odzyskać kasę którą potrącili na poczet PP.( zostało mi 3 kilo akcji więc przysługuje mi 45tyś pp) Trochę to robią na wydrę ale trzeba liczyć że ta emisja dojdzie do skutku bo PP nie da się nawet sprzedać bo nie będą notowane chyba że się mylę to niech mnie ktoś oświeci. Co robicie ze swoimi PP bo zapisy podstawowe tylko do piątku . Ja mam tego niewiele ale i tak szkoda by było stracić jeszcze więcej. Ktoś ma jakiś plan ?
Ja natomiast aby właśnie więcej nie stracić nie kupuję praw poboru. Nie dołożę ani złotówki do tego "interesu". Trudno straciłem i mi ta jedna strata wystarczy. Możesz spokojnie zapisać się na transzę dodatkową moje PP będą czekały na Ciebie ! Ale każdy jest kowalem...
Ja też nie wiem co zrobić bo trochę przegapiłem moment i nie wyszedłem z akcji i teraz trochę mam kłopot co dalej zrobic z tematem. Strata akceptowalna ale jednak strata. Wiadomo czy te PP będą notowane bo nie widziałem nigdzie wzmianki o tym.
Wiesz, to Twoja decyzja ja napisałem Ci co ja zrobię a raczej czego nie zrobię. Wszystko musisz sam przekalkulować. Dla mnie po tej zabawie na TKO podziękuję. Mam niewiele akcji to też inna kwestia co nie zmienia faktu, że może też być dzida odpał itp. na nowych akcjach. Fakt po odcięciu jestem "stratny" i powinienem zainwestować w PP ale... Nie namawiam ani nie odradzam.
p.s.
Moim skromnym zdaniem mogli to inaczej rozegrać, mogli przez te kilka dni rzeczywiście "pohandlować" na "starych" akcjach nawet od 25 groszy, pociągnąć to do góry tak na 2-3 zł. Osoby posiadające PP by miały świadomość, że jednak coś stare akcje są warte i nawet ja wtedy pewnie zapisałbym się na nową emisję. A tak życzę wszystkim powodzenia i tylko mądrych decyzji ;-) Ale to moja subiektywna opinia. Poczekam jak ruszy sprzedaż "starych" akcji, a zapewne będzie to od poniedziałku a wtedy sprzedam resztę i podziękuję. ;-)
kto nie ryzykuje ten w kozie nie siedzi ! ja oczywiście tez mam stratę ponad 90 % ale wchodzę w to ! kolejne 15 % starty to i tak niewiele więcej niż teraz. przypomina mi się taki Universal z którym tez się rożne cuda działy, zaryzykowałem i kupę kasy zarobiłem, potem był min. Gant na którym popłynąłem i to sporo, a teraz ... to giełda, tu się gra a nie inwestuje ! wiec zagram jeszcze raz i pewnie nie ostatni raz ! "pieniądze są po to aby je wydawać a nie kolekcjonować" - kto wie z jakiego to filmu ?(podpowiem: z polskiego). nagroda czeka.
NO dajcie spokój ludzie. Proponuję uporządkować nieco logikę Waszych poczynań: 1) Jeśli ktoś nie chciał wchodzić w tak zaproponowaną nową emisję powinien sprzedać akcje w odpowiednim czasie i mieć spokój ze spółką. 2) Skoro ma prawo objąć PP to musi wydać pewne środki na nie. Tak był skonstruowany prospekt emisyjny. Nie powinno to dziwić. 3) Mnie dziwi jedno jak ktoś wiedząc to wszystko teraz zastanawia się czy wydać pieniądze na PP przydłużając nadzieje na powodzenie inwestycji. Na to czas był wcześniej teraz logicznie jest wejść w nową emisję. Nie zaszły jak wiem żądne nowe przesłanki. Chyba że proces myślowy dopiero teraz komuś podsunął wnioski i zamierza ciąć "niepewne straty/zyski". 4) Jedni mówią jest ryzyko jest zabawa. Inni czekają aż będzie jakiś kosmiczny komunikat, może prawdziwy może nie, który wywinduje kurs do odpowiednich poziomów. To spółka ryzykowna ale na takich niektórzy dużo potrafią zarobić. Tylko trzeba mieć stalowe nerwy i plan. Bo łatwo nie jest. Życzę jednak aby klienci wygrali tym razem z kasynem!
I to jest sedno, brawo. Masz rację, np. ja planowałem skorzystać z PP, ale tak jak piszesz Ad.3 naszła mnie pewna refleksja po tym co się dzieje na "starych akcjach" TKO... - ja cytat: "zmierzam ciąć "niepewne straty/zyski""