chłopie pokaza mi druga taka firme ze wskaznikiem c/wk ok 1,2 i wypalcajaca dywidende minimum 15% zaliczki + za ten rok jeszcze, z takim ratingiem i perspektywami??? ta obecna cena jest zaosna wiedza to fundy i wlasiciel wiekszosciowy free float jest ponizej 2% wiec im mniej dziadow na pokladzie tym dalej pojdzie :) pozdrawiam dlugoterminowych i nie liczacych zysku 2 czy 3 % tylko kilkadziesiat :) ja mam srednia 4,60 i nie oddam za mniej niz 7 zl :) kiedys kosztowala po prawie 8 zl i ludzie kupowali a obecnie jest taia jak barszcz tym bardziej ze nie ma w wyniku kasy ktora dostana za q22 a to jest ponad 1 mld zl !!!!
To że spółka w ciągu tygodnia poszła w górę jakieś 18 % to raczej nie dlatego że oczekiwano super wyników, ale wybicie nastąpiło w chwili ogłoszenia walnego, zaliczki, dywidendy - to główny powód !! Poza tym cena akcji nie " doszła jeszcze do siebie" po megadywidendzie , a to było minimum 6,5 pln ( nawet gdy spółka była na stratach w IQ 2015r., cena ocierała sie o 7pln ).
Do "FFFFF"
Ludzie jakos nie potrafią zrozumieć, ze największy biznes robi sie właśnie wtedy, gdy wyprzedza sie wyniki na miesiące i najlepiej kupować gdy jest okazja , gdy wyniki nie sa zbyt rewelacyjne, ale na horyzoncie wielkie zyski. A niby czemu JSW urosło w tym roku o 800% przy braku jakichkolwiek zysków ?!!!!