• Nastepne wdrozenie Autor: ~lab [194.230.11.*]
    23.12.016 powiadomienie o zawarciu umowy o wdrozeniu progr. Data Walk u jednej z wiodacych firm windykacyjnych.
    Chytrusy poinformowali gdy juz wszyscy pouciekali na karpia...a wy przespaliscie
  • Re: Nastepne wdrozenie Autor: ~kuna [50.172.255.*]
    Brawo My:-) kończymy rok z przytupem.
  • Re: Nastepne wdrozenie Autor: ~klikacz [5.172.255.*]
    Ok, ale na ile powinniśmy wyceniać 1 akcję, nie podają wartości kontraktu, w 4 kwartale 2 nowe kontrakty i 1 uzupełniający , to powinny być konkretne pieniadze ale ile? Ja wstrzymuje się do 12 lutego 2017 ze sprzedażą. Czy 20% kapitału własnego obecnie to z 12 milonów zł trzeba liczyć? Kurw..a jestem przeszczęśliwy, a ostatnio ktoś nazwał mnie głupkiem. A rok 2016 się jeszcze nie skończył.... może są jeszcze jakieś kontrakty w toku...... :) :) :)
  • Re: Nastepne wdrozenie Autor: ~kuna [174.197.8.*]
    Zawsze jak straszysz ze sprzedasz to rośnie :-)
    Oszczędzaj trochę amunicje przyda się na wyższych poziomach.
    Patent przestanie działać a na poziomie paru stówek:-)
    bron będzie efektywniejsza.

Co do oceny jakie zyski kontrakty przyniosą do spółki
    to na razie tylko zgadywanka możne być nie mamy żadnych danych.
    Najważniejsze ze są kontrakty im więcej tym łatwiej o następne.
    Śnieżna kula zaczęła się toczyć.

Co to za wzrost , śmiech na sali do 33,50 a potem spadek do 32, godne politowania te wzrosty, ktoś realizuje zyski i sprzedaje . Ciekawe czy jutro też bedzie sprzedaż bo jutrzejsza sprzedaż to już zysk przyszłego roku?
  • Re: Nastepne wdrozenie Autor: ~miras [94.254.163.*]
    Kontrakty są i to nie jeden ,w ostatnim raporcie dali do zrozumienia że niektóre wdrożenia są upierdliwe ze względu na skomplikowane procedury bezpieczeństwa .Odpowiedz aż sama się ciśnie na usta że nie jest to jakaś płotka skoro są takie procedury .Kto wie może amerykański rząd może Pentagon nigdy nic nie wiadomo,i na takie info ja właśnie czekam i nie sprzedam ani 1 akcji choćby nie wiem co .Przyjdzie taki czas i to już niedługo że będzie taka rakieta o której nawet nam się nie śniło.

• Re: Nastepne wdrozenie Autor: ~xyz [94.254.136.*]
    Myślę że 2017 powinien przynieść początek sprzedaży i umacnianie pozycji w Polsce stany najwcześniej 2018 chyba że wydarzą się jakieś nieprzewidziane rzeczy ale najważaniejsze że... "ruszyła maszyna..."
    Jakby maszyna ruszyła to wzrosty nie byłyby "kosmetyczne"
  • Re: Nastepne wdrozenie Autor: ~xyz [94.254.136.*]
    Bo "ospale ruszyła" co ty wiersza nie znasz ? :)
    jak spadło do 31 to na razie "maszyna cofa się"
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.136.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Nastepne wdrozenie Autor: ~kuna [70.199.4.*]
    Ostatni dzień wtopieni mogli stratę zrobić.
    Zobacz wykres tygodniowy, nastepne wzrosty to przekroczenie 50
    i nie wykluczone pokonanie dawnych szczytów.
    Przed takim ruchem przeważnie jest dłuższa konsolidacja.
    Mamy ponad 100% od dołków po takich wzrostach
    i tak mamy bardzo delikatna korektę.
    Mozna narzekać ale radze się wyspowiadać bo grzeszysz ;-) parafrazując
    nieumiarkowaniem w zarabianiu i oczekiwaniach :-)
    pzdr i do siego roku

