W raporcie z audytu podali, że jak do końca listopada nie otrzymają zapłaty za hotel i projekt to odstąpią od umowy. Przyzwoitość wymagałaby żeby podali jakąś informację. Wg mnie bez tej forsy o dywidendzie można zapomnieć, a to z kolei spowoduje spadek kursu.
Dnia 2016-12-01 o godz. 06:52 ~mimil napisał(a): > W raporcie z audytu podali, że jak do końca listopada nie otrzymają zapłaty za hotel i projekt to odstąpią od umowy. Przyzwoitość wymagałaby żeby podali jakąś informację. > Wg mnie bez tej forsy o dywidendzie można zapomnieć, a to z kolei spowoduje spadek kursu.
zacznijmy od tego, że audytu do tej pory nie opublikowali tylko zrobili kopiuj wklej z raportów kwartalnych, nie wiem czy nie poniosą za to konsekwencji ze strony KNF
Raczej nie, bo to nie jest ich raport tylko jakieś firmy z Krakowa, autoryzowanego doradcy na newconnect. Formalnie wszystko jest OK. Jedynie co może zrobić GPW to wyrzucić tę firemkę z Krakowa która wzięła kasę i przeprowadziła tak beznadziejny audyt - tylko na podstawie wyjaśnień Petroneli - stąd mamy wklejone raporty kwartalne, z których nic nowego nie wynika.
Ja bym się nie spodziewał niczego dobrego, bo należy zakładać że zarząd GPW wie więcej. Bo przecież musieli wpisać Trophy na listę alertów na podstawie jakiś dokumentów do których nie mamy dostępu.
Już w poniedziałek wszystko będzie jasne. W sobotę walne zgromadzenie - a po nim albo silne wzrosty albo spore spadki. Z programu walnego wynika że będą omawiać prowadzone negocjacje, aktualną sytuację firmy i przyszłą strategię. No i pewnie okaże się kto jest owym tajemniczym inwestorem. Mnie interesuje jedno. Firma która od nich kupiła hotel za 22 mln i za niego nie zapłaciła od sześciu miesięcy - czy odsprzedali to dalej i nie ma szans na odzyskanie tej forsy, czy też po paru miesiącach będzie to możliwe. Ale pewnie po walnym zgromadzeniu tego nie podadzą.