• prawda#2 Autor: ~proszem_pana [89.174.231.*]
    przykro mi że z nowym rokiem takie wieści,

to nasz koniec,

http://next.gazeta.pl/next/7,151003,21186408,pierwsze-polskie-miasto-zakazuje-chodnikow-z-kostki-brukowej.html
  • Re: prawda#2 Autor: ~mlody [109.173.223.*]
    Libet już od dawna takie płyty produkuje. A w sporej ilości miast, płyty 50x50 właśnie z Libet-u są stosowane. W Kaliszu kilka lat temu na takie płyty był właśnie przetarg, tylko nie pamiętam jaka firma go wygrała. Ale myślę, że to specjalnie na ich rentowność nie wpłynie. Tutaj większe znaczenie może mieć finalizacja przejęcia zakładów w Niemczech.
  • Re: prawda#2 Autor: ~pol [81.161.113.*]
    no i "proszę pana" popłyną ze swoją wizją jak RysiekP do Portugalii w sprawach zawodowych.... ;)))))

• Re: prawda#2 Autor: ~Hegemon [83.4.236.*]
    Może i Libet takie płyty produkuje ale polecam rozeznać się w ich cenach. Libet tego typu płyty ma najdroższe na "rynku"!!! ( możecie sobie sprawdzić te płytki nazywają w Libecie" Karre". Ze zwykłą kostką typu Behaton byli konkurencyjni ale z płytami już niestety nie są wcale.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.172.235.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: prawda#2 Autor: ~proszem_pana [89.174.231.*]
    łooooooo na chwilę tylko Was zostawiłem a tu takie dyrdymały,

ad rem, Libet to prestiż, Libet to kostki dekoracyjne, Libet na tym robi hajs i marże a kostki przemysłowe sprzedaje bo musi żeby mieć jakiś udział w rynku.

Wszystkie produkty przemysłowe Libetu są droższe od konkurencji.

Z przemysłu 2 zł tu nie będzie!!!!
    ktoś chętny zobaczyć czy się zmieniły udziały ponad 5% na nwza z poprzednimi okresami... Libet widzę, że 5% nie przekroczyłeś ;) a poważniej możesz popatrzeć czy wg Ciebie coś się zmieniło wśród dużych? Ciekawe czy coś się w końcu zarząd wypowie w 2017 roku na temat "planów" czy tak pomilczą jeszcze z rok dwa trzy....
  • Re: prawda#2 Autor: ~tomasz [83.19.201.*]
    póki co to widać,że panowie o stołki w rn się pokłócili . Ofe nba tym poziomie wyjść bez straty nie mogą to chcą coś z tego mieć ( synekurę dla kogoś ze swojego kręgu)
    fakt, widać po głosowaniach, że jednomyślności nie było.. a co do fundów to jak sie patrzy na wykres itp to kufa ładnie są fundy ugotowane... ciągle w plecy a wyjść przy tej cenie raz, że ładna strata dwa jak wyjść jak nie ma jak... przy takim popycie
    Ciekawe czy coś się zadzieje, czy to tylko straszaki kupna ? deja vu z CTG mam....
    wolumen taki że raczej trzeba zignorować ten ruch
    no taka spółka.... dlatego, jak pisałem CTG mi się przypomina, do 1,39 lekko przyblokowali a popyt też "magiczny...., martwi mnie brak "Libeta" może nad progiem jest ;) i nie chce poufnych wiadomości dawać ;)
  • Re: prawda#2 Autor: ~Libet [193.104.239.*]
    Dnia 2017-01-03 o godz. 14:02 ~pol napisał(a):
    > no taka spółka.... dlatego, jak pisałem CTG mi się przypomina, do 1,39 lekko przyblokowali a popyt też "magiczny...., martwi mnie brak "Libeta" może nad progiem jest ;) i nie chce poufnych wiadomości dawać ;)

