Jak napisałem w innym wątku, 04/12 BOŚ wydał rekomendację dla Synthosa, która brzmi kupuj/przeważaj z ceną 5,4 zł w perspektywie 12 miesięcy. Rekomendacja uwzględniała zaliczkę na dywidendę za 2016, czyli bez tejże zaliczki rekomendacja byłaby na 5,96 zł w horyzoncie 12M.
Spokojnie, papier trzyma poziom... 4Q2016r powien być już lepszy niż 3Q, a 1Q2017r jeszcze lepszy... dlatego też ewentualne duże korekty, to okazja do dokupienia...
jaco, posluchaj mojej rady i badz cierpliwy. Po ogloszeniu wynikow za 4 kwartał bedzie dobrze, a jeszcze lepiej po 1Q 2017. Wtedy bede chcial wyskoczyc, a Pawlak bedzie sobie plul w brode ze nie zarobil wiecej.
Jestem cierpliwy, aczkolwiek ..Cała nasz giełda wkurza....Scenariusz też może być taki .Odcięcie dywydendy i kurs idzie w góre...Grubasy wezną dywidende ale też będą chciały zarobić na wysokim kursie....W sumie Syntek sie dobrze rozwija....Pozdrawiam
Kauczuk - co te notowania wyprawiają? Wygląda na to jakby w ogóle nie było surowca na rynku. IV kwartał zysk 200-300 mln. I kwartał 2017 powyżej 300 mln tak mi wychodzi przy tej cenie kauczuku.