chyba Kuna ma rację
    Mam wrażenie że ktos manipuluje rynkiem , co 15 minut transakcja na 20 akcji ?????
  • Re: Nastepne wdrozenie Autor: ~kitty [94.254.171.*]
    tak zdecydowanie ktoś steruje w dół, po prostu kończy inwestycję w Pilab i tyle, ale jednoczesnie czasami wstrzymuje sięze sprzedażą żeby ubrać inwestorów w wyzszą cenę
  • Re: Nastepne wdrozenie Autor: ~miras [94.254.162.*]
    ja dokupuje jak tylko jest dobra okazja,nieraz pamiętam jak było podobnie przed ostatnimi wzrostami na 37 też ktoś namiętnie wywalał po 27-29, po czym było mocne UP. Teraz jest już z górki ,czekam na takie info które naprawdę szarpnie kursem ostro w górę.
    Już niedługo !!!!!!!!!!!!
  • Re: Nastepne wdrozenie Autor: ~kitty [94.254.171.*]
    A ja myslę że teraz sprzedajesz i naganiasz, po twoim poście ktoś dokupił po 33,45 czyli najwyżej dzisiaj, gratuluję
  • Re: Nastepne wdrozenie Autor: ~kitty [94.254.166.*]
    A teraz pół roku beż żadnych wiadomości o kontraktach , (bo w tamtym roku przez pół roku nie było kontraktu ani infa) a następne kontrakty od czerwca do grudnia ( wgrudniu wysyp tak jjak w tym roku) a w tym czasie (I półrocze ) kurs pada na pysk do 20 pln
  • własnie mamy 7 miesiąc silnych wzrostów od 13 zlotych Autor: ~trendy [193.218.148.*]
    Warto wybrać się do siedziby firmy we Wrocławiu.
    W pięknych lokalowych warunkach, w atrakcyjnej atmosferze rynku, warto poznać siły Pilabu.
    Nawał obecnych i nawał kolejnych dobijających się do drzwi kontarktów, w tym zabiegi o pozyskanie spółki dla stworzenia przestrzeni bigdatowej w obrębie planowanych na 2017 rok obietnic robi wrażenie!
    Patrzenie w fusy i patrzenie w przypadkowe notowania z okresu budowy (2015 i 2016) w obecnym roku już nie ma sensu.Tu mamy silny trend od trzeciej dekady maja 2016.
    Zebranie większej ilości akcji stało się nierealne. Trwa spokojne podbieranie i przebiega znane "kittyowanie" wyimaginowanych spadków. To pozwala na efektywne wejście platform DataWalk zarówno do Skarbówki i... do Doliny Krzemowej.
    Oba dzialania się podbijają co miesiąc wyżej co do kwot w rozmowach.

• Re: własnie mamy 7 miesiąc silnych wzrostów od 13 zlotych Autor: ~kitty [94.254.166.*]
    uwierzę jak zobacze pierwszy kontrakt w 1 kwartale 2017
  • Re: własnie mamy 7 miesiąc silnych wzrostów od 13 zlotych Autor: ~kaliber [193.218.148.*]
    Mi wystarczy kolejne finalizowanie ok. 30 projektów Pilabu z poprzednich kwartałów.
    Podpisane umowy faktycznie wzbogaca nasze konta maklerskie w tzw. papierowe zyski ( bo zbędne jest - jak się teraz wydaje - pozbywanie się akcji właściciela DataWalk, Inc w USA, w tak silnym trendzie wzrostowym od przeszlo pół roku.
    Po Po Po Pozbywanie się akcji obecnie na rynku jest tylko przypadkowe. Obroty znikome i to dobry okres wypadniecia z firmy spekulantów.
    Nie zależy nam na nowych graczach. Inwestorzy obecni daja pewność, iż ostatnia cena emisyjna 45 była dobra a nawet świetna dla dopięcia udanego debiutu w Dolinie krzemowej i setek spotkań budujacych klimat dla Pilabu.

Taki luksus wypracował Pilab emisja zwaną kaliber "45" .
    Ten "kaliber ceny emisyjnej" w 2018 być może będzie trzycyfrowy... i to w innej ....walucie.... Kto wie? Miłe są te szanse, ktore trzymają Amerykanów w polskim Pilabie SA, zamiast w firmach amerykańskich za oceanem ... .
    Wspominałem o zbędnym myśleniu obecnie, po tak udanym roku 2016, o wejściu na nasz rynek podstawowy. To byłaby strata rozpedu na pokonywanie płotu szeregu dokumentów; lepiej przeskoczyc ten płot i gnać na najwyższe wyceny w Stanach.

