Ogólnie spółka jest mega niedowartościowana a zarząd chce wykorzystac niska cena zeby skupic akcje z rynku. W niedlugiej perspektywnie (max kilka miesiecy) kurs powinien sie znalezc w okolicy 15 zl ;)
No pewnie ze tańsze, ale jest jakaś granica... CO z tego ze skupi akcje, jak potem obrzydzi do reszty spółkę która i tak jest nie lubiana przez "rynek" i słowa zarządu jak to MCI jest nierozumiana przez tenże rynek to śmiech na sali. Rynek doskonale rozumie w co tu się gra.
Jedno jest jasne:chcą skupić jak najtaniej.Prezes gdyby chciał się wysypać to raczej cenę by windował.Chyba,że to kolejna zmyłka,bo tylko on wie w co gra.W obecnej sytuacji to wezwanie wygląda na blef.
Co się porobiło z giełdą i MCI? Ostatnie akcje sprzedałem przed wyborami prezydenckimi (MCI 13zł) bo potrzebowałem kasy, teraz widzę, że miałem szczęście. Jak po 1,5 roku zajrzałem na forum i sprawdziłem notowania to włos mi się na głowie zjeżył. Naprawdę współczuję posiadaczom akcji na umierającym GPW. Tylko Mar trwa :). Pamięta może tu ktoś, że na tej spółce dzienny obrót bywał w okolicach 20-25mln.
To kolejna mistyfikacja,bo połowa drobnych akcjonariuszy musiałaby oddać akcje za bezcen.No chyba że prezes potrzebuje więcej gotówki na jakiś interes.Potem sobie wyrówna stan posiadania w wiadomy sposób.Taki to wehikuł:odda po12,10,8....odbierze po 1albo0.01.