• Droga do upadku Autor: ~madmax [178.43.210.*]
    Nowy film
    Teraz to już naprawdę będzie coraz tylko gorzej.

https://www.facebook.com/paczkomaty/videos/10154780515407999/

• Re: Droga do upadku Autor: ~Nihilista [87.99.99.*]
    Gorzej? ;)
    Ile straciłeś?
  • Re: Droga do upadku Autor: ~madmax [178.43.210.*]
    Wiadomość w sensie gospodarczym każdy wie jaka jest.
    Ale forum żyje innym życiem,
    I woli złe wiadomości, nawet jeśli są dobrymi ;)

• Re: Droga do upadku Autor: momotaro [94.254.128.*]
    Szykuje się nowa mega emisja dla ratowania trupa. Zapewne po taniosci a drobnica liczy na wzrosty. Hahaha.Niech o kondycji tej spółki świadczy fakt że nikt z branży nie był zainteresowany przejęciem spółki choć Brzoska bardzo tego chciał. Teraz już tylko emisja ratunkowa mu została. Tu będzie grubo niżej niż 20 zł.

• Re: Droga do upadku Autor: ~Nihilista [213.17.154.*]
    Momataro, będzie ciężko teraz uplasować papiery itg, choćby były po 40 zł (już nawet nie odniosę się do wspomnianej ceny). Myślę, że będzie rolka połączona z zalogowaniem się do akcjonariatu stratega. Żaden nie odszedł od stołu. Wierz dalej biznesowemu superexpressowi (PB) to na pewno zarobisz krocie ;)
  • Re: Droga do upadku Autor: ~spolecznik [89.68.124.*]
    Właśnie trwa wyprowadzanie kursu w górę (jak pisałeś naweto do 40 zł) po to. żeby złapać jakiś pkt zaczepienia w miarę wysoko przed ogłoszeniem o wielkiej emisji akcji na początku roku, bez której nie obligacje nie będą mogły być spłacone w lutym 2017..

Można zarobić na krótkej pozycji :D

• Re: Droga do upadku Autor: ~NihilNovi [62.233.239.*]
    no myślę że nawet na krotko będzie ciężko bo paliwo sie wyczerpało a spółki jakoś to nie rozbujalo w górę
  • Re: Droga do upadku Autor: ~Nihilista [213.17.154.*]
    Madmax, przepraszam, już w tym gąszczu hejtu dla itg nie rozpoznałem ironii ;)
  • Re: Droga do upadku Autor: ~cezar [77.255.43.*]
    Tak teraz to już naprawdę będzie tragedia,bo mają coraz więcej paczek, coraz więcej kasy i coraz szybciej przyrasta rynek. Same coraz....
    Raport za IVQ16 będzie ok!
  • Re: Droga do upadku Autor: ~reality [89.76.64.*]
    te wzrosty liczby paczek i problemy obfitości to tylko Polska kolego...
  • Re: Droga do upadku Autor: ~madmax [178.43.206.*]
    Trzeba poprawiać wyniki na każdym rynku
    Za granicą zmniejszać straty, w PL zwiększać rentowność.

Ciekawe czy spóła da sobie rade bez rozwadniania kapitału.
    Operacyjnie, funkcjonuje bardzo dobrze.

A rentowność biznesu się zwiększy.
    Poczta w cennikach na nowy rok planuje duże zmiany.
    Powiem tyle, że jeśli ITG zwiększy ceny na np. polecony Allegro o 20 %
    to i tak będzie dużo mniej niż podwyżka cen PP

