• Wyniki za 3 kwartał Autor: ~qiulin [217.99.132.*]
    "Wspaniałe" wyniki. Ciekawe, jak zareaguje rynek. Pewnie teraz kurs poszybuje w górę... jak ktoś odwróci monitor do góry nogami.
  • Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: ~xiu [88.156.158.*]

The Company doesn’t have any long term or short term ebt as of 31 December 2015 and 30 Sep 2016
  • Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: ~D12 [82.145.221.*]
    16,24 mln EUR na rachunku bankowym. przeliczajac po 4,40 zł mamy 74,5 mln zł. Zero kredytów długo i krótkoterminowych. zainwestowane 1,2 mln EUR w budowę budynku, a wy piszecie, że źle? kapitalizacja 33 mln zł, a kapitału własne 321 mln zł! Naganiajcie dalej:)
  • Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: ~Gosc [188.146.13.*]
    Ten sezon wyników mnie wykonczy na razie same rozczarowania poza AlejąSamochodową
  • Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: ~th [178.235.139.*]
    Prosze link do wynikow
  • Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: ~Gosc [83.7.58.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/PEIXIN-Information-on-selected-consolidated-financial-results-for-3Q2016-7485058.html

Spojrzmy na to z pozytywnej strony:
    -Długów nie ma
    -Spółka funkcjonuje
    -Zysk dalej jest
    -Wyniki opublikowane zgodnie z zapowiedziami

:)
  • Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: ~xiu [88.156.158.*]
    In 3Q 2016 the Group generated EUR -1,479 thousand from operating activities thanks to profit.
    Company invested EUR 1,215 thousand throughout 3Q2016 mainly in the construction of building.
  • Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: ~xyz [89.67.132.*]
    Dnia 2016-11-14 o godz. 21:18 ~qiulin napisał(a):
    > "Wspaniałe" wyniki. Ciekawe, jak zareaguje rynek. Pewnie teraz kurs poszybuje w górę... jak ktoś odwróci monitor do góry nogami.

Wyniki dno , a wielbiciele tego gniota siedzą cicho ,albo za chwilę będą dostrzegać jakieś pozytywy i ględzić że trzeba być cierpliwym.
  • Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: ~D12 [82.145.221.*]
    xyz Przecież masz wyraźnie napisane, po 3q narastajaco zysk masz 496 tys Euro, ale dodatkowo uwzgednij 1215 tys EUR, które zainspirowało w rozbudowę hali budynku. Robi nam się zatem 1,7 mln EUR. czyli 7,5 mln zł, Mało? Powyżej opisałem ile jest kasy w spółce, zero długów i wartość kapitału własnego. Naganiaj dalej...:)
  • Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: ~Filip_z_Konopi [83.26.200.*]
    na razie bez niespodzianek jeśli chodzi o ocenę raportu przez tzw. rynek
  • Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: ~xyz [78.9.181.*]
    Dnia 2016-11-14 o godz. 22:01 ~D12 napisał(a):
    > xyz Przecież masz wyraźnie napisane, po 3q narastajaco zysk masz 496 tys Euro, ale dodatkowo uwzgednij 1215 tys EUR, które zainspirowało w rozbudowę hali budynku. Robi nam się zatem 1,7 mln EUR. czyli 7,5 mln zł, Mało? Powyżej opisałem ile jest kasy w spółce, zero długów i wartość kapitału własnego. Naganiaj dalej...:)

Robi nam się zatem 1,7 mln EUR. czyli 7,5 mln zł
    A przypomnij ile było w zeszłym roku ?
  • Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: ~fun [89.161.18.*]
    Dnia 2016-11-15 o godz. 10:29 ~xyz napisał(a):
    > Dnia 2016-11-14 o godz. 22:01 ~D12 napisał(a):
    > > xyz Przecież masz wyraźnie napisane, po 3q narastajaco zysk masz 496 tys Euro, ale dodatkowo uwzgednij 1215 tys EUR, które zainspirowało w rozbudowę hali budynku. Robi nam się zatem 1,7 mln EUR. czyli 7,5 mln zł, Mało? Powyżej opisałem ile jest kasy w spółce, zero długów i wartość kapitału własnego. Naganiaj dalej...:)
    >
    > Robi nam się zatem 1,7 mln EUR. czyli 7,5 mln zł
    > A przypomnij ile było w zeszłym roku ?

