Acting pursuant to Art. 69 in conjunction with Art. 87 par 1 pt 5 of Act of July 29th, 2005 on Public offering, conditions governing the introduction of financial instruments to the organized trading, and Public Companies (‘Act on Public Offering’) I hereby notify that on 17 November 2016 I have sold altogether 7.421.146,- that is Seven Million Four Hundred and Twenty One Thousand and One Hundred and Fourty Six registered shares of common stock under a civil law agreement and transaction. Voting rights attached to sold shares will be held by the buyer.
Tłumaczenie którego nie rozumiem to co zaznaczyłem w nawiasie poniżej
Działając na podstawie art. 69 w połączeniu z art. 87 ust 1 pkt 5 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku w sprawie o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego obrotu oraz o spółkach publicznych ( "ustawa o ofercie"), niniejszym zawiadamiam, iż w dniu 17 listopada 2016 I sprzedał łącznie 7.421.146, -czyli siedem milionów czterysta dwadzieścia jeden Tysiąc stu czterdziestu sześciu imiennych akcji zwykłych w ramach prawa cywilnego porozumienie i transakcji.( prawa głosu z akcji sprzedawanych odbędzie się przez kupującego.)
Na pewno wiadomo że transakcja miała miejsce 17 listopada nie jak piszą naganiacze 11 listopada chociaż nie rozumiem co takiego byłoby 11 listopada że próbują zmienić z 17 na 11 listopada ? Nieważne ale wiadomo że w raporcie Q3 pisali o rozmowach z dwoma inwestorami,z którymi mieli się dogadać ba dniach. Mam nadzieję że szybko się dowiemy kto wchodzi w Trophy i w dużo lepszym tłumaczeniu. Na teraz sytuacja robi się bardzo ciekawa i poniedziałkowy kurs 50%50 ??? Trudno powiedzieć co się stanie ale grunt że wiarygodność zarządu rośnie. Sprawdza się to co piszą w Q3 2016r
Ma być jeszcze jeden inwestor więc Petronel chyba całkiem wypadnie z gry. No nie wiem, chyba że obroty które dopiero zobaczycie po ustawienie miesięcznego wykresu bo właśnie na miesięcznym widać że nie od początku a od października coś się dzieje są powodowane skupem akcji. FF się zmniejszy ??? I jeszcze jedno,nowy inwestor wchodzi w czystą spółkę,bez zadłużenia i z niezrealizowanym czekiem na 24,000,000 zł za sprzedaż nieruchomości którą do końca listopada mają sprzedać według raportu. Ciekawy tydzień się zapowiada i jeszcze ciekawszy inwestor.
Lecz pisanie 73gr czy odjazd zostawmy lepiej do poniedziałku. Mało wiemy jak na razie. Październik zamkną się białą miesięczną świecą i listopad ma szanse a to będzie znaczyło dwie białe miesięczne świece z rzędu. Ma z czego się odbijać ale kto wie co nam da los. Kurs wygląda dobrze bo na wykresie widać niepewność co do dalszych spadków. A sygnał kupna sprawi że my wszystkie leszcze ze stawu zaczniemy paniczne zakupy. Szkoda że nie mam akcji za dużo ale przed 30gr spokojnie zdążę kupić. To na bank bo sytuacja dalej jest niepewna i dużo leszczy nie we co robić.
kolego Voting rights attached to sold shares will be held by the buyer Prawa glosu powiązane ze sprzedanymi akcjami zostają przypisane do kupującego - czyli napisali rzecz oczywistą... kupujesz 100 akcji i masz 100 praw do glosu (jezeli jest 1:1)
Pytanie ile czasu ma akcjonariusz na ujawnienie swoich danych po przekroczeniu progu 5% na NC ??? A i zgadzam się z Adamem że nadmierny optymizm kończy się zazwyczaj rozczarowaniem,.Kurs jest nisko,firma bez długów i dla nowego w akcjonariacie cena 27gr za akcje to dobry start,ale trzeba wiedzieć co nowy akcjonariusz wnosi do Trophy za oddanie 7% akcji w tej cenie,praktycznie za darmo i z dużą szansą na odbicie w granice 2 zł.Piszę praktycznie za darmo ale tak naprawdę nie wiem do czego się zobowiązał nowy by przejąć 7% bo przecież nic nie ma za darmo. A więc kluczowe jest wiedzieć kto to jest i czy to zwykły pajac czy może ktoś kogo się spodziewamy. Kurs do momentu ujawnienia nowego i jego zamiarów powinien stać w miejscu a jak zacznie spadać,bo to też możliwe trzeba będzie wiać.
Myślę ze odpowiedź na trapiace cie pytanie znajdziesz tu: http://www.kwasnicki.com.pl/znaczne-pakiety-akcji-spolek-publicznych-jak-i-kiedy-zawiadomic-i-nich-knf-i-spolki/
I tu: https://www.gpw.pl/Obowiazki_informacyjne
Widzę że osa za dużo oglądał programów politycznych w TV i chyba jeszcze tego nie rozumie ale na proste pytanie sam zaczął odpowiadać jak polityk. Obudź się człowieku i te swoje poprawności polityczne i wymijające odpowiedzi wsadź se w swoją polityczną d...pę :))) Dziękuję
jeżeli wszystko jest tu czyste to nie ważne za ile sprzedała - zresztą to nie była sprzedaż a przekazanie, podarowanie itd. - jeżeli poszły w dobre ręce to OK. Niezależnie jeżeli będą chcieli sprzedać taką ilość to są zmuszeni podbić kurs jak na Hetanie, Polinweście,Bpc i innych Patrowiczach.