• Re: Droga do upadku Autor: ~Filemon [71.43.240.*]
    A kolejny krok to wyniki za 4q - będzie "wesoło" ale tylko dla nie akcjonariuszy
  • Re: Droga do upadku Autor: ~madmax [159.205.131.*]
    Masz jakieś dane jako insider
    Czy to takie foruBankierowe plecenie ?
  • Re: Droga do upadku Autor: momotaro [94.254.131.*]
    Dzieci policzcie sobie ile spółka potrzebuje milionów na wykup obligacji i może wtedy zrozumiecie że nawet jak zarabia w IV kw. 20 milionów co i tak jest niemożliwe przy kosztach związanych ze zwijaniem interesów paczkomatow w kilku krajach ech te chore ego Brzoska to może wtedy zrozumiecie że mega emisja po taniosci to jedyny ratunek dla tej spółki.
  • Re: Droga do upadku Autor: ~marsik [212.96.247.*]
    patrzcie jaki wizjoner :) uciekam we wtorek pkc 8k na otwarciu haha. dobrze, ze mnie ostrzegles bo izainwestowalem w spolke 250k i nie wiem ile maja splaty obligacji. przeciez, nikt ci nie kaze kupwoac tej strasznej spolki ktora zaepwne bedzie bankrutem za miesiac. ja wam powiem jedno wczoraj zamowilem w ostatniej chwili prezent ktory z gdanska do czestochowy doszedl w ciagu 15h na paczkomat w szyscie swiatecznym:) NIE MAM PYTAN! ja ciagle czuje, ze kupilem firme za 1/4 wartosci wewnetrznej:) wesolych swiat marudy. szkoda waszego czasu na tym forum lepiej spedzcie czas z rodzina
  • Re: Droga do upadku Autor: ~Ciekawy [94.254.147.*]
    Dnia 2016-12-23 o godz. 15:23 momotaro napisał(a):
    > Dzieci policzcie sobie ile spółka potrzebuje milionów na wykup obligacji i może wtedy zrozumiecie że nawet jak zarabia w IV kw. 20 milionów co i tak jest niemożliwe przy kosztach związanych ze zwijaniem interesów paczkomatow w kilku krajach ech te chore ego Brzoska to może wtedy zrozumiecie że mega emisja po taniosci to jedyny ratunek dla tej spółki.

Ciekawe czy wiesz o czym piszesz?
    Sprawdzam Twoją wiedzę...
    Ile milionów spółka potrzebuje na wykup wszystkich obligacji? :)

Ps.
    A nowa emisja z pp czy bez - ekspercie? ;)
  • Re: Droga do upadku Autor: ~spiskowy [195.210.25.*]
    po pierwsze nikt nie powiedzial czy w ogole bedzie potrzbna emisja bo moze znalezc sie inwestr ktory wylozy kase i po prostu ja sciagna . po drugie nie musi byc w cale tania po trzececie nawet jesli bedzie emisja to skad mamy wiedziec czy bedzie z pp czy bez? tego co zrobia nie wie nikt a ty juz wysnuwasz wnioski o mega amisji po taniosci bez pp co za b z du r a. spolka ma klopoty ale czuje , ze happy end bedzie niezly tutaj. nie raz inwestowalem w spolki z klopotami bo wtedy wlasnie sa tanie jak spolka splaci zadluzenie i bedzie przynosic zyski i rozwijac sie w takim tepie bedzie ksotowac spowrotem powyzej 100zl . ja kupuje jak sie krew leje i obserwuje integera ale licze na jeszcz jedna fale spadkowa.
  • Re: Droga do upadku Autor: ~madmax [178.43.209.*]
    Dajcie spokój już z tymi poważnymi rozważaniami
    dotyczącymi płynności Integera
    Dzieciarnia typu Momotaro czy Filemon,
    wpadają tu tylko żeby zrobić jakąś złośliwą wrzutkę, nie interesuje ich ani spółka
    ani jej szanse i zagrożenia biznesowe.

Prawdopodobnie mama obudziła jak zasnęli na Sulejmanie przed telewizorem,
    i przenieśli się na kompa.

