Kto z Was wybiera pocztę, kuriera czy paczkomaty? Zastanawiam się nad przyszłością paczkomatów i widzę, że jest nie zagrożona. Ja osobiście pomimo sporadycznych problemów z paczkomatami zawsze będę je wybierał. Jak wchodzę na pocztę, słyszę ten charakterystyczny stukot pieczątek i widzę długie kolejki to odrazu podnosi mi się ciśnienie :)
Ja jak robię zakupy w sieci, to szukam sklepu z dostawą do paczkomatów. Jeśli coś nawet gdzieś indziej ciut tańsze, a jest tylko przesyłka kurierska czy o zgrozo pocztowa, to i tak wybieram sklep z dostawą do paczkomatu, nawet z wyższą sumaryczną kwotą. Nie chce tracić czasu, nerwów na ugadywanie się z kurierem czy po stokroć wku...ce stanie na poczcie! :)
tylko kurier do domu pod drzwi , kiedy mi pasuje , zawsze musi sie dostosować do mojego czasu , po co szukać paczki po mieście tracić czas , benzynę i wychodzić na zimno
warto sobie odpowiedzieć na pytanie gdzie będziemy za 3 lata jak paczkomaty będą się rozwijały w tym tempie. Pełna dominacja na rynku to moim zdaniem kwestia czasu i to dominacja nad takimi tuzami jak DHL czy DPD. Osobiście podziękowałem poczcie polskiej czy kurierom, jak mam iść na pp to rzucam kvr..mi na wszystkie strony bo już wiem co tam mnie czeka... babcia z plikiem rachunków do zapłaty, za nią jeszcze 10 takich babć i 5 dziadków, do tego mamuśka, 3 licealistów ....i jedno otwarte okienko...a kurierzy to święte krowy, nic nie muszą, nie chce im się i tak dalej długi temat...
>>Fred [185.72.246.*]2016-12-05 18:22 warto sobie odpowiedzieć na pytanie gdzie będziemy za 3 lata jak paczkomaty będą się rozwijały w tym tempie. Pełna dominacja na rynku to moim zdaniem kwestia czasu i to dominacja nad takimi tuzami jak DHL czy DPD. >>>
Bez przesady z tą dominacją, firmy będą rozwijać się w obszarach w których widzą swoją przyszłość, DHL czy inny będzie się skupiał na przewozach biznesowych oddając rynek wysyłek firma - konsument Integerowi.
Dominacja Integera w wysyłkach detalicznych będzie narastała, bo nie ma innego podmiotu, który umożliwi przeprowadzenie łatwego i taniego zwrotu towaru do sklepu.
>>EWA [89.68.84.*]2016-12-05 15:34 tylko kurier do domu pod drzwi , kiedy mi pasuje , zawsze musi sie dostosować do mojego czasu , po co szukać paczki po mieście tracić czas , benzynę i wychodzić na zimno >>
Wariant kurier pod drzwi istnieje wyłącznie gdy kurier może podrzucić pakę ma adres firmy. Lub gdy się jest bezrobotnym, lub emerytem :)
Dobrze pracujący kurier ma ponad 100 pak do rozrzucenia i w rejonie naszego zamieszkania przebywa max 10 minut. Prawdopodobieństwo spotkania jest znikome :)))
Umowa z pocztą przyjeżdżają odbierają i spokoj.jak masz stać na deszczu czy mrozie i wstukiwac jakiś kod sms to ci przejdzie ta chwilowa miosc do paczkomatow
ludzie gdzie wy mieszkacie ??? kurier zawsze dzwoni i pyta o której jesteście w domu i się dostosowuje , jak mam przesyłkę która się np nie rozbije i chcę mu ułatwić pracę pozwalam zostawić na ochronie , a jak nie to pod drzwi i bez łaski taka praca , PŁACISZ I PRZESYŁKA MUSI BYĆ DOSTARCZONA
zgadza, się jak ktos mieszka w osiedlu zamkniętym to może upoważnić ochronę lub recepcję do obioru. Co do podejścia "płacę żądam" to mogę sobie wyobrazić wszystkich odbierających, że zażądają odbioru po 18 bo wrócą z pracy.
Normalnie dostajesz smsa, że kurier przyjedzie pomiędzy np. 10-13 a dalej to musisz negocjować. Jeżeli chodzi o paczkomaty to jest ich na tyle dużo, że skąd by się nie wracało to zawsze jaki po drodze będzie.