W zeszłym roku w 3 kw było 5-6 zł za akcje.:)
    Dnia 2016-11-15 o godz. 14:59 ~fun napisał(a):
    > Dnia 2016-11-15 o godz. 10:29 ~xyz napisał(a):
    > > Dnia 2016-11-14 o godz. 22:01 ~D12 napisał(a):
    > > > xyz Przecież masz wyraźnie napisane, po 3q narastajaco zysk masz 496 tys Euro, ale dodatkowo uwzgednij 1215 tys EUR, które zainspirowało w rozbudowę hali budynku. Robi nam się zatem 1,7 mln EUR. czyli 7,5 mln zł, Mało? Powyżej opisałem ile jest kasy w spółce, zero długów i wartość kapitału własnego. Naganiaj dalej...:)
    > >
    > > Robi nam się zatem 1,7 mln EUR. czyli 7,5 mln zł
    > > A przypomnij ile było w zeszłym roku ?
    >
    > W zeszłym roku w 3 kw było 5-6 zł za akcje.:)

Dokładnie . Jedyny pozytyw związany z tym gniotem jest taki ,że w ogóle raczyli przekazać raport. Należą im się słowa podziękowania, giełda ich nie zawiesi.
  • Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: ~Gregs [84.10.156.*]
    Dnia 2016-11-15 o godz. 16:01 ~xyz napisał(a):

> Jedyny pozytyw związany z tym gniotem jest taki ,że w ogóle raczyli przekazać raport. Należą im się słowa podziękowania, giełda ich nie zawiesi.

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-jak-w-polskim-filmie,22286013.html
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-jak-w-polskim-filmie,22293397.htm

• Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: ~Gregs [84.10.156.*]
    Dnia 2016-11-15 o godz. 16:31 ~Gregs napisał(a):
    > Dnia 2016-11-15 o godz. 16:01 ~xyz napisał(a):
    >
    > > Jedyny pozytyw związany z tym gniotem jest taki ,że w ogóle raczyli przekazać raport. Należą im się słowa podziękowania, giełda ich nie zawiesi.
    >
    > https://www.bankier.pl/forum/temat_re-jak-w-polskim-filmie,22286013.html
    > https://www.bankier.pl/forum/temat_re-jak-w-polskim-filmie,22293397.htm
    >
    ----------------------------------------
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-jak-w-polskim-filmie,22293397.html

• Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: leechu84 [95.108.89.*]
    co ma kasa w firmie do sensowności i rentowności biznesu? macie swoją piękną chińską spółeczkę z extra fundamentami :-) cieszę się, że tu zaglądam nie posiadając tych akcji :-). a jak przychody im zjadą jeszcze o 50% to się zacznie płacz i lament... bo okaże się, że firma zamiast kasę zarabiać to ją przejada. ja jestem daleki od kupowania spółek, które nie potrafią zadbać o rozwój organiczny i wzrost przychodów... a tak jest w peixin. chcecie to siedzcie tutaj dalej... wasza zamrożona kasa...
  • Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: ~spokojny [157.25.180.*]
    Lechu czyli uważasz, że Twój vivid gdzie masz akcje i właśnie notujący stratę, gdzie obecna cena akcji jest powyżej wartości księgowej i jeszcze dodatkowa emisja jest robiona jest lepszy???

Dziwnie postrzegasz rzeczywistość :-P
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.108.89.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    koleś gó...o Cię to powinno interesować co mam w portfelu bo nie wiesz jak mam skonstruowany portfel już Ci to pisałem ale ty swoje trujesz... poza tym nie wiesz czy mam jeszcze akcje tej czy tamtej spółki więc zamknij otwór
  • Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: ~dolechu [88.156.158.*]
    cieszę się, że tu zaglądam nie posiadając tych akcji :-)...............

