• Warto jeszcze wejść? Autor: ~Świeżak [93.179.234.*]
    Jak to jest z tą zaliczką ? I z faktyczną dywidendą za ten rok? Warto wejść jeszcze ?
  • Re: Warto jeszcze wejść? Autor: ~warto [195.26.22.*]
    bierz echo jest darmo nadal
  • Re: Warto jeszcze wejść? Autor: ~orzel74 [188.146.24.*]
    Poczytaj forum na przestrzeni roku ale wyłącznie posty z linkami, wejdź na stronę ECHO plus odwiedź kilka stron dedykowanym developerom i decyzje podejmij sam czy warto mieć w portfelu stabilną, zyskowną spółkę.
  • Re: Warto jeszcze wejść? Autor: ~lol [193.239.59.*]
    GANT też taki był. Do czasu.
  • Re: Warto jeszcze wejść? Autor: ~Oooooo [94.254.130.*]
    W poniedziałek wyniki, teraz jeszcze warto wejść bo za chwilę będzie drożej.
  • Re: Warto jeszcze wejść? Autor: ~cierpliwy [37.248.156.*]
    wart chyba skoro biora po pkc..
  • Re: Warto jeszcze wejść? Autor: ~Inwestor [94.254.131.*]
    Jak myslicie zobaczymy dzis 6-stke?
  • Re: Warto jeszcze wejść? Autor: ~Txl [94.254.131.*]
    Jak myslicie, zobaczymy dzis 6-stke?
  • Re: Warto jeszcze wejść? Autor: ~cierpliwy [37.248.156.*]
    do wyników może byc.... i 8 nawet
  • Re: Warto jeszcze wejść? Autor: ~Txl [94.254.128.*]
    Siedem to byłoby już coś :)
  • Re: Warto jeszcze wejść? Autor: ~elek [95.171.209.*]
    Do "świeżak"
    Pytasz czy warto zainwestować w spółkę, która płaci 15% ZALICZKI pod dywidende; która niedawno wypłaciła prawie 100% dywidendę ( w stosunku do obecnego kursu, a obecny kurs jeszcze nawet nie doszedł do "punktu wyjścia" ); która niedawno weszła na giełdy w Luksemburgu, Johannesburgu ; która ma super wskażniki ; w której są zagraniczne fundy : która ma ambicje być liderem w Polsce ; która będzie miała mnóstwo zamówień na program "mieszkanie+" - no oczywiście że nie warto , hahahahaha !!!!!!!
  • Re: Warto jeszcze wejść? Autor: ~cierpliwy [193.104.239.*]
    ja czekam na wyniki :) beda swietne to pewne, i winda w górę + dywidenda :) przyzwoita
  • Re: Warto jeszcze wejść? Autor: ~Sss [95.49.148.*]
    Tylko dlaczego poprzedni właściciel sprzedał przy tak niskiej cenie a cała gotówka wyprowadzana jest w postaci dywidendy zamiast iść na rozwój?

a czy to istotne, widocznie byly klauzule zeby poprzedni wlasciciel sprzedawal po cenie jakiej jest.
    Nie wiesz jak mial skonstruowana umowe, :)

http://www.biznesradar.pl/wycena/ECHO-INVESTMENT

wycena 23,81zł /akcja

RSI(14)80.14wykupionySTS(14,3)87.52wykupionyMACD(12,26,9)0.2029 (SIGNAL: 0.1568)kupujTRIX(14,9)0.0046 (SIGNAL: 0.0052)sprzedajWilliams %R(10)-1.96wykupionyCCI(14)292.43wykupionyROC(15)14.3954kupujULT(7,14,28)78.67wykupionyFI(13)456295kupujMFI(14)79.15wykupionyBOP(14)0.1402kupujEMV(14)-0.00049680sprzedaj

