panowie ,,,,w analizie przewidziano korektę w okolice 6,25 zł ,,,więc myślę że dzisiaj można ogłosić zakończenie korekty i oczekiwania na wyniki roczne )))))))))) najlepsze w historii spółki ))))))))))))))) z odpowiednim wzrostem kursu spółki na historyczne maxima czyli powyżej 9 zeta ,,,,czego wszystkim życzę
Zgadzam się za dużo urosło ,musiała być realizacja zysków , można dokupić myślę ,że poniżej 6 pln nie spadnie, ale to zależy od nastrojów w USA .Jak tam będzie katar to u nas zapalenie płuc .
5,50 to jest minimalny wymiar kary,
4,80 optymalny
4,30 realny, ale już nieprzyzwoite
Pół roku jeszcze męczarni w tej korekcie, która zakończy się totalnym zniechęcenie, bo obecnie jest tu zdecydowanie za dużo osób spodziewajacych się sowitego zarobku, wiele z tych osób musi oddać akcje, wtedy kurs ruszy, tak to już jest niestety
Liczyłeś to ze zniesienia fal czy tak z pamięci ,patrzę że masz takie same targety spadku. Przyznaję się do błedu , przez złe oznaczenie fal straciłem całe piwo . Re: Trochę technicznie - 17 - Forum - Bankier.pl
Wróżką nie jestem. Może jadą na promocyjną cenę dla Chińczyków wpisaną w grudniową umowę, może idzie wezwanie i robią sobie ładną średnią, trudno zrozumieć te spadki.
Spadki nietrudno zrozumieć - niektóre fundy ustawiły się pod wysoką dywidendę , a skoro pokazali stratę to tej spodziewanej dywidendy raczej nie będzie . To wychodzą i wejdą w inną ,która wypłaca większą ,to proste.
Wyciskanie na siłę. Pytanie czy nie pod dywidendę? Jeżeli zarobili pomimo papierowej straty 1,7 usd na akcję to dywidenda 30-70 centów nie będzie stanowiła problemu. Zakładam wycenę w kwietniu na 20×dywidenda
Więc.....
Myślę że żaden fund inny niż NN nie pozwoliłby na taki ruch kursu , uparty dzisiaj mógłby sprzedawać drożej ,a nie sprzedaje ,typowe blokowanie .Normalnie gdyby to nie był NN to by to blokowanie już było zakończone