• Pis będzie się chciał uniezależnić od Putina .....Dlatego gaz łupkowy Autor: ~geds [91.226.17.*]
    Moim zdaniem Jarosław Kaczyński już rozmawia na temat odwiertów gazu łupkowego z jankesami....A wszystko dlatego ze chce uniezależnić się od ludzi Putina.....Wspomnicie moje słowa ....Ja nie skreślam papierka prawo upadłościowe się zmieniło i jest teraz na korzyść spółek....
  • Ciekawe czytać..... Autor: ~geds [91.226.17.*]
    Tak w 2012r wypowiadał się europoseł pisu o łupkach...Warto się zapoznać z tematem.....

A gaz z łupków?

- Ponadto należy liczyć na rozpoczęcie wydobycia gazu łupkowego w Polsce. Nawet gdyby zasoby były niższe od wcześniej podawanych, to i tak starczą nam na 80-100 lat. To z kolei przyczyni się do zwiększenia rentowności energetyki gazowej w porównaniu z sytuacją obecną.

Przy wydobywaniu gazu łupkowego nie będzie ekonomicznego uzasadnienia dla budowy elektrowni atomowej w Polsce. Zbyt wysokie są bowiem koszty inwestycyjne oraz koszty późniejszego wygaszania takiej elektrowni.

Natomiast powrót do współpracy z Litwą przy Ignalinie jest nadal możliwy. A w Polsce trzeba konsekwentnie zmierzać w kierunku wydobycia gazu łupkowego.

Energetyka powinna się u nas skoncentrować na wydobyciu gazu łupkowego zamiast inwestować w budowę elektrowni atomowej w Polsce.

Stąd należy współpracować z Litwą. Dobrze jest bowiem mieć dostęp do technologii jądrowej. Państwa całkowicie pozbawione dostępu do niej są na arenie międzynarodowej traktowane jako zacofane.

Myślę ze są duże szanse że wróci do tematu....
  • Re: Ciekawe czytać..... Autor: ~ojciec_dyrektor [87.207.179.*]
    Ulica to wie, ulica zbiera.

Leszcz przy nadziei.

Będzie ikra będzie zabawa.... nie będzie więcej leszcza
  • Re: Ciekawe czytać..... Autor: ~geds [91.226.17.*]
    Spółka przyszłościowa dlatego na spokojnie panowie....
  • Re: Ciekawe czytać..... Autor: ~zarobas [178.42.123.*]
    Po co im gaz skoro mają wodę termalną i to w dodatku święconą prosto z Torunia
  • Re: Ciekawe czytać..... Autor: ~geds [91.226.17.*]
    Łupki są przyszłościowe....i nie ma co dyskutować.....
[x]
BALTICINV 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.