Te niebieskie . Pilne !!!
    a kolejna sprawa to perspektywy dla branży... gdybyś miał cokolwiek pod kopułą to potrafiłbyś ocenić która branża i sektor jest bardziej perspektywniczna. kolejne jeśli uważasz że wartość księgowa ma taki wpływ na cenę akcji... to śmiech mnie ogarnia synek... mogę Ci pokazać co najmniej kilkadziesiąt firm a polskiej giełdzie, które odbiegają kilkakrotnie od tej wartości i co? i nic. więc zamknij się już koles
  • Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: ~spokojny [78.8.148.*]
    wartość księgowa ok, pojecie względne, ale nie w stosunku do vivid Lechu :D

i widzę nieźle Ci gula skacze, ze tak nerwowo reagujesz bo w vividzie zakopany jesteś a na Peixin sprzedałeś ze stratą i chcesz odkupić po 1 pln i się nie udaje :)

wiem o Tobie i Twoim portfelu tylko tyle co sam pisałeś :)
    Dnia 2016-11-16 o godz. 10:19 ~spokojny napisał(a):
    > wartość księgowa ok, pojecie względne, ale nie w stosunku do vivid Lechu :D
    >
    > i widzę nieźle Ci gula skacze, ze tak nerwowo reagujesz bo w vividzie zakopany jesteś a na Peixin sprzedałeś ze stratą i chcesz odkupić po 1 pln i się nie udaje :)
    >
    > wiem o Tobie i Twoim portfelu tylko tyle co sam pisałeś :)

Lechu jestem z Tobą . Ten spokojny i Gregs to są jakieś dwa oszołomy  które nic nie kumają na tej giełdzie i tylko zaklinają rzeczywistość. Wielbią tego gniota Peixina i liczą na jakiś cud , że spółka wypłaci im dywidendę albo urośnie na 100 zł
  • Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: ~Gregs [89.76.69.*]
    Dnia 2016-11-16 o godz. 11:05 ~xyz napisał(a):
    > Dnia 2016-11-16 o godz. 10:19 ~spokojny napisał(a):
    > > wartość księgowa ok, pojecie względne, ale nie w stosunku do vivid Lechu :D
    > >
    > > i widzę nieźle Ci gula skacze, ze tak nerwowo reagujesz bo w vividzie zakopany jesteś a na Peixin sprzedałeś ze stratą i chcesz odkupić po 1 pln i się nie udaje :)
    > >
    > > wiem o Tobie i Twoim portfelu tylko tyle co sam pisałeś :)
    >
    > Lechu jestem z Tobą . Ten spokojny i Gregs to są jakieś dwa oszołomy  które nic nie kumają na tej giełdzie i tylko zaklinają rzeczywistość. Wielbią tego gniota Peixina i liczą na jakiś cud , że spółka wypłaci im dywidendę albo urośnie na 100 zł

Może wreszcie odpowiesz, jak grzecznie pytają? Nie wkładaj głowy w piasek.

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-jak-w-polskim-filmie,22286013.html

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-jak-w-polskim-filmie,22293397.html

• Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: leechu84 [91.227.212.*]
    noooo mega jestem zakopany w vivid... masakra.. pójdę z torbami... pod kościół zbierać kasę żeby kupić peixin
    no właśnie nie wiesz a się wypowiadasz :-)
    taka już domena Polaków profesorów od wszystkiego zwłaszcza od cudzych pieniędzy i akcji.
    o mnie się nie martw misiu złoty :-)

ps. peixina nie chcę i nie będe kupował. nawet za 0,5 zł ot twoje super przemyślenia i to jak się mają do rzeczywistości. nie wiesz a piszesz
  • Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: ~Gregs [89.76.69.*]
    Dnia 2016-11-16 o godz. 12:27 leechu84 napisał(a):
    > noooo mega jestem zakopany w vivid... masakra.. pójdę z torbami... pod kościół zbierać kasę żeby kupić peixin
    > no właśnie nie wiesz a się wypowiadasz :-)
    > taka już domena Polaków profesorów od wszystkiego zwłaszcza od cudzych pieniędzy i akcji.
    > o mnie się nie martw misiu złoty :-)
    >
    > ps. peixina nie chcę i nie będe kupował. nawet za 0,5 zł ot twoje super przemyślenia i to jak się mają do rzeczywistości. nie wiesz a piszesz

