Coś czuję że lecimy w dół. Nie podoba mi się szczególnie to:
"W odrębnym komunikacie Echo poinformowało, że FTF Columbus zrzekł się prawa do nabycia prawa użytkowania wieczystego gruntu i własności budynków projektu Q22. Za zrzeczenie się tych praw Echo zapłaci FTF Columbus wynagrodzenie w wysokości 82 mln euro netto."
82 mln euro mniej, to więcej niż 1/3... oj spadamy jak nic. Ktoś wiedział wcześniej i sprzedawał :(
Coś czuję że lecimy w dół. Nie podoba mi się szczególnie to:
"W odrębnym komunikacie Echo poinformowało, że FTF Columbus zrzekł się prawa do nabycia prawa użytkowania wieczystego gruntu i własności budynków projektu Q22. Za zrzeczenie się tych praw Echo zapłaci FTF Columbus wynagrodzenie w wysokości 82 mln euro netto."
82 mln euro mniej, to więcej niż 1/3... oj spadamy jak nic. Ktoś wiedział wcześniej i sprzedawał :(
Możliwe ale skoro Columbus miał prawo do działki i budynku to prawdopodobnie za te prawa wcześniej zapłacił a teraz odzyskuje wkład plus zysk. Nowy właściciel kupił echo gdy Q22 było w 70% gotowe a Columbus to firma poprzednoego właściela MS wiec może to koncowe rozliczenie a może coś na rzeczy jest zobaczymy co ustali walne jak wypłaci szybko zal dyw to wg mnie z znaczy ze zysk proporcjonanie do wkładu został w echu.
Już znamy przyczynę spadków w ciągu ostatnich kilku sesji. W poniedziałek pewnie będą dalsze spadki, kto wcześniej wiedział to sprzedał bo teraz cena akcji za chwilę będzie 5,5
Do "Oooooo" -
A niby jaka to przyczyna ? Że sprzedali coś za ponad 1 mld pln. i z tego mają wypłacić jakieś 350 mln ( co bylo w umowie z 29.10.16. ) ? Znów wyolbrzymiasz, siejesz panikę !!
A niby z czym takim nie jest "różowo", skoro wszystko jest zgodnie z planami i umowami sprzed miesięcy ??
Ja nie wiem, nie rozumiem - na PZU tez narzekali ze kupuja PEKAO, gdy nie inwestowali w nic tez narzekali. Jak nie ma dywidendy - narzekania; gdy jest dywidenda - też narzekania, podejrzenia, obawy o podatek, itp. . Pokazcie mi taki biznes bez żadnych wydatków , ale tylko z samymi przychodami .
Ci którzy posiadają akcje dwa,trzy lata lub dłużej cenę akcji dostali w dywidendach a przed nimi kolejne wypłaty więc pisanie że ktoś z nich będzie wywalał akcje jest nie mądre a wychodzą ci co kupili po parę akcji w cenie 5,7-6,3 i boją się co będzie po odcięciu
Nie generalizujmy :) ja mam średnią narazie 5,73 i aktualne spadki np mi są na rękę - planuje uśrednić w dół cenę zakupu, i za kilka miesięcy cieszyć się jeszcze bardziej z wzrostu wartości,
Ale każdy ma swój rozum i powinien robić to, co ma da mu spokój i najlepsze zyski !
podsumowując tragedii nie ma, jak pójdzie do góry, to zarobie na wzroście wartości, jak pójdzie w dół to dokupie uśredniając i zarobie przy kolejnym wzroście / info o dywidendzie / większej sprzedaży na ilości akcji Jak mawiał pewien mądry człowiek zza wody - "nie stracisz dopóki nie sprzedasz"