• Raczje kapiszon roku Autor: ~strzelec [199.189.108.*]
    Z czym do ludzi, czym tu się jarać. Wyżej już nie podskoczy, ci co kupili pow. 2 zł szans na wygrzebanie się ze straty nie mają żadnych.
  • Re: Raczje kapiszon roku Autor: ~modmot [178.36.52.*]
    Dnia 2016-11-25 o godz. 15:01 ~strzelec napisał(a):
    > Z czym do ludzi, czym tu się jarać. Wyżej już nie podskoczy, ci co kupili pow. 2 zł szans na wygrzebanie się ze straty nie mają żadnych.

HYM - pozwolę sobie coś napisać. Szanse...okazje..możliwości się znajdą jak się dobrze ten temat rozegra. Kupowałem w debiucie, czyli po 5zł...później była podbitka, bo wychodził jakiś akcjonariusz, ale że nie wyszedłem to sobie uśredniałem żeby mieć średnią jak najbliższą kursowi spółki na parkiecie - teraz nie mam problemu aby kurs osiągnął moją średnią. Są tu też niezłe podbitki jak spółka ogłasza warunki dywidendy i w okolicy jej wypłaty, WIĘC SZANSE NA WYSKOK SĄ.
    Spółka płaci dywidendę, więc kasa w tych akcjach jest jak na super oprocentowanej lokacie, więc nie ma(-m) parcia aby się ich pozbywać.
    Także jak komuś zależy aby wyskoczyć to na pewno znajdzie na to sposób i wyskoczy... nawet z zyskiem :)
  • Re: Raczje kapiszon roku Autor: ~edar [79.187.7.*]
    > Z czym do ludzi, czym tu się jarać. Wyżej już nie podskoczy, ci co kupili pow. 2 zł szans na wygrzebanie się ze straty nie mają żadnych.

HYM - pozwolę sobie coś napisać. Szanse...okazje..możliwości się znajdą jak się dobrze ten temat rozegra. Kupowałem w debiucie, czyli po 5zł...później była podbitka, bo wychodził jakiś akcjonariusz, ale że nie wyszedłem to sobie uśredniałem żeby mieć średnią jak najbliższą kursowi spółki na parkiecie - teraz nie mam problemu aby kurs osiągnął moją średnią. Są tu też niezłe podbitki jak spółka ogłasza warunki dywidendy i w okolicy jej wypłaty, WIĘC SZANSE NA WYSKOK SĄ.
    Spółka płaci dywidendę, więc kasa w tych akcjach jest jak na super oprocentowanej lokacie, więc nie ma(-m) parcia aby się ich pozbywać.
    Także jak komuś zależy aby wyskoczyć to na pewno znajdzie na to sposób i wyskoczy... nawet z zyskiem :)

Zgadzam się z tobą modmot. Ja też kupowałem w IPO po 5 zł. też uśredniałem. Było wezwanie i wiceprezes wykorzystał okazję i czmychnął ze spółki i z akcji 6 lat temu! Od tego momentu 4 główni akcjonariusze twardo trzymają akcje. Korzystam z dywidendy i myślę, że spółka spokojnie wypłaci za 2016r. co najmniej 10 gr na akcję a kapiszonowi mówię że 2 zł. będzie już niebawem i pozbywanie się po latach trendu bocznego i obecnie na początku trendu wzrstowego PWR jest błędem, nawet powyżej 2 zł. Ja czekam na min. 5 zł. w dłuższym horyzoncie czasowym...

• Re: Raczje kapiszon roku Autor: ~mm [93.175.106.*]
    Na nagły skok na 5 zł nie ma co liczyć (chyba, że jakaś spekuła się podłączy). Niemniej aktualne C/Z jest w okolicach 10, jeśli wyniki za IV kwartał nie będą odbiegać od reszty roku może spaść nawet poniżej. Akcje na program motywacyjny się skończyły więc dodatkowa podaż nie grozi. Zarówno przychody jak i zyski zaczęły rosnąć. Jeśli trend się utrzyma 2,5 - 3 to realny poziom przy którym o przewartościowaniu jeszcze nie będzie mowy.
[x]
IFIRMA -1,02% 29,20 2026-04-13 16:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.