Szykuje się nowa mega emisja dla ratowania trupa. Zapewne po taniosci a drobnica liczy na wzrosty. Hahaha.Niech o kondycji tej spółki świadczy fakt że nikt z branży nie był zainteresowany przejęciem spółki choć Brzoska bardzo tego chciał. Teraz już tylko emisja ratunkowa mu została. Tu będzie grubo niżej niż 20 zł.
Momataro, będzie ciężko teraz uplasować papiery itg, choćby były po 40 zł (już nawet nie odniosę się do wspomnianej ceny). Myślę, że będzie rolka połączona z zalogowaniem się do akcjonariatu stratega. Żaden nie odszedł od stołu. Wierz dalej biznesowemu superexpressowi (PB) to na pewno zarobisz krocie ;)
Właśnie trwa wyprowadzanie kursu w górę (jak pisałeś naweto do 40 zł) po to. żeby złapać jakiś pkt zaczepienia w miarę wysoko przed ogłoszeniem o wielkiej emisji akcji na początku roku, bez której nie obligacje nie będą mogły być spłacone w lutym 2017..
Tak teraz to już naprawdę będzie tragedia,bo mają coraz więcej paczek, coraz więcej kasy i coraz szybciej przyrasta rynek. Same coraz.... Raport za IVQ16 będzie ok!
Trzeba poprawiać wyniki na każdym rynku Za granicą zmniejszać straty, w PL zwiększać rentowność.
Ciekawe czy spóła da sobie rade bez rozwadniania kapitału. Operacyjnie, funkcjonuje bardzo dobrze.
A rentowność biznesu się zwiększy. Poczta w cennikach na nowy rok planuje duże zmiany. Powiem tyle, że jeśli ITG zwiększy ceny na np. polecony Allegro o 20 % to i tak będzie dużo mniej niż podwyżka cen PP
Dzieci policzcie sobie ile spółka potrzebuje milionów na wykup obligacji i może wtedy zrozumiecie że nawet jak zarabia w IV kw. 20 milionów co i tak jest niemożliwe przy kosztach związanych ze zwijaniem interesów paczkomatow w kilku krajach ech te chore ego Brzoska to może wtedy zrozumiecie że mega emisja po taniosci to jedyny ratunek dla tej spółki.
patrzcie jaki wizjoner :) uciekam we wtorek pkc 8k na otwarciu haha. dobrze, ze mnie ostrzegles bo izainwestowalem w spolke 250k i nie wiem ile maja splaty obligacji. przeciez, nikt ci nie kaze kupwoac tej strasznej spolki ktora zaepwne bedzie bankrutem za miesiac. ja wam powiem jedno wczoraj zamowilem w ostatniej chwili prezent ktory z gdanska do czestochowy doszedl w ciagu 15h na paczkomat w szyscie swiatecznym:) NIE MAM PYTAN! ja ciagle czuje, ze kupilem firme za 1/4 wartosci wewnetrznej:) wesolych swiat marudy. szkoda waszego czasu na tym forum lepiej spedzcie czas z rodzina
Dnia 2016-12-23 o godz. 15:23 momotaro napisał(a): > Dzieci policzcie sobie ile spółka potrzebuje milionów na wykup obligacji i może wtedy zrozumiecie że nawet jak zarabia w IV kw. 20 milionów co i tak jest niemożliwe przy kosztach związanych ze zwijaniem interesów paczkomatow w kilku krajach ech te chore ego Brzoska to może wtedy zrozumiecie że mega emisja po taniosci to jedyny ratunek dla tej spółki.
