• AAL Autor: ~aviator [193.200.123.*]
    Ciekawa gra się na walorze odbywa. Nie potrafię odgadnąć czy akcje tym sposobem są zbierane czy wywalane...
  • Re: AAL Autor: kazek63 [46.171.41.*]
    Niestety chyba wywalane. Podbicie kursu niewielką ilością, ustawienie zleceń kupna i ....
  • Re: AAL Autor: ~Aviaam [2.139.64.*]
    Widzieliscie kiedys, zeby akcje spolki z dobrymi perspektywami, rewelacyjnymi wynikami za ostatni kwartal i ze wskaznikami c/z=2,8, c/wk=0,55 byly wywalane???
  • Re: AAL Autor: ~TTS [31.0.47.*]
    Ktoś przewala akcje między swoimi kontami żeby kurs nie przekroczył 7zł. Ten sam ktoś rano nie ustawił zleceń na podaży i zaraz zrobiło się 7zl, potem postawił blokadę i było po wzrostach. Blokuje kurs i męczy niecierpliwych we wiadomym celu.
    Dokladnie tak jest. To jest stara gieldowa zagrywka: ustawic duza ilosc akcji blisko poziomu popytu po to, zeby skupic jak najwieksza ilosc akcji po jak najnizszej cenie. Przecietny inwestor nie ustawialby takiej duzej ilosci akcji tak blisko popytu jezli widzi, ze dzisiaj bylo 7,30 PLN. To mijaloby sie z logika. Jedym wytlumaczeniem jest chec zbierania akcji przez duzy kapital.
  • Re: AAL Autor: ~Giga [84.203.14.*]
    Mam nie co odmienne odczucie, co się dzieje z kursem na tej spółce. Niezależnie, jakie wyniki osiąga czy dobre, b. dobre, rewelacyjnie kurs jest poniewierany. Tak już było parę miesięcy wstecz.

Pare miesiecy w stecz spolka miala zupelnie inne perspektywy. Jeszcze trzy tygodnie temu nikt nie kupowal, bo nie znalismy wynikow. A juz wiadomo, ze nastepne kwartaly beda takie jak poprzedni. Dlatego ja licze na co najmniej 12 PLN.
  • Re: AAL Autor: ~dovado [94.254.146.*]
    Technicznie wygląda że kurs dzisiaj bez problemu dotarł do górnej lini 3 letniego kanału spadkowego . Ale wygląda na to że dopiero wyjście z tego kanału górą może otworzyć drogę do dalszych wzrostów .
    https://squaber.com/pl/stock/GPW/AAL
  • Re: AAL Autor: ~alotn [81.190.231.*]
    Nie piszcie, że kurs był po 7,3 bo to ledwie podbitka 12 akcjami. Spółka wygląda ciekawie i rozwojowo, ale moim zdaniem przesądzanie, że wyniki za 4 kwartał będą tak znakomite jak za 3 jest nieco przesadzone. Z ważnych info przekazywanych przez dovado wynika, że spółka mocno rozwija się i idzie w nowe rynki. To zawsze wymaga sporych nakładów finansowych i moim zdaniem te koszty mogą obciążyć 4 kwartał. Wyniki powinny być bardzo ok, ale jeśli nadmuchujecie balona, a on nie rośnie to albo coś jest na rzeczy albo nawet przy dobrych wynikach czeka nas obsuwa, bo oczekiwania i tak będą wyższe.
    Nie zgadzam sie z powyzszym postem. Spolka byla bardzo niedowartosciowana, poniewaz to litewska spolka i podaje prawie wszystkie informacje w jezyku angielskim (a to dla niektorych moze byc problem). Cena 5PLN byla reakcja na przezwyciezenie kryzysu zwiazanego z sankcajmi na Rosje. Cena 7 PLN byla reakcja na rewelacyjne wyniki. Jezeli teraz cena wynosi ok. 6 PLN, to znaczy, ze trzeba kupowac, bo taniej nie bedzie. Po dobrych wynikach jest zawsze mocna reakcja. Po jakims czasie spada. Ale spada mniej wiecej do polowy wzrostow. I pozniej rosnie w gore. Przy tak rewelacyjnych wynikach i przy takich perpektywach to moze byc naprawde duzy wzrost. Fakt faktem, ze zeby sie rozwijac, to potrzebne sa fundusze. Ale nie sadze, zeby te wydatki wplynely znaczaco na wyniki. Poza tym w czasie kiedy kurs wynosil 9 PLN spolka miala tylko 64 mln USD kapitalu wlasnego. Dzisiaj to jest 118 mln USD. Dynamika wzrostu kursu tez swoje mowi. Nie wykluczam, ze dzisiaj na zamknieciu zobaczymy ponownie 7,30 lub wyzej. Bo te trzy pakiety akcji powyzej 1000 szt sa tam tylko po to, zeby blokowac kurs. Przewaznie na fixingu znikaja.
