Takich absurdów jak na notowaniach tej spółki nie widziałem jeszcze nigdzie, niech mi ktoś pokaże spółkę na której stoją jakieś zlecenia sprzedaży, ale na zleceniach kupna stoją wyższe o kilka czy kilkanaście procent zlecenia zakupu akcji i notowania wiszą. Moim zdaniem to coś tu nie halo, bo jak ktoś chce sobie kupić akcje to kupuje po cenie jaką sam zaproponuje i czeka czy mu wpadnie ale zawsze jest to cena niższa niż chcą sprzedający, albo bierze po cenie od sprzedającego, nie widziałem nigdy by ktoś chciał kupić coś dużo drożej niż tego jaka jest oficjalna aktualna cena, no ale może tutaj o coś innego chodzi? Śmierdzi to z daleka.
Dnia 2016-12-13 o godz. 14:15 ~przemo napisał(a): > od wczoraj na giełdzie?? > > o co ci chodzi człowieku?? > > notowania wiszą bo mamy górne widły >
Chyba mnie nie zrozumiałeś, na giełdzie to jestem od 10 lat, ale szczegółowo analizują tutaj każdą transakcję i obserwuję notowania praktycznie non stop i tak jak sypanie akcjami od 4 złotych odbywało się z przedziwną zgodnością z pewnymi schematami tak samo jest z obecnymi "wzrostami", ktoś to rozgrywa w taki sposób by wywołać pewne efekty np. na wykresie, a na tak mało płynnej spółce z tak małym ff widzę że można zaprogramować wzrosty od linijki takie jak sobie ktoś z większym portfelem wymyśli, nie mówię że na tym nie korzystam, ale naprawdę masa leszczy sama nie zachowuje się z takim automatyzmem, ktoś to wszystko pięknie rysuje na wykresie a do tego potrzebne są właśnie takie dziwne transakcje i ruchy na arkuszu jakie widać i o tym właśnie pisałem.
No i tak jak dziś i tak samo przed tygodniem kończy się właśnie sztuczne podbijanie wycen na arkuszu zleceń, może leszcze dają się na to nabierać ale dokładnie widać jak to jest sterowane i jak się to potem skończy, o tym właśnie pisałem wczoraj zakładając ten wątek
Zielony kolor zobaczę na koniec sesji trochę z tym wywalaniem przesadzili trzeba trzymać papier i nie oddawać bo niektórzy w pociągu nie jadą i stoją na peronie