Pod ręką mamy Na New Connnect Pilab SA z DataWalk Inc. Mamy zwiazanych biznesami i merytorycznie szereg Amerykanów i nie mniej zasłużonych i biegłych w fachu IT naszych fachowców z naszego rodzimego europejskiego rynku.
     jest rynek amerykański i fachowcy od niejednej transakcji w kwotach zapierających dech.
    Warto przeżyć wspólnie w.... 2018 (+/_1) roku to co nieodwołalnie nastapi .
    Ten termin jest umowny ale nadzwyczaj bliski.

Wg nie tylko mnie nie warto tracić kontaktu z Pilabem i
    Ale warto pilnie śledzić działania Prezesa M. pozyskujacego Pilab dla finasów krajowych .....i speców BI w zakresie BigData z amerykańskimi paszportami.

.

• Re: własnie mamy 7 miesiąc silnych wzrostów od 13 zlotych Autor: ~kaliber [193.218.148.*]
    Kto konkuruje z Pilabem i jego platforma DataWalk o te złote gruszki?
    parę cytatów:
    Tuż przed świętami Bożego Narodzenia opublikowany został projekt ustawy przewidującej stworzenie Centralnej Bazy Rachunków. W jednym rejestrze zgromadzone zostaną informacje o niemal wszystkich typach kont bankowych i inwestycji. Finansowy Big Brother będzie jednak miał kilka niewielkich luk.
    Dzięki rejestrowi wymiar sprawiedliwości, komornicy i inne instytucje zyskają możliwość sprawdzenia w jednym miejscu niemal wszystkich typów kont należących do danej osoby. Obejmie on m.in. rachunki bankowe (w tym kredytowe), emerytalne, umowy skrytek sejfowych, rejestry TFI, ubezpieczeń i portfele wirtualnych walut. Wiemy, że BZ WBK wprowadził u siebie na wielu fronatach DataWalk i ma spore przewagi o czym dobrze wie Prezes Morawiecki i nie traci jak widac czasu.

W Centralnej Bazie Rachunków nie znajdą się informacje o transakcjach, ale odpowiednie organy interesujące się procederem prania pieniędzy będą mogły dość łatwo połączyć odpowiednie dane. W uzasadnieniu do projektu jest wprost mowa o nowych możliwościach, jakie rejestr da Generalnemu Inspektorowi Informacji Finansowej.

Inne kraje Unii też wprowadzają bazy rachunków
    Docelowo systemy rejestry działające na podobnych zasadach jak polska Centralna Baza Rachunków pojawią się we wszystkich krajach Unii Europejskiej – to obowiązek wynikający z planowanych zapisów Dyrektywy AML.

Ich połaczenie nych stworzy europejski „super-rejestr” i umożliwi wykrycie rachunków prowadzonych również poza Polską, przez instytucje, które nie zostały objęte obowiązkiem raportowania do Centralnej Bazy Rachunków.

Kto poza platforma DataWalk ma tak szybki silnik i szkielet do wdrozenia prawie natychmiast i kwestia jest tylko wycena takich działań i utrzymywania systemu. Pilab nie pierwszy raz ma dylemat czy dla np. 10 milionów PLZ na poczatek, nie lepiej walczyc o setki milionów $ w Stanach. Zobaczymy jak to pogodza, bo dobra kasa zmienia nastawienia... :-)
    To tylko analiza sytuacji i układanie klocków. Gdy dojdzie do uruchomienia klocków Pilab-lego to kurtyna nad działaniami Pilabu się uchyli. To kwestia miesiecy.... .

