Szykują się największe w historii kontrakty informatyczne w branży energetycznej, która musi dostosowywać się do wymogôw unijnych (inteligentne sieci). Energa jako pierwsza z dużych spółek otrzymała już na to środki unijne, ale wszystkie spółki mają na to zabezpieczone setki mln zł. Okazuje się, że przejęcie Proximusa, specjalizującego się w obsłudze energetyki, było korzystnym posunięciem
Juz to wiesz ?? Wyniki za czwart kwartal plus wyniki za I i II kW 2017 będą decydujące do wyceny. Bez dobrych wyników ani rusz. Obiecanki Czapli juz nie będą działać.
Mnie żadne obiecanki nie interesują. Ja jestem energetykiem z 26-letnim doświadczeniem zawodowym i wiem, że ludzie z branży i instytucje inwestujące w energetykę bardzo poważnie zaczynają interesować się spółkami informatycznymi, bo wiedzą ile milionów popłynie do tych spółek z firm energetycznych
Wiele na to wskazuje, że będzie to dobry rok. Energetyka ma na pewno do zrealizowania duże inwestycje w IT, z tym, że nie wiem jakie rentowności są do osiągnięcia na tych kontraktach. Jeżeli ruszą w końcu przetargi w administracji w ramach programu Cyfrowa Polska, to konkurencja na przetargach energetycznych może być mniejsza niż w ubiegłych latach, a więc spółki Indaty mogłyby wyciągnąć z tego wysokie marże. Ja jednak w przyszłym roku liczę na pierwsze informacje w sprawie aplikacji bioinformatycznych dla farmacji...
Jezeli kogos zadawala kilka procent zysku to niech sprzedaje ja poczekam na nowe szczyty czyli 4 zl zreszta jedyna wymiana akcji odbyla sie po 60 gr to co tu realizowac ! To jest ciekawa spola z potencjalem i nie zapominac ze rozliczyli przejecia za akcjie po 1.60 cena jest 65gr czy wy juz liczyc nie potraficie .
papier zmienia trend za kilka tygodni wraca na 3 zl
Zejdźmy na ziemię. Za kilka tygodni to raczej nie, ale znając dokonania prezesa, to może on podciągnąć kurs spokojnie na 1,56, czym zamknąłby lukę z września 2015 ...
Szczególnie na współpracy z energetyką, która aby spełnić unijne wymagania, musi wydać setki milionów na modernizację sieci inteligentnego przesyłu w tym liczniki i soft. Indata właśnie tym się zajmuje ...
Dnia 2017-01-10 o godz. 11:00 ~ppp napisał(a): > Szczególnie na współpracy z energetyką, która aby spełnić unijne wymagania, musi wydać setki milionów na modernizację sieci inteligentnego przesyłu w tym liczniki i soft. Indata właśnie tym się zajmuje ...
Nie sądzę aby oni czymkolwiek się poważnie i z sukcesem zajęli. INDATA to typowy wałek cwaniaczka i nic więcej , ale póki daje na sobie grać to się gra . Taki Petrol na poletku informatyki.
Tak tak - kilkanaście projektów w tym część finansowanych z zewnątrz, wdrożenie smart city w Katowicach, udziały w Topyfi, duże kontrakty z branżą energetyczną i kolejową, ponad 200 informatyków - to chyba jakiś megacwaniaczek musi być
Grzegorz Czapla buduje skalę. Spółki łapią dotacje na rozwojowe perspektywiczne projekty - samorządy, Smart city, szkolnictwo, IoT, farmacja, energetyka, big data, cloud computing - jak dla mnie wystarczy by czekać na kilkaset % wzrost kursu nawet parę lat