• kierunek Autor: ~bom [89.76.10.*]
    No i mamy poziom otwarcia po odcięciu dywidendy,
    co teraz?
    - korekta ostatnich 3 dniowych wzrostów
    - dzida w kosmos,
    - a może kiszenie przez miesiąc.
    Jakieś typy?
    Mam nadzieje, że przed ogłoszeniem wyników za 4q kurs zostanie podbity o te dajmy na to 50% o ile sternik pozwoli.
  • Re: kierunek Autor: hafid [91.198.217.*]
    Będzie się bujało w okolicach 5,5zł +/-30gr, aż do ogłoszenia dywidendy (coś kolo 1,5 zł obstawiam), nastąpi wystrzał euforii po czym korekta nastrojów a przed samą dywidendą napływ świeżego kapitału. Po dywidendzie ustalenie kursu na poziomie odcięcia +/- 15gr.
  • Re: kierunek Autor: ~kris [83.6.82.*]
    Witam Pana P hafid. tesknlem za merytoryczna rozmowa z Panem.!
    p hafid to co piszesz to same kaszany sa.podejrzewam ze jakims mlodym informatykiem albo matematykiem jestes
    i cie nie doceniaja ..te wzory matematyczne to nie wiem czy sam wkleiles czy ci ktos pomagal.ja bym ciebie nie zatrudnil u siebie
    bo konto ...ma...albo ...zaplac to wielka roznica.. a ty bys mnie z torbami puscil!!!!!!
  • Re: kierunek Autor: ~voodz [89.77.173.*]
    Dnia 2017-01-03 o godz. 19:07 hafid napisał(a):
    > Będzie się bujało w okolicach 5,5zł +/-30gr, aż do ogłoszenia dywidendy (coś kolo 1,5 zł obstawiam), nastąpi wystrzał euforii po czym korekta nastrojów a przed samą dywidendą napływ świeżego kapitału. Po dywidendzie ustalenie kursu na poziomie odcięcia +/- 15gr.

kwotowo ten rok przypuszczam że zamknie się zyskiem na akcję na poziomie 3,5 - 4,5 zł (może być lepiej - zazwyczaj staram się nie dowartościować niż przewartościować, żeby nie mieć niemiłej niespodzianki - a miłe są zawsze mile widziane:))
    Towarowa 22 rozpoczęcie budowy 2018, a zakończenie na przełomie 2020 i 2021 roku. - znaczną część kosztów pokryje EPP - brak konieczności w tym momencie przeznaczania olbrzymiej części zysku
    z sprzedanych nieruchomości (pewnie już część o tym zapomniała)
    Symetris Business Park - Etap 1 
    Tryton Business House 
    O3 Business Campus - Etap 1
    po wprowadzeniu się wszystkich najemców będzie uregulowana w 2017 roku, 36,3 mln
    dodatkowy zysk za prace wykończeniowe może wynieść około 37 mln
    w imię zasady lepiej policzyć za mało niż się przeliczyć policzmy 60 mln (- + 14 gr na akcje)
    z q22 "Wynagrodzenie wynosi 700 euro (3 097,71 zł) plus VAT za każdy metr kwadratowy powierzchni wykończony przez sprzedającego i będzie płatne po spełnieniu się warunków wskazanych w umowie na prace wykończeniowe. Na podstawie umowy na prace wykończeniowe sprzedający wykona też określone roboty budowlane w odniesieniu do nieruchomości, za wynagrodzeniem do kwoty 3 136 715 euro netto (13 880 904,9 zł)".