• Re: własnie mamy 7 miesiąc silnych wzrostów od 13 zlotych Autor: ~Ania [89.71.224.*]
    Brednie. Obrót dziś akcjami <40.000 PLN, ciut ponad 1000 akcji. No i MF (GIIF) będzie szykować rejestr rachunków, no i co z tego. GIIF pojada już narzędzia w tym zakresie (i2) a także zespół posiada kompetencje. Ale dobra, niech będzie DataWalk - i co? Kontrakt dla PiLAB będzie na jaką kwotę? 500.000 PLN? 1 mln.? No i co dalej? Hasło "własnie mamy 7 miesiąc silnych wzrostów od 13 złotych" to wygłupy : )))

Pozdrawiam, Ania
  • Re: własnie mamy 7 miesiąc silnych wzrostów od 13 zlotych Autor: ~kitty [94.254.170.*]
    ale zapomnial dodac kaliber, że przedtem było 11 miesięcy silnych spadków z 80 do 14 PLN, nie żeby nie było jestem zadowolony ze wzrostów , ale zastanawiam się czy aby nie wyskoczyć z części pakietu, bo jak znowu zacznie szorować po dnie to przy mojej cenie zakupu nieźle umoczę
    Od połowy roku 2012, licząc od ceny odniesienia nieco ponizej 4 złotych, średnie wzrosty roczne obserwowane przeze mnie i innych (liczone dla średnioterminowych inwestorów) wynoszą ok 190%/rocznie.

To brednie? To mało??? Poglądy mamy różne.

Budowanie pozycji i obudowywanie platformy DataWalk w odpowiednie kompetencje trwało 4 lata.
    Czy to zbyt długo? Czy to zbyt mozolnie z tysiąceami przegadanych spotkań, tony wypitej kawy, itd itd... i dyskusji i ustawicznego szkolenia wewnętrznego ponad 50 osobowej załogi?

Wyniki biją na głowę wiele wydziałów doskonalych naszych Uczelni.

Dziękuję Wam Obojgu za włączenie się z uwagami dla tekstu "kaliber".

Faktycznie, nie ryzykujcie kolejnych wzrostów na Pilabie i to w tym roku 2017, wg mnie sprawnie nawet do pobicia max ceny, tj. ok 60 zlotych.

Po drodze przed wakacjami mamy 45 zl , cene ostatniej akcji w ostatniej emisji.

Nic tak dobrze nas nie weryfikuje jako dobrych fachowych inwestorów jak sprzedanie akcji w okresie silnego wzrostu, nawet po sporej korekcie, korekcie do bólu. a tak było i sam to czułem cierpliwie. Ale nic dwa razy się nie zdarza w takiej profesjonalnej ekipie jaka jest Pilab S.A..

To tylko moje zdanie i spokojnie poobserwuję zwiększone ilosci akcji na podaży od jutra. Powodzenia i dodatkowo - udanego Roku 2017!!!

Zdrowia i udanych inwestycji na szerokim rynku. Ja będę wspierał i propagował dobry BI proponowany przez Pilab i eksportowany do Stanów poprzez DataWalk.
    Inwestując zawsze warto wejść na chwile do siedziby firmy we Wrocławiu.
    Prezes wielokrotnie , nie tylko w kwartalnych raportach zaprasza.
    Zaproszeni kiedyś nieliczni ale znaczni Amerykanie z Doliny Krzemowej już w firmie Pilab pozostali.... . A mieli tylko porozmawiac 20 czy 30 minut. :-)

• Re: własnie mamy 7 miesiąc silnych wzrostów od 13 zlotych Autor: ~Jezor [194.230.113.*]
    .kmpletnie abstrachujac od tego co firma moze a czego nie moze.
    Ten grafomanski belkot jakiegos analfabety znam juz.
    Bodaj po tej zwale produkowal sie tu jakis nawiedzony...
    Nie wiem czy to jakies zmiany organiczne,ale tak infantylnego slowotoku nie sposob brac powaznie
    Obawiam sie,ze facet znowu bedzie zasmiecal ta poetyka.
    inny nick,ten sam autor
    Gdy czytam cos takiego,mysle o wprowadzeniu kary "wyrywania jezora"
  • Re: własnie mamy 7 miesiąc silnych wzrostów od 13 zlotych Autor: ~kitty [94.254.164.*]
    popieram
  • Re: Nastepne wdrozenie Autor: ~kitty [94.254.174.*]
    teraz też ktoś namiętnie wywala , myślisz że pójdzie do góry?
[x]
DATAWALK 2,54% 129,20 2026-05-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.