  • Re: AAL Autor: ~alotn [81.190.231.*]
    Rozumiem, że spółka nie jest z Polski, ale jest na gpw i do tego leasingują samoloty polskim przewodnikom. Przy ich skali działalności nie byłoby wielkim wydatkiem tłumaczenie ważnych informacji na język, w którym emitują akcje i do akcjonariatu którego je kierują. Podobnie z tłumaczeniem strony internetowej.
    7,30 moim zdaniem na razie nie jest do zrobienia. Chyba że takie podbitki paroma akcjami jak dziś. Może na chwilę przed wynikami za 4 kwartał uda się przebić 7, ale zakładam, że możemy też jeszcze zahaczyć o nieco poniżej 6.

• Re: AAL Autor: ~dovado [94.254.146.*]
    Wyniki spółka ma bardzo dobre i w dobrą stronę się rozwija Potenciał wzrostów jest ale jednak zmniejszyłem zaangażowanie  akcyjne w Aviaam  . Kasowo posiadam dokładnie tyle   samo co  przy wejściu w spółkę i na tym pooziomie pozostanę do wyników 4q .
  • Re: AAL Autor: ~marik [178.183.225.*]
    powinni domknac luke
    ona przyciaga i hamuje wzrosty
  • Re: dovado jesteś skompromitowany Autor: ~techniczny [46.169.153.*]
    W tej chwili kolego jesteś spalony, bo jedną ręką pisałeś o świetlanych perspektywach a drugą sprzedawaleś akcje.
    Nieładnie. Internet zapamięta.
    Lepiej było nic nie pisać, ale skoro chcesz pospekulować to twoja sprawa, wiedz tylko że karma wraca.
  • Re: dovado jesteś skompromitowany Autor: ~titsi [81.190.231.*]
    Coś mi się wydaje że jutro jeszcze kilka osób wyskoczy z papiera za dovado.
    Dovado wyrobiłeś sobie ważną pozycję na tym profilu spółki i wielu akcjonariuszom pomogłeś zarobić. Tym bardziej że gdyby nie wyszukane przez ciebie infa spółka by nie istniała informacyjnie na forach i pewnie nikt by papiera nie tykał. Jutro pewnie będzie gremialnie skracanie pozycji, skoro ty skróciłeś.
  • Re: dovado jesteś skompromitowany Autor: ~dovado [94.254.146.*]
    Posiadam pienięznie tyle samo w Aviaam . Spółka swoich perspektyw nie zmieniła , dalej piszę że spółka jest dobra c/z 2,8 posiada potenciał do wzrostów i może jutro będą wzrosty ,nic się nie zmieniło w spółce . Moją branżą jest budownictwo znam sie na tym i chce mieć w portfelu inwestycyjnym drugą spółkę dodatkowo budowlaną , może ty tez nie trzymasz całego kapitału w jednej spółce a nie jesteś spalony .Zresztą zawsze piszę że każdy ma swój system inwestowania , Nie namawiam do kupna ani do sprzedaży ja zmniejszyłem ilościowo mam do tego prawo , Koniec kropka .
  • Re: dovado jesteś skompromitowany Autor: ~Ave [5.172.238.*]
    Kolego Dovado odpowiedz tylko jeżeli to nie tajemnica po co napisałeś o sprzedaży? Takie komunikaty to raczej tylko insiderzy muszą sporządzać, na dokładkę teraz tłumaczysz się w słabym stylu. Zgadzam się z przedmówcą, że jesteś skompromitowany.
  • Re: dovado jesteś skompromitowany Autor: ~dovado [94.254.146.*]
    Chciałem żeby inwestorzy wiedzieli że mniejsza ilość wpisów o spółce wynika ze zmniejszenaia zaangażowania a nie z lenistwa
    .Zawsze staram sie pisać prawdę o spółce tak żeby nikogo nie urazić i nie wprowadzić w błąd i jesli to możliwe odsyłać do komunikatów poniewaz nie chcę nikogo oszukiwać dlatego napisałem że zmniejszyłem zaangażowanie , Poniewaz jestem oskarżany o skoki na innych spółkach to tak jak na innych spółkach napiszę również tutaj to samo .
