Niewielka kapitalizacja, notowana na rynku głównym, twardy skcjonariat zaangażowany w rozwój, świetne wyniki, dobre perspektywy, modna branża informatyczna, cel 10 zł!
Pierwszy cel to 5 zł. czyli cena emisyjna z IPO. Zadziwiające jest te kilkadziesiąt tysięcy akcji pomiędzy 1,83 a 2 zł. Z jednej strony dziwi a z drugiej, to okazja na zakupy. Potem czarna dziura totalny brak podaży powyżej 2 zł. ...
Zapewniam, że obecnie powyżej 2 zł. nie ma zleceń ukrytych. Widzę po twoich wpisach, że się nie obkupiłeś "eurodolar". Niebawem będziesz musiał kupić akcje PWR drożej niż myślisz...
Dnia 2016-11-22 o godz. 23:01 ~edar napisał(a): > Zapewniam, że obecnie powyżej 2 zł. nie ma zleceń ukrytych. Widzę po twoich wpisach, że się nie obkupiłeś "eurodolar". Niebawem będziesz musiał kupić akcje PWR drożej niż myślisz...
Czyli jesteś mocno przekonany, że 1,2zł/akcja już nie zobaczymy? Szkoda, bo w 1Q2017 chciałem powiększyć swój pakiecik, ale jak się nie uda to trudno.
Tak jestem pewny, że 1,20 zł. na PWR to przeszłość. Spółka mimo wzrostu kursu w ostatnim czasie dalej jest niedowartościowana a przed nami jeszcze IV kwartał bez którego i tak spółka zanotuje rekord. Aktualna wycena na dziś po 3 kwartałach to 2,25 - 2,60zł. Jeżeli przyjmiemy zysk średnio kwartalny za IV kwartał 300.000 zł. to zysk netto za 2016r. powinien wynieść ok. 1.300.000 zł. przy rosnących przychodach. Wtedy wycena powinna sięgnąć 3 zł. Wskaźniki np. c/z czy c/wk przy takiej cenie i tak będą na średnim poziomie.
Masz rację warto czekać już tylko na zyski, nie mówiąc o dywidendzie. mam spory pakiecik :)
Nastąpiło wybicie po kilka latach trendu bocznego a jego siła zawsze jest wprost proporcjonalna do długośći trwania poprzedniego trendu. Tak więc wybicie powinno być znacznie bardziej okazałe aniżeli obecny kurs akcji. Wczoraj ktoś nie wytrzymał i oddał parę tyś. akcji animatorowi po 1,75 i 1,73 zł. Na chwilę znikł popyt , albo ktoś się już obkupił albo czeka na tańsze akcje. Podaż też spadła być może ktoś celowo wystawiał kilka zleceń sprzedaży pomiędzy 1,83 a 2 zł. by zaniżyć kurs i kupić taniej akcje PWR. Ja również mam spory pakiecik i czuwam...
2,50 to nigdy już na tej spółce nie zobaczymy. Zero podstaw do takiego założenia.
Ponieważ już wcześniej opisałem podstawy do zwyżek nie będę się powtarzał. Powiem krótko podstawy są i spokojnie zobaczymy już niedługo 2,50 zł. " Twój wpis - "Zero podstaw" .... "i nigdy nie zobaczymy 2,50zł." jest żenujący.
Cieszę się, że na dogrywce po 1,95 zł. pojawiło się ukryte zlecenie kupna PWR bo to świadczy o tym iż ostrożnie skupowane są akcje. Podaży nie ma a kupno pojawia się systematyczne i ostrożne ...
i przełamany krótkoterminowy trend spadkowy, powstal bardzo ladny obraz techniczny. Do tego spolka po ok. 20% korekcie (w porywach większej). Nie rozumiem swoją droga jak tacy Fachowcy.pl z NC (bez zysków!) też bazujący na abonamentach od małego biznesu wyceniani są na ok. 150-160 mln zł, a ta spółka tylko na tyle...? Mam nadzieje, że do czasu
Zbiórka aż... https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2017-02/Raport_Biezacy_3-2017_Transakcja_zbycia_akcji_201702030163946627.jpg Może potrzebowała na samochód :). Teraz zastanawia kto to kupił.
Ciekawe kto kupił. Akcje zostały sprzedane w trybie pozasesyjnym. Nie poszły do giełdowej drobnicy tylko ktoś przyszedł i rzucił 100k na stół. Kupił w zasadzie bez dyskonta względem bieżacych notowań.