Większe skoki są na wielu spólkach z WIG20 poza bankami.
Kluczem jest kontrakt z NCBiR (nie wykazany w dotacjach) i wynik oraz kontakty z Amerykanami. Nie zdizwię się, gdyby ich po prostu wykupili (tzn Amerykanie) ale może np NOKIA.
No raport do bani. Niestety Spółka jak wiekszość nie dla Akcjionariuszy tylko dla zarzadu. pełno takich na rynku. Tzw pasożytnicze nastawienie do właścicieli. Dotacje nie płacic podatków a forsę pozyczać od nas. Nic tu ciekawego nie bedzie
Dokładnie tak ale co do kupna zalecałem miec za 1/5 kapitału do dnia dzisiejszego czyli do wyników. Teraz jestem zawiedziony zresztą andrzejek chyba wysypał cos z posiadanego pakietu. taka wsza z niego .
Nie rozumiem zaniepokojenia. Mają słabszy 3 kwartał i tyle. Aktywa wzrastają, pieniądze w kasie są. Jeszcze w tym roku powinno raz wybić powyżej 50 gr, później dopiero w luty 2017. Stała zagrywka od 3 lat ;)
ale upodliliście spółkę, nie ma tu dużo stałych bywalców a tylko skoczki. Jeden skoczy to i następny :D dzięki takim zachowaniom zawsze jeden zarobi a z owczego pędu stracą ;)
Ja nie wiem czy Macie akcje czy nie i nie obchodzi mnie to. Ale faktycznie Filip sra we własne gniazdo. Wynik myślałem że bedzie lepszy no ale mamy jak mamy. Dzisiaj troche dokupowałem. Będę kupował ale za jakiś czas niech ci co rzadzą kursem se pograj sami ze soba. w spółce nic sie nie zmieniło. Aczkolwiek jest to firma która dziś jest a jutro może jej nie być. Wdawqało się że może teraz Zarządowi bedzie zależeć na Nas ale widac nic się nie zmienia . Pozdrawiam i nie pękać.
Dnia 2016-11-16 o godz. 19:22 ~wiatrak napisał(a): > Pytam tych co czytali :) > > Które pozycje skłaniają do panicznej wyrzutki ?
Według mnie żadne. Może ktoś zagrał vabank z zamiarem przestraszenia akcjonariuszy i odebrania akcji po niższym kursie? Tak mi to wygląda... na fixie ktoś straszył dalszą zwałą...
Coś się kroi. Widać to wyraźnie po ruchach i bujaniu na kursie, a także aktywność "pesymistów" forumowych, tj. wpisy pirad, jak co pół roku henk70 "jest załamany i jutro pozbywa się wszystkich akcji".
Czyżby Suntech dopinał te kontrakty, które miały poślizg? Jakieś info o nowych umowach wisi?
Dnia 2016-11-17 o godz. 15:18 ~Hulk napisał(a): > Dnia 2016-11-17 o godz. 09:06 ~Erk napisał(a): ><"straszący" po 2-3k papiera. > > straszący po 2-3 kilo... No, nie moge. Jesli to dla was straszak to jakim kapitałem wy obracacie na giełdzie? 500 zł?