Witam, Czytałem wasze podpowiedzi i po roku mam tylko 400 000 z tych 500 000... zenada.. szukam czegoś sprawdzonego z dobrym zyskiem a nie stratą jak bylo poprzednio...
istnieje możliwość ze wynajmujący zrobi tam burdel istnieje możliwość ze jakiś klient zadźga prostytutke nożem... istnieje możliwość zaśmerdzenia mieszkania trupim jadem..... i wtedy.... z pewnego zysku.... kupa straty się robi......
Dobra inwestycja to taka, gdzie stopa zwrotu jest wysoka. Bez namiastki wiedzy nikt nie powie Ci jak zainwestować. Polecam artykuł link Moje doświadczenie mówi czytać i czytać i inwestować.
A może inwestowanie w obligacje będzie dobrym rozwiązaniem ? We wpisie link masz wszystko bardzo ładnie wyjaśnione, czym one się charakteryzują i z czym to się je.
Moim zdaniem najlepiej jest zainwestować w bitcoin na Polskiej giełdzie BitBay h@ttps://affiliate.bitbay.net/37314 (w linku usuń @) Cena systematycznie rośnie, prognozuje się że, 1 bitcoin będzie wart 10000$
400 tysięcy to sporo, na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad wsparciem jakiegoś fajnego startupu. Takich biznesów, które szukają kasy możesz szukać na platformach crowdfundingu udziałowego, najnowsza to FindFunds, ostatnio ruszyła tam kampania Scabrosusa - niewielka firemka z Wrocławia, która przerabia odpady na błonnik :D
Wiadomo, ze nie wydasz całej kasy na jedną firmę, ale jak wesprzesz kilka spółek o dużym potencjale, to zminimalizujesz ryzyko utraty środków. Zazdroszczę :) Chciałbym mieć 400 000 i zastanawiać się, na co je wydać :) Daj znac, jak poszło
Dnia 2016-12-27 o godz. 23:57 ~Krs napisał(a): > Witam, > Czytałem wasze podpowiedzi i po roku mam tylko 400 000 z tych 500 000... zenada.. szukam czegoś sprawdzonego z dobrym zyskiem a nie stratą jak bylo poprzednio...
Witam serdecznie, jeśli chodzi o inwestycję proszę o kontakt telefoniczny na nr 533-870-077. Wtedy porozmawiamy przedstawię Panu ofertę.
Może crowdfunding? Zainteresuj się spółką Herba Pharma która szuka inwestorów przez crowdfunding udziałowy na crowdangels.pl. Ja rozważam to na poważnie, milion już pozyskali. Gwarantują 20% w dwa lata
No nie żartuj ?? Jak można w ciągu roku stracić 20% kapitału ?!?!? Możesz napisać mi w CO zainwestowałeś z tak fatalnym skutkiem ?? Zwłaszcza, ze większość rynków ładnie rosła(nawet polskie spółki indeksów mWIG/sWIG przyniosły ładne zyski). No chyba, że to są żarty ;) ...
i nie płać podatku od nieruchomości 2-3 lata- już nie będzie Twoje, wynajmij i zrób generalny remont- rentowność 1,5%. Pewnie że mieszkania są w pewnym sensie OK, ale nie mów że nic lepszego nie znajdziesz.
Wujków dobra rada wszedzie pełno. Jak się nie wie co zrobić to się nie robi nic, albo inwestuje się po prostu bezpiecznie. Czasy są jakie są - specjalisci od gruszek na pochyłej wierzbie wykręcają koncertowo inflację i ani myślą chronić oszczednosci cieżko pracujacych ludzi. Mimo to wielkiego wyboru nie ma - konta oszczędnosciowe i krótkoterminowe lokaty. a mieszkani ana wynajem to fajne by były gdyby nie fakt że mimo wszystko ... Wypożyczasz komuś własnosć za która ciągle odpowiadassz bo dalej jesteś właścicielem. jak się trafi na porządną minę to lata procesów , szukanie lokali zastępczych, eksmisje itd... Przy tej kwocie 400k to z lokaty wykręci sięniewiele mniej niż te 1000zł (zależne od lokalizacji) z wynajmu. Tylko trzeba brać pod uwage właśnie inflację i czy luzie nie zrobią runu na mieszkania które raptownie podrozeją. W Niemczech podrożały kilkanaście %. No ale Niemcy mają oszczędnosci na konatach a nie zaskórniaki jak Polacy wiec mieli za co kupować.
W co konkretnie inwestowałeś? Ja mam ulokowane pieniądze w jednym z revshare'ów. Jasne, że nigdy nie jest to pewne w 100 procentach i nie zamierzam tego ukrywać. Na tych programach da się zarobić, ale trzeba być uważnym i mieć głowę na karku. Mam to szczęście, że razem z chłopakiem (współpracujemy razem) udało nam się skontaktować z właścicielami projektu i wypytać o ich plany na przyszłość. Przekonało nas ich logiczne podejście, mnogość pomysłów i zaangażowanie. Zysk 10% miesięcznie. Chętnie poopowiadam jeśli jesteś zainteresowany :) mój mail: monw1090@gmail.com
Witam,
reprezentuję spółkę, która specjalizuje się w inwestycjach na niepublicznym rynku akcji. Doświadczenie, strategia oraz zespół analityków pozwala nam inwestować w najlepsze spółki, które znajdują się przed prywatyzacją. średnia roczna stopa zwrotu ~25%.
zapraszam do kontaktu 517 359 577
Przede wszystkim wyjdź z błędnego koła w którym jesteśmy manipulowani przez instytucje finansowe i tzw doradców. Jeśli chcesz budować majątek stabilnie i bezpiecznie to w prawdziwych wartościach, tj metale szlachetne. Jeśli część chcesz inwestować to weź aktywny udział w światowym projekcie Dascoin. Banki już drżą w posadach. Czerp wiedzę ile się da, a będziesz przekonany o tej inwestycji. Uważaj na hasła hejterów, jeśli je przeczytasz to odpuścisz. Celowo piszę hasła ponieważ najczęściej oni nie znają tematu. Poza błędnym kołem jest wiele możliwości- whisky, wina, diamenty, bursztyny, metale szlachetne, metale strategiczne, kryptowaluty... Zapraszam do rozmów lub zapraszam na Facebook JR Consulting Jacek Rejniak. Pozdrawiam
To już pewnie nie aktualne ale kup sobie 8 spółek gwp po 40 k na jedną i 10 spółek na new Connect inwestując po 8 k w każdą. Po 5 latatach już nie będziesz pytał na forum w co zainwestować. Bo tej kasy to nawet twoje wnuki nie dadzą rady wydać.
Tylko dodam, że może warto zebrać nieco informacji o tych spółkach, poradzić się paru maklerów, zająć się tez stałą obserwacją trendów. "Pańskie oko konia tuczy" Aktualnie możesz powaznie zainteresować się spółkami z rynku paliwowego . Do kilku lat coraz lepsze wyniki (bez nawet chwilowych spadków) prezentuje Onico Spółka Akcyjna (Onico S.A.). To polska spółka, notowana na NewConnect na GPW, zajmująca się obrotem paliwami, ze szczególnym uwzględnieniem LPG, diesla, i biopaliw, do międzynarodowych koncernów i do odbiorców indywidualnych, przy wykorzystaniu transportu drogowego, kolejowego i morskiego. Działalność handlowa Spółki prowadzona jest w Polsce, Czechach, Francji, Niemczech, Austrii, na Węgrzech, w Holandii, Szwajcarii...