• Dywidenda Autor: ~jaco [80.238.80.*]
    http://stooq.pl/n/?f=1128405 to zaliczka, ciekawe czy dadzą więcej.
  • Re: Dywidenda Autor: ~kaz [94.254.146.*]
    To już lepiej kupić po odcięciu dywidendy...........zawsze to -0,53zł
  • Re: Dywidenda Autor: ~jaco [80.238.80.*]
    Ales ciemnogród wcisnął....Może terez być rakieta w góre....A potem 0,3 odcięcie...A potem mogą dać komunikat o wypłacie reszte kasy
    może ale nie musi
    A masz akcje wogóle?Chyba nie....Wiec zero problemu Ty kupisz pod koniec grudnia..
    Już nie mam....................dzisiaj kupiłem i sprzedałem......+5% w 1h starczy.............kiedyś SNS to była moja najlepsza/ulubiona spółka.
    Teraz WY z NIĄ wygrywajcie.....................ŻYCZĘ 5,XXzł.
    Powodzenia!
  • Re: Dywidenda Autor: ~RE [195.117.63.*]
    Przeczytaj uwaznie komunikat.......Zarząd Synthosu podjął decyzję o wypłacie zaliczki na poczet przewidywanej dywidendy za 2016 rok....(z naciskiem na zaliczka)
    http://biznes.pap.pl/pl/news/listings/info/1754178,synthos-wyplaci-zaliczke-na-poczet-dywidendy-za--16-w-wys--701-3-mln-zl-(opis)
  • Re: Dywidenda Autor: ~Inv [212.109.130.*]
    Panie i panowie, spokojnie, to tylko zaliczka na poczet dywidendy. Dywidenda za 2016 r. powinna być dopiero w przyszłym roku.
  • Re: Dywidenda Autor: ~lee [217.153.114.*]
    pewnie będzie uzalezniona od wyników z 2016. inna rzecz, że przecież Synthos odwołał politykę dywidendową na kolejne lata. Jak myślicie jutro otwarcie z luką? Czy jeszcze jest czas.
    Bedzie zysk na firmie za 2016...Może wypłacą wiecej,,Teraz to zaliczka....I znów wspinaczka w góre.. Ci co nie sprzedali mają Swe chwile radości....Koledze dziś poleciłem Syntka kupił conieco..
  • Zarząd powiedział Autor: ~jaco [80.238.80.*]
    Wywiad z Zarządem Synthos oczekuje, że czwarty kwartał tego roku może być dla spółki dobry ze względu na wyższe ceny kauczuków, wyższe ceny butadienu i wznowienie dostaw surowca z uruchomionej po awarii instalacji w czeskim Litvinowie - poinformował PAP wiceprezes spółki Tomasz Piec. Synthos planuje do końca grudnia zakończyć integrację strukturalną aktywów kupionych od Ineos. Dodał, że kontraktacja na 2017 rok, jeśli chodzi o kauczuki, wygląda "zaskakująco dobrze". Spółka zakontraktowała około 90% zaplanowanej na 2017 rok sprzedaży. (J. Szkopek) 
  • Re: Zarząd powiedział Autor: ~Neo [81.219.152.*]
    Jednego nie moge zrozumiec... Jak myslicie, dlaczego zarzad odwolal polityke dywidendowa? Co to moze miec na celu z perspektywy czasu? Przeciez Solowow jest glownym akcjonariuszem wiec zbieral kaske do kieszeni. Dziwne.
  • Re: Zarząd powiedział Autor: ~lee [217.153.114.*]
    to że odwołali nie znaczy nic, bo jak widziałeś najpierw odwołali aby zaraz potem ogłosić wypłatę zaliczki :)

Spójrz co się dzieje na Echo, w 2016 roku były już dwie dywidendy, a już zapowiedzieli trzecią wypłatę i to jeszcze w tym roku!

Podobnie może być na Synthosie w najbliższych latach.
  • Re: Zarząd powiedział Autor: ~Neo [46.134.62.*]
    A moze oni cos kombinuja? Kiedys chodzily tu plotki o wycofaniu synthosu z gieldy.
  • Re: Zarząd powiedział Autor: ~Kerhold [89.68.123.*]
    Może odwołali obecną, aby ogłosić inną.
[x]
SYNTHOS 0,00% 4,89 2018-01-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.