     Nie pamiętam mojej inwestycji krótszej niż 3 miesące . Nigdy po moim zakupie nie rosło od razu. Niczym sie nie denerwuje poniewaz moje zakupy na danej spółce nie przekraczaja wartośći 1 piwa . Jeśli spółka wzrośnie o 100% wtedy mam już na dwa piwa .A dwa piwa to nie jedno wtedy sprzedaję połowę kupuje jedno piwo wypijam i myslę czy spółka ma potenciał żeby znowu zarobić na drugie piwo , Jesli ma to zostaje jesli nie to szukam spółki z takim potenciałem . Nie wiem co w tym jest złego. Pisząc staram się nikogo nie wprowadzić w błąd . Nie nakłaniam do zakupów , każdy ma swój model inwestowania Ja sądze że spółaka ma potenciał na drugie [piwo] nigdzie nie piszę że wzrośnie za tydzień wręcz przeciwnie piszę że wzrośnie za trzy m-ce Tyle i az tyle w temcie moich skoków. Pozdrawiam wszystkich . 
    Hah, brniesz dalej kopiując brednie o piwkach z forum Mirbudu. Kolego nie dworuj sobie z innych uzytkowników forum pisząc o piweczku, bo lepiej byś zarobił idąc na fuchę do docieplania, tam byś za ilość pracy, którą włożyłeś kupił nawet kratę browaru. Tak jak koledzy piszą próbujesz manipulować i tyle w temacie, ja w swojej przygodzie na giełdzie kupiłem i sprzedałem wiele akcji ale nigdy mi się nie zdarzyło informować wspaniałomyślnie innych forumowiczów o zmniejszeniu stanu posiadania - tak robią tutaj zwykli naganiacze. Tak jak zauważył kolega pod nickiem Aviaam w tym przypadku jest to wszystko dość czytelne.
    Tak czy inaczej pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszej grze na giełdzie.
  • Re: dovado jesteś skompromitowany Autor: ~Aviaam [2.139.64.*]
    Przeciez Dovado to nie jest wyrocznia. Poza tym, Dovado nie napisal, ze sprzedal wszystkie akcje, tylko, ze zmniejszyl zaangazowanie. Dla mnie cena tej spolki jest smiesznie niska. Wystarczy sobie wyobrazisc, ze mamy szesc kwartalow takich jak poprzedni i zysk wyraznie przewyzsza kapitalizacje na gieldzie. A po drugie, jezeli teraz nie kupowac, to kiedy? Przeciez kupowanie przed wynikami byloby nierozsadne. To dobra chwila na zakupy, bo wedlug mnie cena akcji za chwile powedruje na 9 PLN i bedzie pozamiatane w tym sensie, ze przy 9 PLN to bym sie juz zaczal zastanawiac. A przy szesciu nie ma co sie zastanawiac.
    A nie pomysleliscie, ze nasz kolega Dovado napisal o sprzedazy poto zeby dokupic?
    Nikt tak naprawde nie wie, co zrobil Dovado. Napisal, ze sprzedal, ale kto to potwierdzi?
    Sluszna uwaga: takie komunikaty to tylko insiderzy musza zamieszczac. A tutaj kolega Dovado do niczego nie zobowiazany pisze o zmniejszeniu zaangazowania. Jezeli Dovado rzeczywiscie zmniejszylby zaangazowanie, to nie pisalby o tym. Bo niby poco?

• Re: dovado jesteś skompromitowany Autor: ~Andy [185.25.121.*]
    Dnia 2016-12-05 o godz. 19:19 ~techniczny napisał(a):
    > W tej chwili kolego jesteś spalony, bo jedną ręką pisałeś o świetlanych perspektywach a drugą sprzedawaleś akcje.
    > Nieładnie. Internet zapamięta.
    > Lepiej było nic nie pisać, ale skoro chcesz pospekulować to twoja sprawa, wiedz tylko że karma wraca.

Ludzie, dajcie żyć człowiekowi. Część sprzedał, miał do tego prawo. Napisał o tym, zachował się uczciwie. A wy go już chcecie linczować. Ilu tu jest takich, którzy dzięki niemu zarobili? Już zapomnieli, komu zawdzięczają zyski.
    Racja
    Dnia 2016-12-05 o godz. 21:26 ~Andy napisał(a):
    > Dnia 2016-12-05 o godz. 19:19 ~techniczny napisał(a):
    > > W tej chwili kolego jesteś spalony, bo jedną ręką pisałeś o świetlanych perspektywach a drugą sprzedawaleś akcje.
    > > Nieładnie. Internet zapamięta.