wygląda to swietnie, czekam na wyniki i sowitą dywidende fundzusze aktualizowaly swoje udzialy w wkcjach 2016.06.30 latalo po 8zl jeszcze przed spadkiem
  • Re: Warto jeszcze wejść? Autor: ~axaa [89.78.46.*]
    Panie~ ęlek! Niech Pan nie bredzi/Echo jest na polskiej giełdzie i na tej tylko/Na giełdzie w Luxemburgu i Johannesburgu jest spółka lużno powiązana z Echo EPP
    Więc proszę nie pisać bzdur i nie naganiać/Ludzie mają rozum i wolną wolę i wiedzą co robić:))
    Jak już jesteś tak dokładny/a, to również pomyliłem się w tym że wypłacono 100% dywidendę, bo to nie było dokładnie 100%. W jakimś sensie Echo jest na tamtych giełdach (o to mi chodziło)- a w jakim stopniu i jaki ma to wpływ na zyski/straty, tego nie wiem.
  • Re: Warto jeszcze wejść? Autor: ~rex [83.27.41.*]
    witam jak Pan myśli wart wejść dzisiaj jeszcze w spółke ?
  • Re: Warto jeszcze wejść? Autor: ~Oooooo [94.254.130.*]
    Oczywiście że warto, wykorzystaj dzisiejszą korektę do zakupu.
    Nie dajcie się ubrać - akcje są najdroższe w historii uwzględniając dywidendy http://stooq.pl/q/?s=ech&c=10y&t=c&a=lg&b=0 Fundusze swoje już na tych akcjach zarobiły biorąc dywidendy, teraz jeszcze wycisną pieniądze od naiwnych ludzi...
    Dnia 2016-11-24 o godz. 10:17 ~Sss napisał(a):
    > Nie dajcie się ubrać - akcje są najdroższe w historii uwzględniając dywidendy http://stooq.pl/q/?s=ech&c=10y&t=c&a=lg&b=0 Fundusze swoje już na tych akcjach zarobiły biorąc dywidendy, teraz jeszcze wycisną pieniądze od naiwnych ludzi...

Panie ~Sss! Naprawdę proszę Pana by Pan nie bredził!!Jakie najdroższe akcje Echa w historii?Co Pan tutaj pisze/Na tej spółce jak się mądrze inwestuje to NIE MOŻNA STRACIĆ!
    W tym roku wziąłem dywidend w sumie z jednej akcji 4,27pln na czysto! O jakich stratach Pan pisze?Doprawdy gdyby g...ta mogła unosić to ....... itd
    I jeszcze do Pana Sss/Strata by była, gdyby spółka nagle spadła do ( w moim przypadku ) 1,7pln/To jest możliwe ale na pewno nie w tym roku:))
    > Panie ~Sss! Naprawdę proszę Pana by Pan nie bredził!!Jakie najdroższe akcje Echa w historii?Co Pan tutaj pisze/Na tej spółce jak się mądrze inwestuje to NIE MOŻNA STRACIĆ!
    > W tym roku wziąłem dywidend w sumie z jednej akcji 4,27pln na czysto! O jakich stratach Pan pisze?Doprawdy gdyby g...ta mogła unosić to ....... itd

Pogratulować tylko, ale tak samo zrobiły fundusze które kupiły od Sołowowa pakiet kontrolny po około 6 zł w 2015 roku i po roku wyciągnęły ze spółki prawie tyle ile zainwestowały. Jestem pewien, że ten kto teraz kupi straci na tym biznesie w długim terminie, krótkoterminowo może i po 10 zł będzie, mamy hiperbolę na wykresie, ale będzie to ubieranie ulicy. Fundy już swoje wzięły z tej spółki, teraz sięgają po wisienkę na torcie. Skończy się wodospadem i ceną grubo poniżej 2 zł.

• Re: Warto jeszcze wejść? Autor: ~ja [95.171.209.*]
    hahahaha - tak samo pisali na LPP, gdy cena akcji była 300 pln , a na JSW jeszcze w maju wieszczono katastrofę - niestety wtedy uległem sugestiom naganiaczy na spadki :(((((( Czym bardziej wieszczono kataklizm, tym było lepiej.
    zaczynają trolowac spolke, czyli zalezy im na akcjach, raport za 4 dni bodajze a po raporcie bedzie 8zł.
    Bo raport bedzie swietny jak podsumują wszystkie kwartaly + dywidenda, będzie tutaj grubo, fundusze pakują dzis realizuja zyski ci co brali przedwczoraj po 5zł
    Dnia 2016-11-24 o godz. 10:34 ~ja napisał(a):
    > hahahaha - tak samo pisali na LPP, gdy cena akcji była 300 pln , a na JSW jeszcze w maju wieszczono katastrofę - niestety wtedy uległem sugestiom naganiaczy na spadki :(((((( Czym bardziej wieszczono kataklizm, tym było lepiej.