Ciekawe czy wiesz o czym piszesz? Sprawdzam Twoją wiedzę... Ile milionów spółka potrzebuje na wykup wszystkich obligacji? :)
po pierwsze nikt nie powiedzial czy w ogole bedzie potrzbna emisja bo moze znalezc sie inwestr ktory wylozy kase i po prostu ja sciagna . po drugie nie musi byc w cale tania po trzececie nawet jesli bedzie emisja to skad mamy wiedziec czy bedzie z pp czy bez? tego co zrobia nie wie nikt a ty juz wysnuwasz wnioski o mega amisji po taniosci bez pp co za b z du r a. spolka ma klopoty ale czuje , ze happy end bedzie niezly tutaj. nie raz inwestowalem w spolki z klopotami bo wtedy wlasnie sa tanie jak spolka splaci zadluzenie i bedzie przynosic zyski i rozwijac sie w takim tepie bedzie ksotowac spowrotem powyzej 100zl . ja kupuje jak sie krew leje i obserwuje integera ale licze na jeszcz jedna fale spadkowa.
Dajcie spokój już z tymi poważnymi rozważaniami dotyczącymi płynności Integera Dzieciarnia typu Momotaro czy Filemon, wpadają tu tylko żeby zrobić jakąś złośliwą wrzutkę, nie interesuje ich ani spółka ani jej szanse i zagrożenia biznesowe.
Prawdopodobnie mama obudziła jak zasnęli na Sulejmanie przed telewizorem, i przenieśli się na kompa.
A skąd Ci się wzięły te setki milionów? Czy masz w ogóle pojęcie o kwotach kwotach piszesz? Nie sadzę. Może lepiej napisać tysiące milionów. To bardziej złagodzi złość niezależnie co jest jej przyczyną a będzie miało jeszcze gorszy wydźwięk. :)
z raportu rocznego oraz zestawienia zadłużenia finansowego opiblikowanego we wrześniu 2016 wynika że długi z obligacji sięgają 140 mln zł do tego dochodzi zadluzenie w kilku bankach od kilku do kilkunastu mln do tego dochodzi zadłużenie wobec spółki easypack jakieś kilkadziesiąt nikt nie wie ile...
Topewne nie będę z Tobą polemizował bo widzę, że masz umiejętność bardzo wybiórczego czytania, no chyba, że nie doczytałeś o tym, że na te 140 milionów obligacji jest zastaw na 235 milionów czyli 95 milionów większy niż sama wartość obligacji. Ponad 41 milionów w kasie też jakoś wrażenia na Tobie nie robi. :)
Madmax po pierwsze nie Inpost a Integer. Po drugie nie jest to na pewno miejsce gdzie mogę chwalić się otwarcie takimi danymi. Jeśli chcesz po Nowym Roku mogę to udowodnić (zgadnij dlaczego).
Na podstawie danych od przewoźników (małego ułamka rzecz jasna) we wrześniu i nieco wcześniej wystepowaly opóźnienia, teraz jest kasa na czas. Śmiało pisz, jak będzie można płatności rzecz fundamentalna.
Obligacje są zabezpieczone na akcjach Inpostu SA. Firmy która o ile mi wiadomo pracuje tylko na potrzeby wewnętrzne integera. Zabezpieczenie przekracza wielokrotnie wartość tych akcji. Akcje, których wartość od debiutu spadla 3 razy a płynność dzienna wynosi kilkanaście - kilkadziesiąt tys zł. To w kwestii jasności co jest zabezpieczeniem części tych obligacji. Wszyscy mają świadomość że to zabezpieczenie jest niesprzedawalne i oderwane od wartości zobowiązania. Węc bligacje nie mają szansy być spłacone ze sprzedaży akcji Inpost SA.
41 mln w kasie? no nie wiem do końca w kasie jakiej spółki więc to na mnie wrażenia niezrobiło.
Wszystko prawda. Wiadomo że trup dwa razy cięższy od żywego człowieka Dlatego posiadacze obligacji aż tak bardzo się nie spieszą z wykasowaniem dłużnika, Bo sami stracili by również bardzo wiele. Lepiej namówić go (delikatnie powiedziane) na restrukturyzację, kasować wyższe odsetki, i pilnować by w dłuższym czasie, by kapitał miał szansę się spłacić.