    > > Lepiej było nic nie pisać, ale skoro chcesz pospekulować to twoja sprawa, wiedz tylko że karma wraca.
    >
    > Ludzie, dajcie żyć człowiekowi. Część sprzedał, miał do tego prawo. Napisał o tym, zachował się uczciwie. A wy go już chcecie linczować. Ilu tu jest takich, którzy dzięki niemu zarobili? Już zapomnieli, komu zawdzięczają zyski.

Nikt tu nie linczuje, więc się nie kompromituj takimi wpisami. Pomyśl czasami co piszesz bo brednie o pisaniu o sprzedaży w imię uczciwości to już wygląda co najmniej na konkretny stan nietrzeźwości. Jak kolega techniczny słusznie kilka postów wyżej zauważył "jedną ręką pisałeś o świetlanych perspektywach a drugą sprzedawaleś akcje" chyba nie trzeba więcej tłumaczyć komentarzy pod komunikatem o zmniejszeniu stanu zaangażowania w walory spółki takim jak ty.
    Dnia 2016-12-05 o godz. 21:42 ~Ave napisał(a):
    > Dnia 2016-12-05 o godz. 21:26 ~Andy napisał(a):
    > > Dnia 2016-12-05 o godz. 19:19 ~techniczny napisał(a):
    > > > W tej chwili kolego jesteś spalony, bo jedną ręką pisałeś o świetlanych perspektywach a drugą sprzedawaleś akcje.
    > > > Nieładnie. Internet zapamięta.
    > > > Lepiej było nic nie pisać, ale skoro chcesz pospekulować to twoja sprawa, wiedz tylko że karma wraca.
    > >
    > > Ludzie, dajcie żyć człowiekowi. Część sprzedał, miał do tego prawo. Napisał o tym, zachował się uczciwie. A wy go już chcecie linczować. Ilu tu jest takich, którzy dzięki niemu zarobili? Już zapomnieli, komu zawdzięczają zyski.
    >
    > Nikt tu nie linczuje, więc się nie kompromituj takimi wpisami. Pomyśl czasami co piszesz bo brednie o pisaniu o sprzedaży w imię uczciwości to już wygląda co najmniej na konkretny stan nietrzeźwości. Jak kolega techniczny słusznie kilka postów wyżej zauważył "jedną ręką pisałeś o świetlanych perspektywach a drugą sprzedawaleś akcje" chyba nie trzeba więcej tłumaczyć komentarzy pod komunikatem o zmniejszeniu stanu zaangażowania w walory spółki takim jak ty.

No tak. Sprzedaż akcji przez Dovado dramatycznie pogorszyło perspektywy spółki. Avia powinna dać komunikat o tym, bo to informacja cenotwórcza, przynajmniej na tym forum ;). Gratuluję trzeźwości koledze.
    No i dalej się pogrążasz, czy ktokolwiek napisał, że pogorszyły się perspektywy spółki, w twoim przypadku ewidentnie widać problem z rozumieniem tekstu pisanego. Nawiązując do zdania z emotikonem na końcu to może raczej odpowiedz teraz sobie i nam czy informacje przez niego wcześniej zamieszczane miały wpływ na kurs? Kolego jak uważasz?
  • Re: dovado jesteś skompromitowany Autor: ~aviator [193.200.123.*]
    Czy wy myślicie, że Pan Dovado to wszystko tu pisze na forum spółki, żebyście WY zarobili ? Ewentualnie może przy okazji...
    Jedno trzeba przyznać, robi to bardzo subtelnie. Myślicie , że podał Wam info o zmniejszeniu zangażowania tak po prostu po nic ? Myśleć, myśleć, myśleć i nie dać się robić w ch... Pozdrawiam.
    No tak, racja, po informacji o sprzedazy czesci akcji przez Dovado chinska ekspansja Aviaam nie ma juz najmniejszego znaczenia a i wyniki za trzeci kwartal, ktore sa rowne wynikom za caly 2015 rok juz nie maja zadnego znaczenia. Mysle, ze ludzie, ktorzy teraz obrazaja Dovado, polegali na jego informacjach a nie swoich przemysleniach. Dla mnie Dovado byl tylko wskazowka, ze warto sie zainteresowac spolka a nie czynnikiem cenotworczym. Ludzie zmilujcie sie... Ta spolka ma potencjal do co najmniej 100% wzrostow!!!
    Ilu tutaj jest takich co zarobili? A ilu tutaj jest takich co jeszcze zarobia?
    Kolega Dovado pisal prawde. Wszystko jest na stronach Aviaam i ZiaValda.
    Wiec w czym problem?
