jutro pewnie będzie na plusie bo będą chętni na zakupy po odcięciu potem fundy zwalą trochę kurs by zrekompensować sobie podatek od dywidendy, a po 29-wypłacie transzy zaczną powoli zbierać od rozczarowanych jutrzejszych kupców . i jak się nasycą to zaczną się wzrosty
Dnia 2016-12-20 o godz. 23:40 ~gkkgkg napisał(a): > jutro pewnie będzie na plusie bo będą chętni na zakupy po odcięciu > potem fundy zwalą trochę kurs by zrekompensować sobie podatek od dywidendy, a po 29-wypłacie transzy zaczną powoli zbierać od rozczarowanych jutrzejszych kupców . i jak się nasycą to zaczną się wzrosty
W pełni się zgadzam, aczkolwiek dla mnie jest to dobra okazja żeby spróbować uśrednić w dół swoją cenę zakupu, pomimo ewentualnych spadków myśle że w skali 9 miesięcy wszyscy wyjdą na plus,
A w mojej ocenie w najbliższych dniach dominować będzie popyt - odkupywanie niedawno sprzedanych akcji, dokupywanie i wejścia nowych inwestorów, których na Echo nigdy nie było, a którzy czekali na ten moment. Uważam też, że fundy też będą chciały jeszcze powiększyć swojej zaangażowanie kapitałowe, szczególnie w okresie, kiedy papier będzie jeszcze dostępny poniżej 6 zł. Wydaje mi się, że dziś i jutro powienien być spory ruch - obrót dzienny co najmniej na poziomie 2-3 milionów.
Mam do was pytanko, wiem że już wiele razy były poruszane podobne tematy, ale nie jestem pewny na 100% tego o co zapytam, mianowicie jak dostaniemy dywidendę na 1 akcję to będzie to 0,85 X ilość akcji czy 0,85 odjąc podatek X ilość akcji ? (X-razy) A tak btw kurs rzeczywiście ładnie rośnie, fajnie jak by jeszcze w tym tygodniu odrobił, pozdrawiam :)
Czyli teoretycznie do konta mam sobie doliczyć jakieś 0,69-,0,70 X ilość akcji ? Szkoda zabiorą nam trochę kasy z tego ale mam nadzieje że kurs nam to wynagrodzi.