W 2017 i 2018 roku, po spełnieniu wszystkich warunków zawieszających, zamknięte zostaną umowy dotyczące drugiego i trzeciego etapu kompleksu O3 Business Campus w Krakowie, drugiego etapu łódzkiego budynku Symetris i ostatniego, trzeciego budynku katowickiego kompleksu A4 Business Park.  - więc czekamy na pozytywne info o sprzedaży
    w 2017 ma też znacznie wzrosnąć aktywność na rynku mieszkań a tam jest szybsza rotacja kapitału

Biorąc pod uwagę powyższe echo nie musi jakąś szczególnie oszczędzać pieniędzy z 2016, bo 2017 też nie zapowiada sie źle :)

nie przetrawiłem jeszcze dzisiejszego info o ksse - jeżeli ktoś może na to rzucić więcej światła to byłoby miło :), ale wstępnie zakładam, że dywidenda może być pomiędzy 1,5- 2,5 zł
    natomiast sam kurs może się bujać w okolicach + - 20 gr od dzisiejszego zamknięcia z wzrostami po coraz lepszych informacjach, a jest na co czekać + na pewno gdzieś w worku czekają też rzeczy które echo przygotowuje, a jeszcze nie ogłasza

• Re: kierunek Autor: hafid [217.97.135.*]
    To teraz wahadło w drugą stronę leci ;)
  • Re: kierunek Autor: ~voodz [213.192.71.*]
    teraz jest efekt domina, ktoś nastraszył i tak się od drobnicy wyciąga akcje,
    natomiast z samej firmy nic złego nie wyszło, więc po ogłoszeniu wyników i info o dalszych inwestycjach / dywidendzie kurs wróci na właściwe poziomy,
    trzeba doczekać do połowy marca na wyniki i nie dać się wyleszczyć. ewentualnie uśrednić jeżeli ktoś ma wolny kapitał
  • Re: kierunek Autor: hafid [217.97.135.*]
    Pełna racja, w pewnym momencie poleciało dużo SL. Cieszy mnie zarówno wzrost bo pęcznieje portfel... a i spadek mocniejszy bedzie satysfakcjonujący bo będzie okazja do dobrania waloru - papier posiadany już w segregatorze leży i na nim już ruchu nie ma przez najbliższe miesiące.
  • Re: kierunek Autor: ~Dydi [2.29.216.*]
    Jakim cudem ja kupowałem 20 grudnia po 6.35 ?
  • Re: kierunek Autor: ~voodz [89.77.173.*]
    Dnia 2017-01-03 o godz. 20:40 ~Dydi napisał(a):
    > Jakim cudem ja kupowałem 20 grudnia po 6.35 ?

21.12.2016
    Dywidenda
    0.85

• Re: kierunek Autor: ~Robinson [188.146.170.*]
    Dnia 2017-01-03 o godz. 20:40 ~Dydi napisał(a):> Jakim cudem ja kupowałem 20 grudnia po 6.35 ?21.12.2016Dywidenda0.85

Do tego postu się odnosiłem , jeżeli ktoś nie ma akcji to lepiej je kupić po dywidendzie. Uzasadnieniem są dwa punkty które napisałem .
    nie marudz dydi...siedz spokojnie.stratny nie bedziesz
    Uczciwie sprawę przedstawiając zakupu akcji najlepiej dokonywać po odcięciu dywidendy. Dwie sprawy się nakładają :
    1. Nie wiemy jaki kurs będzie podstawą odcięcia dywidendy, może być niższy niż parę dni wcześniej.
    2. Dla tych którzy wchodzą na dłużej lepiej jest nie płacić podatku od dywidendy od razu z gory czyli zakup po dyw. nam to gwarantuje, mamy odroczony podatek do momentu sprzedaży akcji.
    jak lubisz lazic po bagnach i kombinowac to wejdz na JSW..
    Tu nic nie robisz a za dywidende dokupujesz.
    Widzę ze nie rozumiesz co napisałem , nie szkodzi.
  • Re: kierunek Autor: ~mlodystazem [46.238.243.*]
    spokojnie, kupowałem po 7,98 i przeczekałem prawie -40% stratę. Trzymaj, w długim okresie zarobisz i masz spokój, a nie nerwy jak choćby JSW. Chcesz szybciej i wiecej leć na CDP albo inną spółkę z branzy gier:)
    Życzę tylko wzrostów nie tylko w tym roku i nie tylko na ECHO i JSW!
[x]
ECHO -0,35% 5,66 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.