Od dwóch tygodni mamy jak tak ńislki FF bardzo wysokie obroty. Praktycznie przemielił się cały FF. A to oznacza, ze coś się szykuje. Nie podejrzewam, żeby ktoś wychodził. Skłaniam się raczej ku tezie, ze czekają nas wzrosty. Rysując kreski to przez ostatnie dwa tygodnie kurs porusza się w kanale mini trendu wzrostowego. Oczywiście jest to z mojej strony duże nadużycie, ale analizując tylko owe dwa tygodnie widać to. Ruchy w tym kanale są od bandy do bandy. Nie zmienia to faktu, ze generalnie nadal obowiązuje trend spadkowy, silny trend. Z drugiej strony korekta w tym trendzie również się należy. Jeśli kolejne dni przyniosą wzrosty, to można mieć nadzieje, ze przynajmniej krótkoterminowo jesteśmy w trendzie wzrostowym.
Dzisiejszy dzień potwierdził moja wczesniejszą tezę. Ten ruch powinien nas zaprowadzić w okolice 1,85. A czy później znowu do dolnej bandy ? Życie pokaże. Popyt zawsze może wybić się powyżej tego mini kanału wzrostowego. W kazdym razie powinno być ciekawie.
To na początek. Trochę poczytałem o planach spółki. Robią wrażenie. Czy dojdą do skutku ? Jeśliby się potwierdziły, to historyczne maksy, przy tak niskim FF zostaną szybciu przebite.
Dnia 2016-12-16 o godz. 21:30 ~Gonzales napisał(a): > To na początek. > Trochę poczytałem o planach spółki. Robią wrażenie. Czy dojdą do skutku ? > Jeśliby się potwierdziły, to historyczne maksy, przy tak niskim FF zostaną szybciu przebite.
na historyczne maksy bym nie liczył ale 4zł to normalka
Wszystko zalezy od tego czy plany zostaną zrealizowane. Takich spraw nie załatwia się w przeciągu miesiąca. Może to potrwać nawet 1-2 lata. Ale równie dobrze mogą niewypalić. Jednak przy założeniu optymistycznym, nowe maksima pękną jak zapałka.