Jak w temacie - hucznie zapowiadana i opisywana w prospekcie na 2016r, ale chyba juz wszyscy o tym zapomnieli. I prosze nie piszcie by pytać u źródła - dawno nie rozmawiałem z tak niekonkretna/niekompetentna osoba jak ta od IR w vvd (zreszta tak to jest zatrudniać do tak istotnej sprawy firme zewnętrzna), dlatego pytam tutaj - moze ktos mial wiecej szczescia i cos jednak wie.
Widze, ze kazdy woli wymieniać sie "mądrościami" w stylu wzrośnie/spadnie niz szukać informacji czy weryfikować te juz podane...moze jednak jestem tu jedynym inwestorem długoterminowym a cała reszta to krótkoterminowi i...wirtualni
nic wnoszącego - wiec nikt nie pisze, co się chwali, natomiast mogą nad jakaś platformą pracować - jeśli chodzi o rozgrywki sieciowe bo po początkowych problemach w RB2 jeśli chodzi o rozgrywki - po którejś aktualizacji ruszyło całkiem dobrze.
w MF też stawiają na multi, które ma nakręcać właśnie monetyzację.
Gdybym to ja był designerem - wprowadziłbym coś w multi coś w rodzaju king of the hill z możliwością kooperacji graczy tworzących zespoły i walką o kontrolę nad rzeczywistymi obszarami/miastami - no i do czegoś takiego jest już niezbędna platforma do obsługi sesji, rankingów itd. (coś a'la battle.net blizzarda)
Cały czas w materiałach dla inwestorów ta platforma sieciowa się przewija - więc na razie można zakładać że nie spadła z projektów.
Jeśli np. nad tym pracowały te rzesze informatyków - to wzrost kosztów nie dziwi - dobrych specjalistów ze znajomością Oracla nie przybywa - tym bardziej że relacyjne bazy Oracla na polibudach zastąpiono MS SQL'em a języki C i C++ platformą .NET - głównie C#.
coz, na razie to wszytko sa Twoje gdybania, bo firma nie podaje zdnych komunikatow i naprawde nie wiadomo czym te 100 osob sie zajmuje, poza podziwianiem zachodow slonca. pracuja nad metal fist, ktory ma juz planowane opoznienie roczne w stosunku do zapowiedzi w prospekcie (przypominam, ze nowa date premiery podali juz po przekroczeniu wszystkich zapowiedzianych terminow, co tylko swiadczy o profesjonalizmie)? przeciez nie chcesz powiedziec, ze do kazdego projektu, ktory maja zamiar (tylko) opublikowac angazuja 10-15 osob.
zeby nie bylo - akcje mam od premiery (potem tylko zwiekszalem poziom) wiec uwazam, ze to naprawde dobra spolka, z wiecej niz przyzwoitymi przychodami na tle innych firm z branzy. problemem jest megalomania i brak doswiadczenia zarzadu - uwierzyli, ze sama marka rockiego przyniesie im wplywy na poziomie flappy bird i zatrudnili kolejne 50 osob bez sensu. patrzac na czestotliowosc i jakosc updatow oraz nowych projektow, widac ze powinni raczej sie ograniczyc do 30-40 osob, a wtedy zyski bylyby wiecej niz zadowalajace.
P.S. ktos zadal moje pytanie na fb - poki co zostalo olane. ale moze to jest i sposob - zasypac ich profil pytaniami, na ktore IR nie chce udzielac odpowiedzi. o profil fb-kowy ewientnie dbaja, wiec jak zacznie zle wygladac to PRowo, komunikacja z inwestorami wroci do zadowalajacego poziomu