Dnia 2016-12-16 o godz. 10:32 ~ziolo napisał(a): > Obroty bardzo małe i chyba poniżej złotówki nikomu nie opłaca się sprzedawać. Ulica czeka na info i pewnie dopiero przed 22 grudniem będzie podbicie.
ulica to opuszcza papier a nie czeka. wycofuje się bo musi mieć pieniądze na święta w tym czasie dla inwestorów jest doskonały czas na zajęcie pozycji i odsprzedanie ulicy w styczniu na wyższym poziomie
Dnia 2016-12-16 o godz. 10:37 ~doda napisał(a): > Dnia 2016-12-16 o godz. 10:32 ~ziolo napisał(a): > > Obroty bardzo małe i chyba poniżej złotówki nikomu nie opłaca się sprzedawać. Ulica czeka na info i pewnie dopiero przed 22 grudniem będzie podbicie. > > ulica to opuszcza papier a nie czeka. > wycofuje się bo musi mieć pieniądze na święta > w tym czasie dla inwestorów jest doskonały czas na zajęcie pozycji i odsprzedanie ulicy w styczniu na wyższym poziomie
Z tym się zgadzam że koniec roku zamykają pozycje żeby wykazać straty i odliczyć od podateku.
przeciez tu bedzie 10gr jak nic, cena nominalna 10gr i wszyscy 3 wiekszosciowi beda walic jak milo, narazie neca po 1zl i ze niby ciagna do gory, ale te smieszne obroty przy miloinach akcji to nic, obroty sie zaczna jak spadnie na 15groszy, ewidentnie widac ze zachecaja do brania bo niby okazja hahahhahahahahah
Tylko insajderzy wiedzą o co z tym wszystkim chodzi, ale jak dla mnie śmierdzi tu jakimś Cyprem, Luksemburgiem itp. a w świetle dokonań na NC takich spółek to już nieładnie zaczyna pachnieć bo łączy się to z nowymi emisjami, obejmowanie akcji i sypaniem wcześniej 10razy taniej objętych akcji. A skoro zarząd nic nie mówi na ten temat i udaje że nie ma sprawy to domysły będą się pojawiać bo dlaczego niby nie? Zresztą sam spadek akcji z takich poziomów jaki był jeszcze pół roku temu świadczy o tym że jest coś o czym nie wszyscy może wiedzą?
Ja tu widzę tylko ulicę która wywaliła przewartościowany papier z 4zł i przemieliła już prawie dwukrotnie wszystkie akcje które są w obrocie ( seria A i C) i skupują na wsparciu po 1 zł od tych co nie zrealizowali jeszcze zysku jak spadło poniżej 1 zł, albo od tych co liczyli na świąteczny rajd i sprzedają ze stratą bo nie mają na święta, a ci co teraz odkupują to wywalają po 1,03 1,10 1,20 itd. licząc nawet zyski. Ja mam średnią 1,13zł i ustawiam się dalej na 1zł.
Sorry ale gadasz głupoty o tych "ynwestorach" którzy teraz na gwałt potrzebują niby to pieniędzy na święta, takich bzdur nie słyszałem nigdzie. Od kiedy obserwujesz tą spółkę? Czy widziałeś może to wielotygodniowe sypanie, na końcu dzień w dzień po -25%? Tak ulica nie sprzedaje, zresztą różne przy tym bywały zagrywki, jakbyś to widział to nie gadałbyś teraz jak nowicjusz o ulicy której skończyły się pieniądze na karpie.
Wtedy przyjmę to z pokorą i wyciągnę z tego konsekwencje, a strata zawsze się zdarza. Co do tego że ktoś nabył papier po 10 groszy, to masz rację bo jest informacja "W okresie 4.06.2015-5.01.2016 zawierane były transakcje kupna-sprzedaży 1.174.750 szt. akcji. Wartość tych transakcji wynosi 2.252.050 zł. Cena transakcji kupna-sprzedaży kształtowała się w przedziale 0,10–3,35 zł", ale to daje średnią 2zł na akcje. Jeśli mogę zapytać to co jest według ciebie przyczyną spadków?
Ok. Nie wiem jaka jest przyczyna aż takich spadków, ale nie wiem czy zwróciłeś uwagę na sprawozdania finansowe, ale prześledź sobie projekty uchwał na początku czerwca oraz potem co się wydarzyło z Prezesem spółki, a potem w którymś sprawozdaniu po raz pierwszy zostało napisane że firma poszukuje sposobów finansowania zarówno zewnętrznego jak i wewnętrznego - cokolwiek by to znaczyło. Moim zdaniem to nie przypadek że notowania lecą na łeb własnie od czerwca 2016r. To tylko moje domysły, ja analizuję firmy i fundamentalnie i at.