Adam po twoich wpisach i kursie odnoszę wrażenie że coś przeoczyłem. Możesz podzielić się swoją opinią na temat raportu, bo ja nic nie zauważyłem,a nie przeczę że mogłem pominąć coś konkretnego. Walor zachowuje się jak trup a ja w Q3 2016r nie widzę przyczyny zgonu.
Przeczytaj dokładnie. W raporcie audytu jest napisane że: 1/ Akcjonariusze, którzy kupili akcje od Petroneli mogą je chcieć sprzedać, bo firma nie ma kompletnie żadnej nowej umowy, która generowałaby jakiekolwiek przychody; 2/ Nowa emisja 15,5 mln akcji w z maja tego roku to była katastrofa. Znaczną jej część objęła Petronela za "wkład w naturze" (wg tłumacza gogle), a nigdzie nie podano co to był za wkład wart aż 30 mln zł. Resztę emisji stanowiła zamiana zysków z lat ubiegłych (czyli 4,5 mln akcji które ma spółka). 3/ Nie otrzymali zapłaty, co ich zablokował na kilka miesięcy. 4/ Mówią o jakiś inwestorach do końca 1 kwartału przyszłego roku ale nie mają na to żadnych papierów. 5/ W dodatku zobacz jakość tego audytu. Napisany na kolanie. Jakaś no name firemka z Polski (konkretnie Krakowa) dokonała audytu 112 mln zł w ciągu 6 dni (umowa z 4 listopada, a oddali raport 11 listopada). Można mieć wątpliwości czy oni cokolwiek zaudytowali, moim zdaniem wzięli tylko kasę i pobrali wyjaśnienia - bo na tych 10 stronach audytu praktycznie nic nie ma.
i co tu jeszcze wyjaśniać ...... kolega wszystko napisał ..... sam siedzę po uszy w akcjach i co by mi dało naganianie na spadki??? po prostu pisze jak jest .... sam wtopiłem i wiem że nigdy tego nie odrobię i nie chce byście i wy tak wtopili jak ja ....
z tego co przytoczył kolega, ta spółka to spółka widmo , bez przyszłości..... szkoda mi tych co dali się nabrać na naganiaczy na wzrosty ...