    Dnia 2016-12-05 o godz. 21:52 ~Aviaam napisał(a):
    > Ilu tutaj jest takich co zarobili? A ilu tutaj jest takich co jeszcze zarobia?
    > Kolega Dovado pisal prawde. Wszystko jest na stronach Aviaam i ZiaValda.
    > Wiec w czym problem?

Przecież nikt nie zarzucił koledze Dovado kłamstwa. Wróć po prostu do postu kolegi o nicku techniczny i tam masz odpowiedź.
    A najlepszy był post dwa dni temu na forum AAL z niewinnym pytaniem, jakiegoś oczywiście przypadkowego forumowicza, cytuję: Dovado a jakie jeszcze posiadasz akcje ? Odpowiedź: Mirbud. Tak oto, mimochodem wszyscy znający Pana Dovado z forum AAL natychmiast zainteresowali się akcjami Mirbudu. Czy się mylę ?
    I co w tym złego? Każdy ma swój rozum. Było pytanie, jest odpowiedź. Też uczciwa.
    Ale ja nie mam pretensji. Sam już mam mały pakiecik mirbudu. Zwracam tylko uwagę na to, że na spółkach o niskiej płynności, subtelnie podawane informacje na forum potrafią ruszyć kursem.
    Każdy może pisać tu co chce i nie można mieć o to żadnych pretensji. Nikt nikomu przecież kasy z konta na siłę nie zamienia na akcje.
    Mylisz sie! Mirbud ma cz=3,30 cwk= 0,22. Wcale sie nie dziwie Dovado, ze czesc srodkow tam ulokowal.
  • Re: dovado jesteś skompromitowany Autor: ~Giga [84.203.14.*]
    Ten Mirbud to jest jeszcze drogi. Mam lepszego typa i tańszego, ale jeszcze poczekam.
    Odnośnie Aviaaml, to był tani już dlugi czas tylko nikt go nie zauważył. Teraz też jest tani ale sporo urósł, wiec
    mamy korektę. Jak będzie głęboka, to się pytać technikow co im z kresek wychodzi. Mnie tylko, jakiś skurczybyk cenę podbijał, jak był kurs na dnie, ustawiając się przede mną. Może to byl Davado, bo niedługo po tym kurs zaczął rosnąć, a on sie na forum uaktywnił.

• Re: dovado jesteś skompromitowany Autor: alfaalfa16 [176.97.140.*]
    Proponuję dzisiaj pkc wszystko puścić-żenada .Jego kasa i jego decyzja o sprzedaży .
  • Re: dovado jesteś skompromitowany Autor: ~zibi740 [89.67.47.*]
    Jestem na tej spółce od samego początku czyli od debiutu i mogę stwierdzić jedno ,że coś dobrego zaczyna się dziać na walorze. Ta spółka była niezauważana przez inwestorów pomimo dobrej kondycji i wyników. Była bardzo mała płynność akcji, praktycznie nie było handlu akcjami. Ciężko było sprzedawać akcję ,natomiast spółka corocznie wypłacała dywidendy. Spadek kursu .który nastąpił z 8 zł na 3 zł spowodowany był nie złymi wynikami spółki tylko pozbywaniem się akcji przez ING ,który posiadał ponad 5% akcji , ponadto Aviaml pożyczyła pod koniec roku pieniądze Avii ,swojej siostrzanej spółce i to również zachwiało wynikami i kursem . Ostatnie wyniki spółki oraz jej rozległe zawojowanie rynków Azji czyni tę spółkę bardzo atrakcyjną . I teraz kiedy mamy perspektywy wzrostów ING skupuje akcje a że niema ich dużo do zassania będzie to trochę trwało i na pewno będzie jak zawsze blokowanie kursu tej spółki . Na pewno nie będzie tutaj jazdy jak na JSW , ale będą wzrosty i to w okolice 15 -17 PLN . Bo spółka stała się perspektywiczną nastąpił jej rozwój ,wzrost kapitału spółki i co najważniejsze została zauważona przez wielu inwestorów .Potrzeba trochę cierpliwości a na pewno da zarobić.
    Zgadzam sie z przedmowca. Ja w swoich optymistycznych prognozach zakladam 24,00 PLN. Ale tego nie jestem pewien. Pewien natomaist jestem, ze spolka powedruje w okolice 9-10,00 PLN. Chociaz najmniejsza uczciwa wycena to byloby 12,00 PLN. Kurs jest ewidentnie blokowany tymi trzeba pakietami powyzej 1000 sztuk.
[x]
AVIAAML -10,45% 4,20 2018-07-12 16:28:39
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.