To napisz nam cos ciekawego ? CO tam slychać w firmie ? Naczelny dyrektor wroci z Florydy na swieta choc zyczenia zlozyc Jak tam idzie praca w firmie duzo maja roboty z okazji świat ? Co z dalej z Sygma Bankiem ? jak ich umowa ? Jak ich własciciel IQ partners sobie radzi za IV kwartał tez beda straty w IQ Partners ?
Krytykowac kazdy potrafi -))
wiesz ja patrze szerzej i nijak nie widze zielonego światla tylko czerwone i to mrugajace
napisz cos "zielonego" -dla pokrzepienia serc leszcza -) napiszesz ?
Oj zgadza się, że krytykować i marudzić jest najłatwiej. A ciebie w tym nikt wątpiący nie przebije, zarówno co do czasu tj. od kiedy to robisz, jak i co do ilości umieszczanych dziennie wpisów na tym forum. Best of the best.
Witam Skąd taka pewność ze kurs odjedzie a nie spadnie jeszcze nizej. Byli tacy co tu brali po 11 groszy a mogli tyle wiecej wziasc po 9 groszy wystarczylo sie tylko ustawic nizej.
Pisze tu sporo i czesc postow mam bardzo merytorycznych jednak nikt nie pisze tu konkretow a mozna by bylo napisac jak i co sie dzieje w firmie gdzie maja magazyn jak prowadza rozdzial wysylke np jaka firma spedycyjna itd Cos mozna napisac pozytywnego
No chyba ze nie ma nic do napisania -)))
Co do kursu to chyba jest jakis powod tego opadania kursu tak od roku juz tu trwa co tylko wzrosnie powyzej 10 gr to po krotkim up ktos sypie w dol nie patrzac na to co sie dzieje /jesli sie cos dzieje/ w firmie Czemu tak jest - jakis pomysl ?
Prosze wiec mi wybaczyc ale bede tu dajej pisac bo uwazam ze firma jest zagrozona a te wysypy akcji moga sluzyc opuszczaniu jej przez akcjonariuszy /podbitki kursów w gore tez ./.
Zapytam sie jeszcze raz bedzie tu dobre czy zle ? Typuje to drugie /utracone kontratkty mala -zbyta mała liczba przychodow brak zyskow i koszty dzial firmy/ no i najgorsze brak strategii działania na najblizsze lata
W ostatnim czasie i to liczonym od wiosny, czyli od czasu kiedy zacząłem interesować się Spółką, utracony jeden kontrakt, dlatego nie pisz w liczbie mnogiej. Jednak po drugiej stronie podpisany nowy ( info z lutego br. ), czyli bilans na zero. Co do posiadanych klientów, nie ma co narzekać. Wyniki za III kw ogólnie lepsze niż były. Nie widzę w konsekwencji zagrożeń dla Firmy i podstaw do upadłości, która miał nastąpić z końcem tego roku. To są twoje słowa z tego forum. Co do jak to określiłeś " czesc postow mam bardzo merytorycznych", to nie znam takich, a dokładnie śledzę to forum. Natomiast stwierdzenia o staczaniu się Firmy na dno i wspomnianej już upadłości, nie poparte żadnymi faktami, nie nazwałbym merytorycznymi wpisami
Mamy koncowke roku to podliczmy ten bilans za 1.umowa z InDreams 2.Przedłuzenie umowy z Lotos Paliwa przeciw 1.Rozwiazanie umowy z DHL- komunikat 2.Rozwiazanie umowy z Sygma Bankiem 6.12 /tak interpretuje ten komunikat / 3.Praktyczne zniwelowanie umowy z Paybackiem /pod odejsciu z programu allegro,BZWBK,EMpiku -wartosc obrotow z paybackiem rok /roku spadek o okolo 70-80% komunikatu nie bylo ale takie sa fakty
wiec mom zdaniem mozan tu pisac o liczbie mnogiej
a jesli dodac do tego 2 rezygnacje z prezesowania tej firmy w ciagu roku i sprzedaz akcji przez pezesa to wylania sie malo optymistyczny obraz tej firmy
Wynik za III kw r/r lepszy glownie z uwagi na baze tj fatalny wynik firmy w III kw 2015 r Gdyby odnisc ten wynik np do wyniku za III kw 2014 bylby on fatalny.
zagrozenia dla firmy
1.Ryzyko utraty plynnosci z uwagi na kwartaly z spadajacymi przychodami i ujemnym wynikiem netto 2.Rynek w ktorym dziala Spolka aktualnie sie kurczy dochodzi Ryzyko spadajacych przychodów - i zwiazany z tym problem z uzyskaniem dodatniego bilansu firmy w przyszłosci /wynik na III kw zostal wygenerowany w pewnej czesci sprzedaza przekwalifikowanych na zero w III kw 2015 zapasow / 3.Ryzyko wystepujace po ustapieniu prezesa /p.o. prezesa to nie funkcja dobra dla firmy /- brak strategii rozwoju firmy 4.Ryzyko włascicielskie dominujacym akcjonariuszem tej firmy jest firma IQPartners notujaca juz rok z rzedu ujemny wynik netto 5 Ryzyko otrzymania drugiego upomnienia i konsekwencji z nim zwiazanych.
Powyzsze raczej swiadcza o powolnym staczaniu sie firmy co faktycznie ma miejsce juz po -2012 roku lata 2011- 2012 rok byly rekordowe jesli chodzi o zysk netto i przychody od tamtej pory firma r/r powoli ma coraz gorszy wynik netto r/r
Dla mnie wlasnie wynik r/r to dowod na twierdzenie iz firma powoli sie stacza
Rok 2016 wpisal sie jako dzialania naprawcze nowego Prezesa z nowym kontraktem Jednak zagrozenia dlugoterminowe rynek w ktorym dziala firma i konkurencja nie twaorza bazy do wyjscia jjej z impasu moim zdaniem
Dopiero nowe rynki nowa strategia pomysl na firme moze zmienic cos w firmie ale komunikat o rezygnacji zarzadzajacego firma przesa raczej temu przeczy
dlatego podtrzymuje moje wnioski ktore pisze tu od prawie roku