• patrzę i nie wierzę Autor: ~sara [31.0.68.*]
    kurs był już ponad 50 groszy i teraz emisja po 10 groszy, czyli zasyp tanimi akcjami i brak perspektywy na wyście ponad średnią.
  • Re: patrzę i nie wierzę Autor: ~scarcrow [89.68.0.*]
    Jak patrzysz, to może sobie poczytaj, o co tutaj chodzi

http://www.newconnector.pl/merit-invest-podpisala-pakiet-znaczacych-umow

Stępień przejął niedawno MGames , wyciągnął kurs z 4 gr na 40 gr i znalazł inwestora po cenie swojej. Podobnie Brewczyńska zrobiła na Columbus. Teraz ich drogi chyba nieprzypadkowo się spotkały. Brewczyńska stała się głównym udziałowcem Bloomga.com, który ma gotową grę Islandum i wchodzą na NewConect w I kwartale. Kapitalizacja Bloomga to około 30-40 mln,
    Tu będzie się działo, tylko trzeba być cierpliwym i nie wkładać w spółkę za dużo pieniędzy, bo i tak się nie da wejść.
    Główni udziałowcy grają na zdenerwowanie drobnych. Najpierw emitują sobie niewielką ilość akcji po 0,10 , a później sprzedają na rynku po niskiej cenie pakiet za kilkaset zł. Chyba chcą zdobyć nagrodę roku za największy wzrost kursu w 2017.
    Możliwe też, że chcą zwiększyć zaangażowanie.
  • Re: patrzę i nie wierzę Autor: ~meritowiec [83.13.193.*]
    A ja chcę z tego dziadostwa uciec ale brak popytu w rozsądnych groszach i kurs jakby zablokowany, już dużo straciłem a wygląda na to że stracę jeszcze więcej, ratunku, jak tak dalej będą działać to do 10 gr spadnie i klapa,
  • Re: patrzę i nie wierzę Autor: ~ZERO [95.40.44.*]
    Scarcrow, czy ty doprawdy wierzysz że takim małym żuczkom jak Stępień i Brewczyńska uda się z tym meritem coś zrobić? Ja już nie. Nie ma na to realnego schematu. Nie udała się emisja na 7 mln akcji, a WK = 0,1 mln zł, czyli portal po amortyzacji, czyli ZERO ! NIC ! 3 grosze za papier ..... niczego tu nie ma. To co było możliwe kilka lat temu to dziś jest nierealne. Nikt nie kupi na bananowcu takiej historii w oparciu o jakieś tam umowy, a magia nazwisk z całym szacunkiem ... chyba jednak nie zadziałała. Na temat bloomgi się nie wypowiadam bo wycena na 30-40 mln jest tak samo kosmiczna jak i realna, ale na 10000000 % Stępień miał tyle wspólnego z MGames co ja z UFO !
[x]
KLEPSYDRA 1,44% 7,06 2025-12-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.