No to nastepna super informacja. Pora wrocic Na 10 zl jak to bylo pare lat temu. Ulica sie zleci w okolicach 5 zl. A nowe kontrakty w drodze. Kto nastepny po Pfizerze ?. Jest troche firm w USA.
Dzisiaj zaraz od początku sesji by ktoś musiał kupić przynajmniej pakiet kilku tysięcy akcji, to wtedy by to ruszyło, przynajmniej jeśli chodzi o dzisiejszą sesję. Tak było po podpisaniu umowy z Ministerstwem Rozwoju 4 listopada. Niestety później ruch na spółce tylko malał i zamierał. Info super, ale musiałby być ktoś to podtrzymywałby ruch na tej spółce. Może trzeba poczekać jeszcze kilka miesięcy, aż dojdzie do końca połączenie z Limtel, wtedy może będą jeszcze bardziej konkurencyjni innowacyjni względem LiveChat. Może większa reklama i PR. Choć widziałem już reklamy na stronie Bankiera. Ale może trochę już przesadzam, takie moje skromne zdanie. Na forum jestem całkiem nowy, ale zacząłem grać na giełdzie właśnie od tej spółki i liczę, że warto jest czekać i być cierpliwym.
A. Skąd wiesz na ile jest kontrakt? B. Kupuje się dzisiaj, tanio, przy minimalnych zyskach generowanych przez spółkę, wierząc w potencjał spółki i jej rozwój w przyszłości. Takie kontrakty pokazują, że ten potencjał jest znaczący. Firma jest wyceniana na 10m złotych. Nie widziałeś na giełdzie spółek wycenianych po 100m bez praktycznie żadnych przychodów? C. Każdy robi co uważa za stosowne. W zasadzie nie rozumiem ludzi piszących na forach takich spółek teksty, że za drogo, dlaczego rośnie itp. Za dużo czasu masz i zajmujesz się ogólnym kształceniem inwestorów, by uniknęli straty.... czy sam chcesz tanio kupić?
Jesli to taki smiec to co tu robisz. Podac ci pare spolek z GPW, ktore nie maja zyskow i przychodow a sa wyceniane na setki milionow. Ty jednak jestes leszcz, ktory nic nie rozumie. Na NC kupuje sie przyszlosc.
Nie umiesz czytac ze zrozumieniem raportow. Ale to juz twoja sprawa. Nie kazdemu Bozia dala rouzm.
Ja podchodze z dystansem, to jest jednorazowy kontrakt, a Nie abonament, czyli staly przeplyw. Wczesniej spolka tez miala wieksze przychody, ale nie potrafila zatrzymac klienta.
Pusty a raczej goly to jestes ty. Pisz dalej a my bedziemy zarabiac. Podac ci moja srednia ? :-) Co za leszcze sie teraz petaja po NC. O Tempora o Mores !!!
Co mnie obchodzi twoja średnia na tych kilku tysięcy akcji. Obchodzi mnie bezpardonowa , prymitywną nagonka na poziomie pierwszego lepszego becwala.
itl nie takie kontrakty miewał w przeszłości i nic z nich nie wynikało. 0,5mln zysku to tutaj maksimum roczne. Na 1zł za akcję wystarczy. Na 2 w spekulacyjnych podskokach też. Na więcej nie ma co liczyć.
Nastepny kontrakt w USA tylko kwestia czasu. Wspolpracuja z IBM, a to przelozy sie na kontrakty w USA. Pfizer juz wybral Inteliwise wlasnie dlatego. Kto wie, moze kiedys IBM lyknie Inteliwise? :-)