Cześć pol,

Ja mam niewielki pakiet. Łącznie przekroczyłem 0,2 %... czyli nic... Czekam na jakieś konkretne info. Bo póki co to ciszaaaa ze spółki... poza kłótnią o członków rady nadzorczej. Ale może wreszcie Fundy i kredytodawcy( w sumie to w tej sytuacji praktycznie jedno, bo fundy(PKO i ING) wchodzą w skład banków które udzieliły im kredytu) coś zrobią i wymuszą by zarząd podjął jakieś decyzje aby upuścili trochę zysku. Pozdrawiam
    Łee no 100 tysięcy papiera to już jest coś. Nie bądź taki skromny :)
    A więc czekamy czy będzie coś co podniesie kurs z kolan , bo jeśli nie to do lata pobujamy w przedziale 1,00 do 1,40 bez widoków na wyżej

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.13.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~pol [81.161.113.*]
    widzę, że mnie admin wyciął za 1 słowo.. chciałem napisać Libet, że to już coś jest i była opcja, żebys z rana bral PKC do 2 zł ;) to wtedy ja tam zaczekam, zbierzesz moje a ja już Was uwolnię od moich cierpień tu ;) .. nic trochę się gorąco zrobiło wskaźnikom, choć przy takich obrotach to jak pisze Tomasz można szybko ugotować i wychłodzić... kurde mógłby zarząd przemówić ;) chyba, że mają postanowienie noworoczne zero inf dla akcjonariuszy....;)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Libet [193.104.239.*]
    Dnia 2017-01-04 o godz. 11:02 ~pol napisał(a):
    > widzę, że mnie admin wyciął za 1 słowo.. chciałem napisać Libet, że to już coś jest i była opcja, żebys z rana bral PKC do 2 zł ;) to wtedy ja tam zaczekam, zbierzesz moje a ja już Was uwolnię od moich cierpień tu ;) .. nic trochę się gorąco zrobiło wskaźnikom, choć przy takich obrotach to jak pisze Tomasz można szybko ugotować i wychłodzić... kurde mógłby zarząd przemówić ;) chyba, że mają postanowienie noworoczne zero inf dla akcjonariuszy....;)

pol, a w czym jeszcze siedzisz? Tzn w jakie spółki jeszcze zainwestowałeś?
    głównie to groclin, o którym tu kiedyś pisałem... ale widzę jakaś kiszonkę i blokowanie ale tu siedzę jak Ty na Libecie;) acz z ręką na pulsie, żeby nie było jak na lbt... plus inne które obserwuje i wskoczę wyskoczę, że tak powiem bardziej spekulacyjnie. pepess Ci ładnie wyskoczył (trochę skorzystałem ;) acz myslę, że będzie się znowu korekcił...
    mam nadzieję, że tu zadzieje się w końcu sensowne odbicie....

Dnia 2017-01-05 o godz. 11:10 ~pol napisał(a):
    > głównie to groclin, o którym tu kiedyś pisałem... ale widzę jakaś kiszonkę i blokowanie ale tu siedzę jak Ty na Libecie;) acz z ręką na pulsie, żeby nie było jak na lbt... plus inne które obserwuje i wskoczę wyskoczę, że tak powiem bardziej spekulacyjnie. pepess Ci ładnie wyskoczył (trochę skorzystałem ;) acz myslę, że będzie się znowu korekcił...
    > mam nadzieję, że tu zadzieje się w końcu sensowne odbicie....
    >

Przyznam Ci się że pod koniec roku zmniejszyłem zaangażowanie do tej ilości papiera o której pisałem. Potrzebowałem straty, żeby nie płacić zbyt dużo podatku i trochę cashu żeby reinwestować go. Nadal uważam że Libet jest spółką z perspektywami i długoterminowo tutaj siedzę, aczkolwiek dostrzegłem dobrą inwestycję krótko/średnioterminową i póki co jestem tam +12,5 %, od 23.12. Więc spoko. Myślę że za jakiś czas znowu zwiększę tutaj zaangażowanie. Choć i tak Libet to lwia część mojego portfela :)

Pozdrawiam
    Brawo Ty ;).... to kurde Ty nam tak kurs uwaliłeś ;) wykres zaczyna mi się podobać długo terminowo.... o ile nie będzie tu drugiego CTG gdzie kiedy chcili to ktoś kupował a pożnie weszło AT i kreski i poszli down.... ;)

Co masz tam na tapecie ciekawego ?:) pochwal się ;) ja czekam na ruch na grocu.... albo up albo down czasu coraz mniej na wykresie...
    Więc tak: Wszedłem w Mirbud ( po 0,74 zł) i to moje trzecie podejście do tej spółki i tutaj jestem na plusie i tutaj inwestuje średnioterminowo.