Jestem na Gpw od 1990r/Ostrożność ZAWSZE należy zachować!:))/To jest zabawa z ŻYWYM PIENIĄDZEM , NIE Z ŻETONAMI:))
  • Re: Warto jeszcze wejść? Autor: ~ja [95.171.209.*]
    Zgadza się , ale cena Echo jest wydaje się niedowartosciowana i jakoś nic nie przemawia za sprzedażą
    dlatego piszę ci ze sprzedają malutcy, a grubi im zabieraja, akcje to nic innego jak wymiana papiera pomiedzy sobą :) wiec... sam wiesz
  • Re: Warto jeszcze wejść? Autor: baramur [78.11.85.*]
    Dnia 2016-11-24 o godz. 10:41 ~axaa napisał(a):
    > Dnia 2016-11-24 o godz. 10:34 ~ja napisał(a):
    > > hahahaha - tak samo pisali na LPP, gdy cena akcji była 300 pln , a na JSW jeszcze w maju wieszczono katastrofę - niestety wtedy uległem sugestiom naganiaczy na spadki :(((((( Czym bardziej wieszczono kataklizm, tym było lepiej.
    >
    > Jestem na Gpw od 1990r/Ostrożność ZAWSZE należy zachować!:))/To jest zabawa z ŻYWYM PIENIĄDZEM , NIE Z ŻETONAMI:))

Gratule jak jest Pan od 1990 roku na GPW zwłaszcza że pierwsza oficjalna sesja odbyła się rok po Pana sesji
    https://www.gpw.pl/wazne_daty
    Do "Sss" -
    Uważasz, że powinno się uwzględniać dywidendy (tj. dodawać do ceny akcji) ???? W ten sposób to niemal wszystkie spółki są najdroższe w historii. Normalne, ze po odcięciu dywidendy cena akcji wraca do "punktu wyjścia" - gdyby tak nie było, gdyby tylko ciągle odcinać dywidendy - to cena akcji była by poniżej zera !!
    Z dywidendą jest jak z tortem - zjesz kawałek i dalej masz tort, ale tu ewidentnie ktoś zostawił same okruszki i próbuje ludziom wcisnąć puste opakowanie.
  • Re: Warto jeszcze wejść? Autor: ~Kelner72 [82.139.44.*]
    Czy warto wejść teraz? Miałem kiedyś podobny problem na tej spółce. Kupiłem po cenie wyższej niż aktualna. Po dywidendzie uśredniałem wielokrotnie. Na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolony z wyników moich działań. Wiem,że znowu postąpię tak samo,jeśli oczywiście sytuacja w spółce będzie zdrowa. Najlepszą odpowiedz dał Ci orzel74!Poszukaj,poczytaj,wyciągnij wnioski.Pozdrawiam.
  • Re: Warto jeszcze wejść? Autor: ~Axaa [188.146.26.*]
    Do Pana~Baramur/Tak , ma pan rację /pierwsza sesja 16.04.991r:))Ale 1990 to przygotowywanie i organizacja
  • Re: Warto jeszcze wejść? Autor: baramur [78.11.85.*]
    Dnia 2016-11-24 o godz. 13:16 ~Axaa napisał(a):
    > Do Pana~Baramur/Tak , ma pan rację /pierwsza sesja 16.04.991r:))Ale 1990 to przygotowywanie i organizacja

Szanowny Panie
    16 październik 1990 r. nastąpiło
    podpisanie umowy o współpracy między Polską a Francją w celu uruchomienia giełdy papierów wartościowych w Warszawie
    Nic więcej się tego roku nie wydarzyło. Ale nie rzecz w tym aby śledztwo prowadzić a prawdę pisać bo zawsze znajdzie sie ktoś kto może nas sprawdzić :)
[x]
ECHO 0,36% 5,60 2025-10-03 17:00:10
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.