Można jęczeć, narzekać, krzyczeć, zaklinać rzeczywistość, ale jedyne co można to żałować, że się nie ma tego papiera w portfelu, nawet po max 6,5 kursie który był w tym tyg. niedługo będzie on wspomnieniem.
Ktoś na tym forum pisze"jest dywidenda-żle ; odwrotnie -jeszcze gorzej"/Jak przypuszczam z reguły na forach piszą inwestorzy dysponujący kilkuset akcjami danej spółki/Kilkakrotnie pisałem na forum Echo i powtórzę- Jest to spółka która przynosi inwestorom mądrze nią zarządzającym b. duże zyski/Tak z przyrostu wartości akcji , jak a może przede wszystkim z DYWIDEND WYPŁACANYCH/Ale warunkiem jest dobra strategia w zarządzaniu papierem, oraz posiadanie w portfelu co najmniej 5-12 tyś akcji/Jest to podstawowy warunek by cieszyć się z przyrostu gotówki np. po wzroście kursu czy wypłacie dywidendy/ Bo oto : wypłata dywidendy styczniowej i lipcowej w sumie netto= 4,27pln/akcję ; mając "tylko" 5K akcji zgarniasz 21,311pln/Mało? Sądzę że nie(jak dla mnie:(( ) Idąc dalej / Kto się nie bał i dokupił na spadku po odcięciu w lipcu br np po 4,2pln ; to w tej chwili ma 1,93pln/akcje zysku ,razy 5K = 9650pln Skończę na tym i b. proszę nie narzekać , nie biadolić zarządzać dobrze kapitałem , myśleć i ZARABIAĆ/Pozdrawiam :((