• zmiany w Enapie Autor: ~wlodekeu [83.21.110.*]
    Niedawno wyszła z Enapu jedna cypryjska spółka (dawniej JARO),teraz wychodzi druga (Rejniak),
    ciekawe tylko kto kupuje....
  • Re: zmiany w Enapie Autor: ~iii [89.65.35.*]
    mogliby jakis konkretny komunikat dac. Ale z tym to w Enapie nigdy dobrze nie bylo. Informuja tylko tyle ile musza...
  • Re: zmiany w Enapie Autor: ~wlodekeu [83.11.122.*]
    Jeśli chodzi o konkrety....Rejniak w komunikacie z października informuje o dokupieniu znacznego pakietu
    akcji Enapu.(prawie 1mln szt)informując jednocześnie,że nie wyklucza kolejnych zakupów....Ostatni komunikat
    mówi coś odwrotnego,sprzedaje ze swojej cypryjskiej spółki 280 tys szt informujac,że resztę (1,9mln) sprzeda
    w ciągu 12 mies. Jest jedno wytłumaczenie...albo sprzedaje sam sobie,ale wtedy musi być nowy komunikat,albo
    mamy jakiś układ wśród beneficjentów poprzedniej sprzedaży pakietowej...
  • Re: zmiany w Enapie Autor: ~iii [85.219.162.*]
    tak czy inaczej akcje stoja w miejscu i nic nie zapowiada by poszly w gore. Jak placili dywidendy to moglo w sumie nawet tak byc biorac pod uwage ze traktowalem ich dlugoterminowo. Ale cos mi po plecach chodzi ze w tym roku nie zaplaca wiec nie za bardzo mi sie podoba obecna sytuacja. Gielda poszla ladnie w gore a na Enapie ani drgnęło. Mniej wiecej caly czas te same poziomy :-(

• Re: zmiany w Enapie Autor: ~wlodekeu [83.11.113.*]
    ...a jak ma iść w górę jak Rejniak chce pogonić jeszcze 1,9mln szt...jak to trafi w drugie ręce w pakietach
    to.ok,a jeśli trafi na rynek,to o wzrostach nie ma mowy....a tak na marginesie...ja też trzymam długoterminowo
  • Re: zmiany w Enapie Autor: ~wlodekeu [83.11.113.*]
    ciekawe kto kupił ten spory pakiet...ktoś z zarządu,czy ktoś nowy....
  • Re: zmiany w Enapie Autor: ~wlodekeu [83.11.52.*]
    kolejne 360tys szt zmieniło właściciela,wiemy kto sprzedaje,ale dalej
    mamy zagadkę.....kto kupuje....
  • Re: zmiany w Enapie Autor: ~321 [83.4.95.*]
    ..kolego mialem ten walor ale nie wytrzymalem,,, sprzedalem kupilem langloo po 7gr dzis jest po 12gr pozdrawiam....moze to ruszy,, ale kiedy....
  • Re: zmiany w Enapie Autor: ~wlodekeu [83.8.243.*]
    ....coś tu jednak nie pasuje....w dzisiejszym komunikacie jest mowa o posiadaniu przez cypryjską spółkę
    1,18mln szt (przed sprzedażą pakietu).Poprzedni komunikat mówił o posiadaniu przez tą samą spółkę
    1,9mln szt (po sprzedaży poprzedniego pakietu.Brakuje informacji co do 720 tys szt.O ile 196 tys sprze-
    danych w międzyczasie można zaliczyć do puli LR.to w dalszym ciągu nie wiadomo co stało się z pulą
    ok.0,5mln szt....
  • Re: zmiany w Enapie Autor: ~toni [217.99.137.*]
    ktoś może kupować nie przekraczając5%
  • Re: zmiany w Enapie Autor: ~wlodekeu [83.11.48.*]
    ....w transakcjach pakietowych nie występują przypadkowi ludzie z ulicy,a kilka
    pakietów poszło,....ponadto nie wiadomo co się stało z ok.0,5mln akcji,nie
    poszły na sesjach...
    Dzisiaj znowu pakiet - 360 000szt.

ciekawe kto to kupuje. Bo na razie nikt sie nie ujawnia... A jest mozliwe ze to kupuje ENAP w celu umozena? W sumie mozliwe to jest ale komunikat powinni by podac a zadnego nie bylo. Nikt tez nie zglaszal zwiekszenia zaangazowania wiec to wsystko jakies takie dziwne jest.
  • Re: zmiany w Enapie Autor: ~wlodekeu [83.20.40.*]
    ...czytałem ponownie komunikaty z 21 .10.2016,w jednym z nich p.Rejniak pisze o możliwości zakupu
    akcji Enapu w ciągu najbliższych 12 m-cy.Wytłumaczenie może być banalne...jego cypryjska spólka
    sprzedaje akcje jemu samemu,czyli LR wciąż posiada 17% akcji i dlatego nie zgłasza zmiany stanu
    posiadania....

W sensie prawnym cypryjska spółka i Rejniak to dwa różne podmioty więc jeśli to on kupuje to powinien poinformować. Tak mi się wydaje ale na 100% pewien nie jestem

[x]
ENAP 0,00% 2,88 2025-10-23 15:15:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.