący jest ceną w przymusowym wykupie , czyli jak zejdą do 0,30gr i przytrzymają tą cenę przez ten okres to już mamy cenę przymusowego wykupu ...