• Onico czy 230 to mozliwe Autor: ~daniel21usa [73.22.168.*]
    Dobre wyniki i rosnacy GPW powinny wyciagniac Onico do 230 w najblizszym czasie
  • Re: Onico czy 230 to mozliwe Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    ... myślę że ruch do góry zacznie się przed świętami , ktoś ewidentnie pilnuje kursu ale to dobrze że nie rośnie za szybko , wskaźniki się ochłodzą inwestorzy oswoją z kursem a potem marsz dalej , jeżeli progres nie zwolni to po 4 kw będzie ponad 40 baniek netto tj 40 zeta na akcję to ile powinien wynosić kurs ???????????????????????????
  • Re: Onico czy 230 to mozliwe Autor: ~klepsydra [83.23.117.*]
    Zaporową sprawa jest też cena akcji. Na tym rynku 200zł za sztukę to już dużo. Ewidentnie split jest potrzebny i... już mniej potrzebna emisja akcji i przeniesienie na inny rynek. Dopiero to może spowodować ruch w górę poważniejszy. Oczywiście 230 zł to nie jest sufit, 300zł też. Ale tu ludzie patrzą też niestety na ilość akcji:)) w portfelu.
  • Re: Onico czy 230 to mozliwe Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    ojtam , ojtam .......... patrz LPP
  • Re: Onico czy 230 to mozliwe Autor: ~Marmod [178.235.27.*]
    Jaki jest sens podnoszenia kapitału zakładowego o tak małe kwoty jak planuje Onico? Coś to daje? Pytam bo szczerze nie wiem z czym to się wiąże.
  • Re: Onico czy 230 to mozliwe Autor: ~Kamil [83.168.75.*]
    Ja to zrozumiałem w ten sposób: Akcje serii D przeznaczone są dla kadry w ramach programu motywacyjnego. 76000 akcji, które będą mogli objąć po 10 groszy pod warunkiem, że zysk netto w ciągu roku osiągnie minimum 30 milionów złotych. Nie jestem wielkim znawcą, ale dla mnie to dobre zagranie w stylu zarządów akcji z Nasdaq. Dostaną akcje (po 10 groszy, które są obecnie notowane po 195 PLN) pod warunkiem, że spółka osiągnie zyski na poziomie 30.000.000 złotych. Nawet jak obejmą te akcje i zaczną sypać nimi na NewConnect, to my w przypadku osiągnięcia zysku na poziomie 30.000.000 złotych dawno będziemy notowani ponad 300 PLN. Czy dobrze rozumuję?

Czyli oni zakładają, że zysk netto za rok 2016 wyniesie 30.000.000 złotych! Nie zysk operacyjny, tylko netto!

• Re: Onico czy 230 to mozliwe Autor: ~baret [31.174.103.*]
    zysk powinien wynieść 40 mln w tym roku

już jest 36 biorąc ten rok i czwarty kw 2015
  • Re: Onico czy 230 to mozliwe Autor: ~wudu [37.47.76.*]
    niestety nie jest dobrze , jak to zawsze w naszym kraju bywa gdy zaczyna dziać się dobrze to pojawia się grupa cwaniaków i złodziei z zamiarem wycyckania innych.programy motywacyjne są po to by motywować pracowników do lepszej pracy a tu piszą o pracownikach którzy już się przyczynili do sukcesu firmy a nie - przyczynią , zysk 30 to już prawie jest i wszyscy wiedzą ,że a rok 16 będzie wyższy.
    gdyby warranty należałyby się pracownikom , którzy przyczynią się do tego że firma osiągnie określone cele w 2017 r . to wszystko byłoby okay , byłby to jak najbardziej zwyczajny program motywacyjny wzorowany na starych dobrych obyczajach .
    a tak jak jest, to już jak napisałem ,nieudolny i mało etyczny pomysł bandy cwaniaków - jak szybko się wzbogacić.
    pozostanie po wszystkim bardzo duży niesmak i złe wrażenie.
    No ale tam jest napisane że do grudnia 2017 roku, czyli również na przyszły rok. To co, nie jest to motywacja?
  • Re: Onico czy 230 to mozliwe Autor: ~wudu [37.47.99.*]
    albo specjalnie wprowadzasz w błąd albo nie jesteś zbyt lotny ,
    proponuje poczytać - podstawowe zasady programu a w szczególności jego pkt 5,wszystko dotyczy 2016r czyli historii,
    podsumowując - cwaniakowanie
    Dopiero teraz przeczytałem cały (nie pobieżnie). Faktycznie dotyczy to tylko roku 2016. Przepraszam za błąd.
  • Re: Onico czy 230 to mozliwe Autor: ~elektron [83.27.237.*]
    Spokojnie, rok temu tez była podobna emisja 71k akcji. Nie miało to większego znaczenia
[x]
ONICO 0,00% 15,50 2026-05-22 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.