Już nie mam....................dzisiaj kupiłem i sprzedałem......+5% w 1h starczy.............kiedyś SNS to była moja najlepsza/ulubiona spółka. Teraz WY z NIĄ wygrywajcie.....................ŻYCZĘ 5,XXzł. Powodzenia!
Przeczytaj uwaznie komunikat.......Zarząd Synthosu podjął decyzję o wypłacie zaliczki na poczet przewidywanej dywidendy za 2016 rok....(z naciskiem na zaliczka) http://biznes.pap.pl/pl/news/listings/info/1754178,synthos-wyplaci-zaliczke-na-poczet-dywidendy-za--16-w-wys--701-3-mln-zl-(opis)
pewnie będzie uzalezniona od wyników z 2016. inna rzecz, że przecież Synthos odwołał politykę dywidendową na kolejne lata. Jak myślicie jutro otwarcie z luką? Czy jeszcze jest czas.
Bedzie zysk na firmie za 2016...Może wypłacą wiecej,,Teraz to zaliczka....I znów wspinaczka w góre.. Ci co nie sprzedali mają Swe chwile radości....Koledze dziś poleciłem Syntka kupił conieco..
Wywiad z Zarządem Synthos oczekuje, że czwarty kwartał tego roku może być dla spółki dobry ze względu na wyższe ceny kauczuków, wyższe ceny butadienu i wznowienie dostaw surowca z uruchomionej po awarii instalacji w czeskim Litvinowie - poinformował PAP wiceprezes spółki Tomasz Piec. Synthos planuje do końca grudnia zakończyć integrację strukturalną aktywów kupionych od Ineos. Dodał, że kontraktacja na 2017 rok, jeśli chodzi o kauczuki, wygląda "zaskakująco dobrze". Spółka zakontraktowała około 90% zaplanowanej na 2017 rok sprzedaży. (J. Szkopek)
Jednego nie moge zrozumiec... Jak myslicie, dlaczego zarzad odwolal polityke dywidendowa? Co to moze miec na celu z perspektywy czasu? Przeciez Solowow jest glownym akcjonariuszem wiec zbieral kaske do kieszeni. Dziwne.