Krótkoterminowo inwestowałem ostatnio w Rank Progress i Indata. Na Inacie zarobiłem na Ranku ogólnie trochę w plecy, jakieś 7 stówek więc to mało istotne.

Mirbud w tej chwili wygląda naprawdę ciekawie. Stale poprawiają wskaźniki finansowe - płynności, zdobywają nowe kontrakty drogowe i budują coraz większe magazyny i ich spółka córka JHM da nieźle zarobić Mirbudowi. Ogólnie patrząc na bizesradar daje potencjał do wzrostu do ponad 2 zł, chociaż ja liczę na 1 zł i chcę wyjść w okolicach 1-1,1 zł.

Na INDATA kurs jest sterowany i tam fajnie można zarobić krótkoterminowo. Regularnie co jakiś czas pojawiają się wyskoki. Czekam aż spadnie odpowiednio dużo a potem nagle pojawia się duży obrót i wyskok. I wtedy ja wychodzę średnio po 1,2 lub 3 dniach od rozpoczęcia się wyskoku.
    Z tych co piszesz to Mira kiedyś obserwowałem - ale nie grałem tym - z komunikatów to obija się ze dużo ostatnio kontraktów wpadło ale i to że chyba mega zadłużenia mieli.... ale to tak ze "słuchu" w raporty nie patrzyłem zresztą nie jestem w tym mocny ;)
    a AT to bym tam stopa pilnującego zysku stawiał bo na dziennym gorąco na tygodniowym do okolic 1 zl (mniej) powinni dolecieć ...
    czego się aktualnie trochę obawiam, korkty bo na wig20 to juz gorąco jest....
    Libet wyszedłeś z PEPEESA ? bo tam to już wszystko wykupione? Tak z ciekawości pytam ;)
    A u "nas" to chyba czekanie i bronienie 1,42 i ciekawe jak szeroki i fw20 rozegrają bo ładnie poszedł ale już też na godzinowym to parzy... ;)
    Dnia 2017-01-10 o godz. 11:08 ~pol napisał(a):
    > Libet wyszedłeś z PEPEESA ? bo tam to już wszystko wykupione? Tak z ciekawości pytam ;)
    > A u "nas" to chyba czekanie i bronienie 1,42 i ciekawe jak szeroki i fw20 rozegrają bo ładnie poszedł ale już też na godzinowym to parzy... ;)

Tak z Pepeesa już wcześniej wyszedłem. Jestem w Mirbudzie oprócz LIBET i gram krótkoterminowo na INDATA i znowu mi się udało. Czekam teraz aż INDATA znowu spadnie to 0,61-0,63 i znowu wchodzę.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~icm [46.134.104.*]
    Z Libetu wychodzę na plus 30
    to wyjdź ;) i powiedz jakie masz typy poza bml-em ?:)

no i ktoś nas kisi na 1,47 albo chłodzi... co kto chce ;)
    obstawiam krótką kiszonkę/chłodzenie i (jak dobry antywskaźnik nie napiszę) ;)

Miłego weekendu wszystkim życzę!
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~agrimon [83.238.231.*]
    no to idziemy na 2 zl
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Pan_Jan [78.11.139.*]
    http://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,342445

A więc dostali z tytułu faktoringu limit do 20 mln zł co pójdzie na bieżące finansowanie faktur z odroczonym terminem płatności a kredyty mogą spokojnie wykorzystać w ramach przejęcia Gerwing lub innego podmiotu. Tak podejrzewałem że bliżej stycznia coś będzie się działo :)
  • re Autor: ~agrimon [83.238.231.*]
    czyli idziemy do góry
[x]
LIBET -2,17% 1,35 2026-05-29 12:05:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.