• wysokośc transzy Autor: ~arfi [46.134.110.*]
    Myślę /choć kiepsko/,że spółka ,która dość stara się ostatnio o swój kurs,publikując co się da o swoich wszelkich krokach i zamierzeniach ,będzie chciała wypłacić ca 1/2 tej kasy czyli około 40 gr, tak by kurs po odcięciu nie spadł poniżej 6zł.Czyli czeka na dzień dzisiejszy: d+ 2. Z tego wniosek ,że jeśli dzień zakończy się na 6,34 to wypłaci max.0,34. jako transzę nr. 1 co oznacza ,że np.już w styczniu 17r. mogłaby wypłacić następną transzę np.0,3 itd do 0,85.Oczywiście to jest gdybanie ale kto jest ze mną?
  • Re: wysokośc transzy Autor: ~Rug [176.98.119.*]
    Nikt nie jest przeciw a to tez wazne
  • Re: wysokośc transzy Autor: hafid [91.198.217.*]
    Gdyby nie fakt, że kurs akcji jest zmniejszany o wartość dywidendy jednorazowo, a ona może być wypłacana ratami, to bym się zgodził.
  • Re: wysokośc transzy Autor: ~xxx [95.49.88.*]
    przy 85gr dywidendy powinna kosztować min 14 zł,a wypłaci całość zaliczki w/g mnie-pzdr
  • Re: wysokośc transzy Autor: ~axaa [89.78.46.*]
    Dnia 2016-12-20 o godz. 09:47 hafid napisał(a):
    > Gdyby nie fakt, że kurs akcji jest zmniejszany o wartość dywidendy jednorazowo, a ona może być wypłacana ratami, to bym się zgodził.

Popieram P. Hafidiego:((
  • Re: wysokośc transzy Autor: ~arfi [46.134.110.*]
    To jest dyskusyjne ,czy kurs odcina się kwotą zaliczki na dywidendę.Jak dotąd to korekta kursu dotyczyła zawsze kwoty całej dywidendy bez względu na raty / i tu jest zgoda/ a nie o kwotę deklarowaną jako kwota zaliczki.Dlatego póki co stoję na swoim stanowisku.pozdr.
  • Re: wysokośc transzy Autor: ~globtroter [79.185.201.*]
    Tu nie ma znaczenia ilość rat, ustalona dywidenda jutro zostanie odcięta w ustalonej
    wysokości 0,85, tak jest zawsze i czytać komunikaty ze zrozumieniem.
    Inwestując trzeba znać dokładnie zasady a nie opierać się na domysłach.
  • Re: wysokośc transzy Autor: ~franek [109.173.218.*]
    nie jutro a 23
  • Re: wysokośc transzy Autor: ~Amator [188.146.159.*]
    Jutro będzie odcięta ....
  • Re: wysokośc transzy Autor: ~xxx [95.49.88.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/ECHO-Uchwala-w-sprawie-zmiany-uchwaly-Zarzadu-z-dnia-23-listopada-2016-r-w-zakresie-Daty-Wyplaty-I-Transzy-Zaliczki-Dywidendowej-7488944.html
  • Re: wysokośc transzy Autor: ~Amator [188.146.159.*]
    No Twój link potwierdza to co pisałem,ze jutro będzie odcięcie....
  • Re: wysokośc transzy Autor: ~Ryy [176.98.119.*]
    Czemu spada ??? Y
  • Re: wysokośc transzy Autor: ~Północ [94.254.160.*]
    Dużo osób sprzedaje dzisiaj z myślą że jutro odkupią taniej o wysokość odcięcia. Ale obawiam się że mogą się trochę jutro oszukać.
  • Re: wysokośc transzy Autor: ~bom [37.47.33.*]
    Jeśli dużo osób sprzedaje to dużo osób będzie chciało odkupić po otwarciu. Kurs może ostro podskoczyć na otwarciu i nici z przeceny. Ale nikt nie wie jak będzie. Obstawiam spokojny wzrost po odcięciu.
  • Re: wysokośc transzy Autor: ~bsrzbzesbr [109.231.59.*]
    dotychczas po odcięciu chwilowo podskakiwał a potem spadał
    jak nie patrzeć kto sprzeda dziś zarobi kto nie sprzeda też tylko jedni więcej inni mniej
    jedni szybciej drudzy będą musieli poczekać
  • Re: wysokośc transzy Autor: ~hauskuba [94.254.162.*]
    a warto czekać. Cierpliwość będzie na grodzona w tym roku popełniłem dwa najwieksze błedy na giełdzie wyszedłem z bita po 74 kwotą 500 tys zł przy obecnych kursach byłby pierwszy wymarzony milion wszedłem w echo z pakietem 74 tys akcji i zniecierpliwony sprzedałem po 4,10 zamiast cierpliwie czekać. Echo ma przyszłość płaci dywidendy tu tylko wskazana jest cierpliwość i ma jedną cechę wspólną z bitem mało akcji i zaangażowanie fundyszy wysokie.
[x]
ECHO -1,13% 4,83 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.