• Re: Droga do upadku Autor: ~Greg [50.244.129.*]
    Krzykacze pomyślcie, czym ta spłóczyna zwpłaci swoje należności - musiałaby zarobić setki milionów a to nierealne!
  • Re: Droga do upadku Autor: ~11 [85.222.5.*]
    A skąd Ci się wzięły te setki milionów?
    Czy masz w ogóle pojęcie o kwotach kwotach piszesz? Nie sadzę.
    Może lepiej napisać tysiące milionów. To bardziej złagodzi złość niezależnie co jest jej przyczyną a będzie miało jeszcze gorszy wydźwięk. :)

• Re: Droga do upadku Autor: ~topewne [178.43.49.*]
    z raportu rocznego oraz zestawienia zadłużenia finansowego opiblikowanego we wrześniu 2016 wynika że długi z obligacji sięgają 140 mln zł do tego dochodzi zadluzenie w kilku bankach od kilku do kilkunastu mln do tego dochodzi zadłużenie wobec spółki easypack jakieś kilkadziesiąt nikt nie wie ile...
  • Re: Droga do upadku Autor: ~madmax [159.205.131.*]
    Prawda, wszystko prawda.
    Czekamy na twoje dalsze wypociny
    Twoje słowo jest lampą dla naszych stóp
    i światłem na naszej ścieżce ;)
  • Re: Droga do upadku Autor: ~11 [85.222.5.*]
    Topewne nie będę z Tobą polemizował bo widzę, że masz umiejętność bardzo wybiórczego czytania, no chyba, że nie doczytałeś o tym, że na te 140 milionów obligacji jest zastaw na 235 milionów czyli 95 milionów większy niż sama wartość obligacji.
    Ponad 41 milionów w kasie też jakoś wrażenia na Tobie nie robi. :)
  • Re: Droga do upadku Autor: ~Koń [94.254.144.*]
    41 milionów w kasie, a muszą zbierać na wypłaty i platności faktur?? Jak to jest w takim razie i kto tu kogo robi w co?
  • Re: Droga do upadku Autor: ~madmax [178.43.196.*]
    Jakie masz dane o tym że Inpost zbiera na wypłaty ?
    Jakie masz dane o tym że Inpost zalega przewoźnikom ?
    A może taki ci się po prostu napisało.

• Re: Droga do upadku Autor: ~Koń [83.24.212.*]
    Madmax po pierwsze nie Inpost a Integer. Po drugie nie jest to na pewno miejsce gdzie mogę chwalić się otwarcie takimi danymi. Jeśli chcesz po Nowym Roku mogę to udowodnić (zgadnij dlaczego).
  • Re: Droga do upadku Autor: ~madmax [178.43.196.*]
    Na podstawie danych od przewoźników (małego ułamka rzecz jasna)
    we wrześniu i nieco wcześniej wystepowaly opóźnienia, teraz jest kasa na czas.
    Śmiało pisz, jak będzie można
    płatności rzecz fundamentalna.
  • Re: Droga do upadku Autor: ~topewne [89.68.124.*]
    Obligacje są zabezpieczone na akcjach Inpostu SA. Firmy która o ile mi wiadomo pracuje tylko na potrzeby wewnętrzne integera. Zabezpieczenie przekracza wielokrotnie wartość tych akcji. Akcje, których wartość od debiutu spadla 3 razy a płynność dzienna wynosi kilkanaście - kilkadziesiąt tys zł. To w kwestii jasności co jest zabezpieczeniem części tych obligacji. Wszyscy mają świadomość że to zabezpieczenie jest niesprzedawalne i oderwane od wartości zobowiązania. Węc bligacje nie mają szansy być spłacone ze sprzedaży akcji Inpost SA.

41 mln w kasie? no nie wiem do końca w kasie jakiej spółki więc to na mnie wrażenia niezrobiło.
  • Re: Droga do upadku Autor: ~madmax [178.43.208.*]
    Wszystko prawda.
    Wiadomo że trup dwa razy cięższy od żywego człowieka
    Dlatego posiadacze obligacji aż tak bardzo się nie spieszą z wykasowaniem dłużnika,
    Bo sami stracili by również bardzo wiele.
    Lepiej namówić go (delikatnie powiedziane) na restrukturyzację, kasować wyższe odsetki,
    i pilnować by w dłuższym czasie, by kapitał miał szansę się spłacić.

[x]
INTEGERPL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.