Właśnie wystawiłeś sobie "laurkę". Nie wiem tylko czy z nerwów czy z głupoty. Cyt: "...taka już domena Polaków profesorów od wszystkiego zwłaszcza od cudzych pieniędzy i akcji...".
    Jeżeli nie masz i nie zamierzasz kupić akcji Peixin, to jaki masz cel "produkować" swoje, wątpliwej jakości wypociny. Zacznij pracować w jakiejś instytucji charytatywnej. Może tam się wykażesz? Tylko jest jeden problem. Tam też (podobnie jak tu) nie tolerują kłamców i oszustów.
    kolejny znawca moich myśli :-)
    piszę tutaj żeby was ostrzec że nic ciekawego tutaj się nie wydarzy i że tylko mrozicie kasę.
    owszem nie mam z tego pieniędzy.
    ale Twoje bzudurne oskarżenia że jestem jakimś oszustem czy kłamcą są mniej więcej pokroju oszerstw jarosława, antoniego i im podobnych. zamknij gębę na kłódkę jak nie wiesz :-)

kolejny raz pokazujecie jak niski poziom sobą prezentujecie. nie mam interesu w tym żeby tu pisać ale coraz chętniej będe tu wchodził pośmiać się z podobnych do Ciebie którzy jedyne co potrafią to atakować innych, robią to nieudolnie a po drodze wychwalają pod niebiosa jakiś badziewny peixin.

jak już pisałem Wasz problem i Wasza kasa :-)
    to samo pisałem w ostatnim czasie na pgnig, azotach i wielu innych spółkach które poszły w dół.
    a nerwowo reaguję tylko w stosunku do durnowatych odpowiedzi w moją stronę typków takich jak ty.
    o swoją kasę się nie martwię. i faktycznie dobrze że wreszcie przyznałeś... niewiele wiesz o mnie i o tym w jakim udziale i w co włożyłem kasę a z czego wyszedłem. więc na prawdę daruj sobie bo nikomu się tego nie chce czytać
  • Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: deszczyk_letni [209.58.185.*]
    Panowie...wiecej powagi i rozsadku
    no właśnie Panowie więcej powagi i rozsądku... pojawił się taki który nie ma akcji i jeszcze bzdury pisze co do fundamentów...
    Ja jak nie mam akcji lub jak nie chcę kupić - do czego przyznał się Lechu, nie wypowiadam się bo po co?

Lechu ale ja się martwię o Twoje pieniądze... tnij może straty na vivid puki nie jest za późno???, ja sądzę, że wlazłeś tam na pewno znacznie wyżej, co widać wyżej po zachwalaniach spółki :P Sprzedaż, później będziesz pisał jak tu, że spadnie jeszcze niżej??? :P

Zobaczymy ile wytrzymasz:P

Tak martwię się o Twoją kasę, bo jak zbankrutujesz to narobisz sobie stado dzieci i będziesz żył jedynie z 500+... Będzie brakować PiS owi kasy i jeszcze nam dowalą większy podatek od zysków:(
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~spokojny [78.8.148.*]
    To się nie udzielaj LEEECHHUUU :P

Autor: leechu84[95.108.89.*] 2016-11-04 09:29
    Opublikowano przy kursie:  4,54 zł , zmiana od tamtej pory: -11,89%
    Re: Trump
    nasza gwiazda rew szuka kolejnych argumentów za spadkami. a że się wewnątrz vivid nie udaje to szuka w ameryce hehe. bez komentarza. tąpnięcie będzie ale krótkotrwałe jak przy brexicie więc przestań naganiac bo słabo Ci to wychodzi
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: leechu84 [91.227.212.*]
    i gdzie tu jest chwalenie vivid? przecież ty czytać nie umiesz :-)
    no przecież jedziesz po kimś, że nagania na spadki, czyli domniemam, że widzisz potencjał w vivid :P A raczej ma racje, że będzie spadać z lekkimi podbitkami, też tak to widzę...

nie ma sensu tego przeciągać, vivid jest w trendzie spadkowym, ma kiepskie wskaźniki, emituje akcje i zaliczył stratę i tam cena jest 4 pln, obecnie... oj a nawet w chwili obecnej 3,9

porównując do peixin pod względem wskaźników, wyników, zasobów gotówki to tu powinno być przynajmniej 8 pln, niestety giełda jeszcze tego nie widzi, lub jest to celowa zagrywka.

