BZDURA. D masz na koncie już po podatku, a kurs z czasem wróci. A jak tej kasy nie przeżresz i zainwestujesz D w akcje po odcięciu to jesteś jeszcze bardziej do przodu.
Hu.. z taką dywidendą którą odcinają od aktualnego kursu. To nawet nie jestem na zero bo odciągną 19%podatku Kurs będzie się mielił przez pół roku Powiem tak że wypłata dywidendy jest szkodliwa dla kursu spółki i akcjonariuszy w przypadku ECHA.
Ja kupiłem po 8 przed poprzednią dywidendą i nie narzekam, bo kupiłem dobrą spółkę. Jak ktoś uważa, że należy kupować spółki, które przynoszą straty, to życzę zdrowia.
To jest to co pisałem nt dywidendy parę tygodni temu. Szkodzi tym co grają na krótki okres natomiast dla tych co kupowali na longa, powtórzę - obecny kurs mają głęboko w ....ie.
To na cholere kupujecie akcje echa jak się wam to nie podoba? Dla gołodupca suwerena jest JSW - tam wam dywidenda nie grozi, a akcje skaczą po 500% w obie strony. Tu się zarabia nadywidendzie mając dziesiątki tysięcy akcji by po drugiej D mieć akcje darmo. Gołodupiec bazuje na nadziei, że mu kurs wzrośnie i sprzeda na górce jescze większemu frajerowi. Na echu rządzi kasa, a nie drobne.
Zostań z tym przekonaniem i trzymaj się z daleka od akcji ECHO Inv. Ja mam dzięki poprzedniej D akcji dwa razy więcej i w zasadzie prawie darmo :-) Teraz już tylko czysta kasa po podatku i bez emocji czy kurs taki czy siaki!!! A Ty patrz, płacz i jojcz kapitalikami. Wesołych Świąt.
Tygrys ty jesteś zwykły dachowiec... jeśli kupię akcje za 40 tys i 10 tys rocznie!!!!! dostanę z dywidendy to ty się plujesz że kurs straci 12 tys... co za różnica jak po 4 czy 5 latach jesteś na czysto...oczywiście zakładając że kurs stoi w miejscu a przecież idzie do góry!! Jaka Inwestycja się tak szybko spłaca??
A takie Tygrysy jak ja zarabiaja na EFE 1 grosik . Kupujemy po 0.09 a sprzedajemy po 0.10 ale ten 1 grosz to 10 % i tak kilka razy dziennie . Spojrz na EFE new connect . Pozdrawiam
Dywidenda sie nie opłaca to niech Pan sobie poczyta 1. Kupił ktoś akcje np 23.12.2015r. 1 akcje po ok 7 zł taki był kurs zamknięcia w tym dniu 2. Do 31.12 łacznie z obecną dywidendą otrzymał 5,96 minus 19% = 4,83 zł /1 akcję 3. 7 zł - 4,83 = 2,17 zł tyle kosztuje tego Pana 1 akcja 4. Jeśli sprzeda dzisiaj po 5,35 to zarobił 3,17 zł 5. więc jeśli kupił 1 akcję ma na dobre piwko jeśli zaryzykował i kupił ich 10 kg = 31.700 tu już jakaś nowa Pande
Czyli jakieś 50% stopa zwrotu Ludzie gdzie wy się matematyki uczyliście Zawsze można szybko zarobić nie czekać rok Zapraszam tych matematyków na Petrol ....