• Txm Autor: ~Martines [194.33.73.*]
    Sieć dyskontów sprzedała akcje. Oferta mniejsza niż liczba chętnych.
  • Re: Txm Autor: ~Martines [194.33.73.*]
    Do zarządu : skoro sprzedaliście txm a redan wyceniacie na 2.07 to według mojej oceny jego wartość jest ujemna . Dajcie mi zatem sekcje modową i 50baniek. W ramach kompromisu zgodzę sie na 45.
  • Re: Txm Autor: ~Tomek [193.109.244.*]
    Martines, też to zauważyłem... na logikę, to taka sytuacja jest niemożliwa... Póki co chłopaki zbili kurs Redana... zobaczymy jak będzie po debiucie TXM... pozytywem jest to, że większość emisji TXM trafiła do instytucjonalnych, do drobnych, z tego co pamiętam tylko 10%... 
    Wydaje się, że po debiucie ta nierównowaga powinna zostać zlikwidowana, w przeciwnym razie bardziej opłacałoby się dokupywać Redan niż nabywać w IPO Textilmarket...
  • Re: Txm Autor: ~bzyczek [94.254.156.*]
    Marcin, ja się zlituje nad Wiśnią. Da 40mln w gotówce, no i TS. Zdejmę z niego ten ciężar, co mi tam!
  • Re: Txm Autor: ~qwert [77.254.7.*]
    @Martines
    Dlatego prezesowi Redana należy się KRYMINAŁ. Mówił, że 2,07 zł to wartość godziwa całej spółki, a po kilku miesiącach wyceniają TXMa na piątaka.

a tak w ogóle to:
    1. Czekamy na notowania TXM (koniec grudnia?) i jak będzie to coś kwotował rynek. Kurs RDN powinien poruszać się circa about analogicznie do TXMa. Obstawiam też ,,korekcyjny" ruch RDN w górę, bo jeżeli TXM będzie notowany jak na cenie z IPO to przy bieżącej cenie RDN oznaczałby, że segment modowy jest warty MINUS kilka złotych.
    2. Moim zdaniem cały czas wisi w powietrzu prawdziwa bomba odpalenia segmentu modowego. Jeżeli zlikwidują albo sprzedadzą to gunwo to mamy z automatu 5-6 zł na RDN.

Gdyby nie prace nad IPO TXMa, to jestem pewny, że info ,,co z segmentem modowym" mielibyśmy już w tym miesiącu. A tak, będziemy mieć obsuwę. Myślę, że infa można się spodziewać każdego dnia w 1 kwartale 2017.
[x]
REDAN 0,00% 0,05 2025-05-02 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.