Czy Ty naprawdę nie widzisz że zaledwie na 1 (słownie: jednej) informacji w sprawie dywidendy, która jest grana od marca kilka osób/podmiotów zarobiła jeśli nie setki to napewno dziesiątki milionów złotych? Przecież tu kurs lata od 3.30 do 4.85 drugi rok z rzędu i tę prawidłowość ktoś zauważył dokładając swoje miliony do sterowania kursem. Możliwe że te same osoby mają wpływ na to co się dzieje w spółce oraz opłacają w odpowiednich momentach Domy Maklerskie aby te publikowały odwtotne od przyszłych ich planów rekomendacje. Warto się nad tym wszystkim zastanowić i dokipować w odpowiednich momentach bo pewnie temat dywidendy będzie jeszcze gramy w tym roku. Ja swojego zdania nie zmieniam i będę kupować po 3.6x
Pudło Mistrzu! :) Przecież Kauczuk od 2 listopada urósł o 20% a Synthos spadł w tym samym czasie o 7,5%. Ja tu widzę odwrotną korelację, która w przeszłości nie miała miejsca.
A może ktoś chce specjalnie zdolować kurs aby podkupić sporą ilość papiera przed ewentualną decyzją w sprawie dywidendy? Inwestując naprawdę realnie małe środki może ugrać miliony co i tak już kilkakrotnie uczynił na przestrzeni ostatniego roku. Ciekawe w którą stronę pójdzie... ja obstawiam mocne południe.
Babcia Pawlakowa przepowiada, że jeśli Wujek Michał nie zmobilizuje swoich kolesi w zarządzie do rychłych decyzji to będę kupował akcje po 3,6x już w przyszłym tygodniu :)
Masz pawlak wyobraznie nie do pozazdroszczenia... ceny kauczuku rosna, styren uruchomiony po rocznej przerwie, SSBR zaczynaja sie powoli rozkrecac ( choc do ciaglosci produkcji jeszcze daleko ). Wniosek? To sie wszystko z czasem przelozy na wyniki, a jak beda zyski to ruszymy na polnoc.
Ależ ja nie mówię o perspektywie długoterminowej, bo w tej widzę czarne chmury nad Europą, ale o sytuacji do końca listopada/początku grudnia. Ja tam się nie będę bawił w to czy będą zyski czy ich nie będzie. Najzwyczajniej w świecie chcę kupić spory pakiet akcji na 3.6x aby ponownie je sprzedać po miesiącu za 4.2x
Jesli nie sa Ci potrzebne pieniadze na gwalt to poczekaj. Koncowka roku bedzie nerwowa, poczatek 2017 tez. Ale wierz mi, od II kwartalu 2017 wystrzelimy do gory znacznie
Sluszna uwaga jaco ;) A pawlak musi zrozumiec, ze nie licza sie gracze a wyniki spolki. Wiele czynnikow rowniez wplywa na notowania na gieldzie. I prosze, uwierz mi, ze na wiosne przyszlego roku bedzie tu zielono. Jesli tylko nie bedzie jakiejs mega niespodzianki to strzelam w 7-8 ziko za akcje. Wspomnisz moje slowa pawlak!
Co bedzie tego nikt nie wie...A Ty kolego po prostu w czyimś imieniu naganiasz na spadki.....Oczywiście wielcy giełdy mogą sterować kursem akcji a nawet spadek WIG-u wywołać...Też uważam ze na syntku winno iść to w góre.. Bo wielcy nie zarobią A my drobni to mniejsi koledzy wielkich..
Pawlaku zakładałeś sie co będzie 25,11,2016. kurs 4,02przewidywałeś https://www.bankier.pl/forum/temat_typ-na-wycene-kursu-syntka-w-25-11-2016,22503749.html .Maluj już tą swinie na dzika..