Cześć, czasami zdarzało mi się, że usuwano mi komentarze z zupełnie niezrozumiałych powodów, ale wydaje mi się, że wynikało to raczej z bezmyślności moderatora, przynajmniej ostatnio. Może spróbuj jeszcze raz. ps. to co? będzie kolejne wezwanie za jakieś pół roku? bo na to mi wygląda?
Cześć Gallileo, na wstępie przepraszam że tak późno odpowiadam, ale przed Świętami był trochę kocioł w pracy i nie miałem za dużo czasu dla siebie :) Kolejne wezwanie za pół roku? Szczerze mówiąc myślałem, że jak AgioFunds TFI SA ma 66% to ma obowiązek w ciągu 3 miesięcy ogłosić kolejne wezwanie na 100%. I tak minęły ponad 3 miesiące a o wezwaniu cichosza. Mogą tak w ogóle zwlekać? Czy jest jakieś odstępstwo od tych 3 miesięcy?
Tym razem moja wypowiedz nie przypadła do gustu moderatorowi.. No to jeszcze raz...
Nie nie... Na poczatku myslałem podobnie jak Ty, ale potem doszedłem że ten fundusz ma 66%, ale ich nie przekroczyli dlatego nie muszą ogłaszać drugiego wezwania. Ja mam na mysli raczej wezwanie tego drugiego podmiotu co ma 8% na 10%. A biorę to pod uwage bo mi to zywo przypomina poprzednią sytuację gdy cały rok dolowali kurs pod wezwanie które wowczas wynikało z przepisów prawa. No ale jak będzie czas pokaze. Nie wiem czy ostatecznie udało im się przekazac mieszkania z 4 projektow o których wspominali. Cisza na ten temat, wiec albo nie zdazyli, albo nie chcieli sie tym chwalic. Jesli przekazali je to wyniki za 2016 powinny byc stosunkowo dobre. ps. na stronie spolki pojawily się zyczenia swiateczne. Zyczą Wesolych Swiat kontrahentom, klientom, przyjaciolom (kimkolwiek sa), o akcjonariuszach zapomnieli...
No cóż, przyznam szczerze, że nie pomyślałem o tym drugim podmiocie. Co tam dla nich akcjonariusze, wiadomo jaka ekipa tam siedzi i gdzie mają akcjonariuszy...
P.S. Martwi mnie trochę, że przez ostatnie kilkanaście miesięcy większość deweloperów pokazała całkiem niezłe wyniki, a tutaj taka bieda. No ale co zrobić, tak jak napisałeś, czas pokaże. Nic innego poza czekaniem nam póki co nie pozostało.
a moze kwestie podatkowe? rozliczyli to ostatniego mozliwego dnia, byc moze chcieli, aby to bylo po jak najniższej cenie
"Działając w imieniu VALUE Funduszu Inwestycyjnego Zamkniętego z wydzielonym Subfunduszem 1 z siedzibą w Warszawie (adres: Plac Dąbrowskiego 1, 00-057 Warszawa), wpisanego do Rejestru Funduszy Inwestycyjnych prowadzonego przez Sąd Okręgowy w Warszawie, VII Wydział Cywilny Rejestrowy, pod numerem RFi 1339 (dalej zwanego "Funduszem"), zarządzanego przez AgioFunds Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A., z siedzibą w Warszawie wpisaną do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego, prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy, pod numerem KRS 0000297821, NIP 1080004399, REGON 1412337 ("Towarzystwo"), mając na względzie obowiązek określony w art. 69 ust. 1 pkt 1 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych z dnia 29 lipca 2005 roku (dalej zwana "ustawą o ofercie") niniejszym zawiadamiamy, iż w wyniku rozliczenia transakcji zawartej poza rynkiem regulowanym w dniu 27 grudnia 2016 r. Fundusz nabył od podmiotów zależnych od funduszu 13 200 384 (trzynaście milionów dwieście tysięcy trzysta osiemdziesiąt cztery) akcje spółki pod firmą Wikana S.A. z siedzibą w Lublinie, ul. Cisowa 11, 20-703 Lublin, wpisanej do rejestru przedsiębiorców KRS prowadzonego przez Sąd Rejonowy Lublin-Wschód w Lublinie z Siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000144421 (dalej jako "Spółka") w wyniku czego zmieniła się ogólna liczba głosów bezpośrednio posiadanych przez Fundusz na Walnym Zgromadzeniu Spółki.