Tyle odnośnie Twojego widzenia fundamentów i perspektyw w spółkach.

a że zgłaszasz moje posty ciągle do moderatora to napisze najbardziej dyplomatycznie jak potrafię :-)
    zmień ten nick bo nijak nie pasuje do Twoich wypowiedzi i ich poziomu :-)
    tak jak pisałem już wielokrotnie nawet nie wiesz czy mam jeszcze te akcje a piszesz na forum dotyczącym pexinu i wymądrzasz się nie mając pojęcia
    buzi słodziaku :-*
    kocham takich jak ty :-)

czyli jak nie masz akcji vivid to znowu ciekłeś straty? Tylko nie pisz, że tam zarobiłeś, w to nikt nie uwierzy :) Tak Twój poziom interpretacji rzeczywistości jest maksymalnie niski :)

Nie wypowiadaj się na tym forum jak się nie znasz. Leć na vivid podnosić ludzi na duchu :)

a pisałem tu o vividzie tylko, żeby pokazać Twoje zdolności inwestycyjne, które z pewnością nie powinny być brane pod uwagę przy ocenie Peixin :)
    no za to ty potrafisz czytać :-)
    nie napisałem że nie mam tylko że TY NIE WIESZ CZY MAM.
    No i tu Cię zaskoczę w tym roku zarobiłem już na vividzie sprzedając akcje na górce z dużym plusem :-)
    Nie ciąłem też strat :-)
    Takie jest Twoje pojęcie o moich inwestycjach :-)
    na prawdę nie ośmieszaj się już koleś i naucz się czytać :-)
  • Re: Wyniki za 3 kwartał Autor: ~ja [94.254.147.*]
    Zatkało kakao Panie mądry wszechwiedzacy:-D?
    Lechu widać, że owijasz w bawełnę, wystarczy Twoje wpisy poczytać jak kręcisz tu i na vivid (zaraz się okaże, ze jeszcze tu masz akcje mimo iż pisałeś, że sprzedałeś )... nie przyznajesz się z oczywistych rzeczy, Twoja sprawa.

Wypowiadaj się merytorycznie a nie piszesz, takie farmazony aż głowa boli :P

Jak pisałem kiedyś, leć gdzie indziej ciąć straty, już dwie firmy zaliczyłeś tą metodą :) Vivid 3,8 a tak go broniłeś przy 4,5 :) Ale to i tak za wysoka cena...

kręcę a to dobre :-)
    jak się czytać nie umie i myśleć a próbuje wyciągać wnioski na podstawie szczątkowych informacji i mądrzysz się na temat portfela inwestycyjnego i strategii o której nie masz pojęcia to tak wychodzi geniuszu.
    nie muszę się wypowiadać tutaj merytorycznie bo po prostu mam to gdzieś i takich jak ty
    a ty się męcz dalej próbując rozkminić kto ma ile straty albo zarobku na czym. fajna zabawa? widocznie nudzi Ci się w życiu :-)
    oj lechu lechu... nie potrafisz wypowiadać się merytorycznie, a o tym co robiłeś pisałeś, nie mam zamiaru wklejać tu Twoich wpisów bo nie o to chodzi na tym forum... kto będzie chciał zobaczyć jakim jesteś naciągaczem i analitykiem bez problemu to sprawdzi :)

sukcesów życzę, bez odbioru :P
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.67.132.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~xyz [89.67.132.*]
    Moderator ma dużo roboty ale nie dziwne jak pilnuje wpisów na takim gniocie
[x]
PEIXIN 14,81% 1,02 2019-04-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe