Nextbike Polska sp. z o.o. („Nextbike”) z siedzibą w Warszawie, w której LARQ posiada 75% udziałów pozostałe 25 procent posiada spółka Kinglet 7 której w kórej Larq posiada 100 % udziałów.
Na chwile obecną brak wiekszego popytu ale zobaczymy co bedzie w kolejnych dniach bardzo mozliwe ze spóką poważni iwestorzy zainteresuja sie przy wprowadzaniu NextBike na gpw to bedzie swietny zastrzyk gotowki dla Larq.
Larq wraz z podmiotami zaleznymi nie posiada 100%!!! O ile pamietam jest to 70% mozna sprawdzic w spr fin...
Ale tak poza tym to info przyblizajaca do ew ipo aczkolwiek wciaz do sukcesu dluga droga i moim zdaniem kupowanie nextbike ktory gross dochodow ma od miast przed wyborami samorzadowymi to mega ryzyko - jak nieszczesliwie wygra piss to z nextbike nic nie zostanie...
Tak jak napisałem powyżej Larq posiada 100 % NExt bike podając dokładnie jak i przez kogo jeżeli uważasz inaczej to napisz gdzie sie pomyliłem a nie plec bzdur po drugie Larq ma zamiar spieniezc inwestycje w postaci Next bike czyt. sprzedac a nie go kupowac wiec niech sie martwia wyborami Ci ktorzy beda lykac akcje ( czytaj fundy ) i to za ok 2 lata bo tyle pozostało do wyborów a jezeli faktycznie wygra je PIS i faktycznie przelozy sie to negatywnie na biznes wypożyczalni to tylko pokaze ze larq zrealizowal inwestycje w najlepszym momencie wiec zachowaj ten niczym nie podparty pesymizm dla siebie albo napisz napisz o jakis ciekawych faktach bo konstruktywnosci w Twojej wypowiedzi ( poza płaskim hejtem ) za grosz.
RR czyli, Rolls Royce? ;-) Masz racje z tymi procentami udziałów! faktycznie wystarczy przeczytać! ale ty tez chłopie mając tak duża wiedzę z finansów nie musisz spekulować , nadinterpretować i takie tam, tylko przeanalizuj co wiesz! wtedy jest to bardzo ciekawe! a sprzedaż akcji nie była przez prezesa, tylko chyba osoba powiązana sprzedawała! może żona , może teściowa, ale nie prezes! a ty piszesz Bóg wie co!
Nic, target to 12, pisalem o tym wielokrotnie pierwszy raz chyba z poltora lub dwa lata temu...
No chyba ze cos sie ruszy w brand24 ale na razie to niewiele znaczaca spolka...
jak od dwóch lat mówisz, ze cena będzie 12 to podaj proszę jeszcze 6 Numerow to sobie skreślę! dla mńie to już ńie wiedza a czasy mary! wszyscy mało sie nie zesra....ja z NextBike, a wg mnie b24 to jest LiveChat, ktrory rosnie szybciej niż pierwowzór, jakże wspanialy!!!!
, niestety o ile dobrze pamietam potem znowu ich core business pociagnal wyniki w dol - ale tak jak pisalem wowczas tak twierdze nadal - wartosc firmy to next bike (namacalna wartosc a nie wirtualna) ktora spolka bedzie pewnie chciala notowac na GPW aby jeszcze bardziej urealnic jej wartosc. core business (agencja reklamowa itp) ma wartosc moim zdaniem kilka milionow - ani nie generuje to gotowki ani nie ma duzego udzialu w rynku, nie sadze aby znalazl sie ktos kto chcialby to za duza kase odkupic... potencjalna wartoscia jest brand24 - czy bedzie to livechat zobaczymy, jest szansa ale pewnie potrzeba na to jeszcze duzo kasy, a zeby utrzymac swoj pakiet w brand24 larq bedzie musial miec skads gotowke ktorej na dzis nie ma - skad ja wezmie? ze sprzedazy czesci pakietu next bike na gieldzie i/lub z nowej emisji swoich akcji ...
inwestycja w larq ma na dzis wylacznie sens pod katem ewentualnej aprecjacji ich pakietu w brand24 - moim zdaniem wartosc nextbike jest juz odzwierciedlona w cenie....