• Korekta Autor: ~amator [188.146.13.*]
    Pytanie jak gleboka bedzie korekta,liczę ze do ok.5-5,10 spadnie
  • Re: Korekta Autor: ~voodz [213.192.71.*]
    nie liczyłbym na to :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.238.185.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Korekta Autor: ~amator [188.146.13.*]
    Widzę kolega ma iście życzeniowe podejście....
  • Re: Korekta Autor: ~amator [188.146.13.*]
    Jak spadnie to dobrze ,bo dokupie.
    Nie spadnie też dobrze,bo trochę tego mam.
    Ale patrząc jak się zachowywał kurs po odcięcie dywidend do tej pory to liczę na ok. 5 ,a w połowie lutego wystrzal
  • Re: Korekta Autor: ~voodz [213.192.71.*]
    Dnia 2017-01-04 o godz. 09:55 ~amator napisał(a):
    > Jak spadnie to dobrze ,bo dokupie.
    > > Nie spadnie też dobrze,bo trochę tego mam.
    > > Ale patrząc jak się zachowywał kurs po odcięcie dywidend do tej pory to liczę na ok. 5 ,a w połowie lutego wystrzal

kilka dni temu było okolice 5 zł, niestety się spóźniłeś, echo to nie karuzela, że co 2 dni masz + - 10%, co najmniej dziwne by były spadki biorąc pod uwagę, że napływają tylko pozytywne info,,
    wahnięcie po dywidendzie było, ale inaczej akcje się zachowują w momencie rozpoczęcia nowego roku księgowego, i inaczej gdy jest wypłacana w połowie roku, duża podaż była w końcówce roku, ze względów księgowych, aktualnie nowe limity IKE / IKZE, oczekiwane pozytywne info z sprzedaży / wykończeń nieruchomości, zysk za 4 Q, potencjalna dywidenda lub dalsze inwestycje (przy tym ROE i ROA to nawet brak dywidendy jeżeli kasa pójdzie na inwestycje będzie mega dobrym wyjściem - byle po prostu pieniądze nie leżały bezczynnie - a jak wiemy echo ma na oku sporo gruntów pod dalsze inwestycje)
    To wszystko oddala ryzyko głębszej korekty, a raczej zwiększa szanse na wzrosty
  • Re: Korekta Autor: ~theczarek [212.160.172.*]
    spodziewał bym się raczej szybkiego powrotu w okolice z przed odcięcia i ewentualnie na tym poziomie drobne korekty i dryfowanie +\- w oczekiwaniu na kolejne informacje ze spółki, a te zapowiadają się bardzo pozytywnie.
    Nie znam się (już) na AT, zgłębiałem temat wiele lat temu, tylko i wyłącznie "na oko", patrząc na zachowania inwestorów na tej spółce, tak właśnie wg mnie będzie.
    Inna sprawa, że najprostszy wskaźnik czyli cena do wartości księgowej mówi o przewartościowaniu ceny akcji, niemniej za bardzo bym się tym nie przejmował szczególnie patrząc na większość ważnych wskaźników i przede wszystkim to, co się naprawdę w spółce dzieje.
    no ale jak już ktoś tu pisał - jakiejś pewności na wystrzał kursu do marca to tutaj nie ma, dla chętnych na szybki zarobek polecam modną ostatnio branżę gier, a konkretnie CIGAMES, ponieważ na koniec kwartału wchodzą ze swoją nową produkcją. Sądzę, że bezpiecznie na nich grać do 2-3 tyg przed premierą, bo tak naprawdę nie wiadomo, czy tytuł wypali, czy nie a ruch w akcjach po sukcesie CDPROJEKT będzie z pewnością ogromny.

[x]
ECHO 0,80% 5,04 2026-05-22 13:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.