Taki scenariusz jest zawsze możliwy przy niskiej wycenie atrakcyjnych aktywów. Ćwiczone było to już kilka razy. Czy bedzie tak i tym razem? Tradycyjnie zobaczymy.
to smierdzi umówionymi transakcjami, ciężko coś dobrać w okolicy 5,7 bo cały czas ktoś przebija a potem leci pakiet. Ale to mimo wszystko za mało na to co ma Batory, może Chmielewski skraca.
Nie ma powodu skracać się przez rynek. Ilościami które ma bardzo szybko zasypie popyt i już nic nie sprzeda w dobrej cenie. Obrót (nie taki znowu duży) może pochodzić od optymalizacji podatkowej.
Ale co/dlaczego zaraz oszukać. Niech sprzedaje, kto chce :) Ja sobie dobieram i mam w pupie. Spółka jest już bardzo niedowartościowana i frajer, kto teraz sprzedaje, bo może jeszcze spaść, ale może też wystrzelić w 1 dzień. Już zaczynają się machinacje różnego typu, widać po dziwnych zlecaniach po obu stronach....
Naprawdę ciężko zrozumieć dlaczego ta spółka nie jest po 9-10 zeta (na początek). Myślę, że wcześniej, czy później będzie - ale zobaczymy, bo NC nie do końca jest sterowane logiką :)
Nie wszystko na NC jest do końca przejrzyste i zrozumiałe. Taki to rynek. Też nie rozumiem przypadku EON i dopóki nie zrozumiem trzymam się z boku. Z tego co przeczytałem, forumowicze też nie wiedzą co się dzieje w spółce, za wyjątkiem "pisarzy" typu .......mówię wam dzisiaj, ale mnie nie słuchacie, ta spółka będzie chodziła po 50, wspomnicie moje słowa.............itp. Czy będzie co wspominać? Tradycyjnie zobaczymy.