• złoto to relikt Autor: ~oz [62.198.23.*]
    Chyba DB mówil prawdę że złoto jest przewartosciowane i jego wartość jest ciągle zbijana bo nagle społeczeństwo odzyskało zaufanie do banków to siły pieniadza inflacja rośnie i żeby takie spekulacje na złocie robić straszenie ludzi bo wiedzą że ludzie posiadają duzo złota fizycznego , to ile jeszcze może spaść
  • Re: złoto to relikt Autor: ~nex [89.70.95.*]
    można po polsku? bo nic nie zrozumiałem
  • Re: złoto to relikt Autor: ~cree [80.245.177.*]
    ja też, a dwa razy czytałem
  • Re: złoto to relikt Autor: ~Jackie [89.66.194.*]
    Wiadomo raz jest lepiej raz jest gorzej, ale moim zdabnem inwestycja w kruszec to dalej dobra inwestycja.Jak ktos chce kupic albo sprzedac to albo trzeba lazic po bankach, szczerac w necie. A w raiffeisen polbanku wydaja sie miec obecnie dobry kurs na ten miesiac http://raiffeisenpolbank.com/kurs-zlota

• Re: złoto to relikt Autor: ~Ami [37.47.159.*]
    Po szukaj sobie ile razy jest więcej złota papierowego od fizycznego co Ci wyjdzie? Teraz porównaj cenę bitcoina tj czego czego nie ma... Jedź np na stacje paliw i zapłacić za zatankowanie wyjmij z kieszeni bitcoina i np 5g sztabke co weźmie sprzedawca. Ja np kupuje fizyczne złoto nie dla siebie tylko dla dzieci....
  • Re: złoto to relikt Autor: ~SmallCity [37.47.70.*]
    Bo zloto kupujemy z mysla o Pieniezeniu nie po roku czy po 5 latach a wlasnie po 15-25lat i wiecej...
  • Re: złoto to relikt Autor: ~maro [79.187.204.*]
    Robię dokładnie to samo. Kupuję fizyczne złoto z myślą o dzieciach. Złoto zawsze będzie trzymało swoją wartość. A w przyszłości jeszcze bardziej. Banków nie słucham. Kiedyś namawiali ludzi aby brali kredyty w frankach..
    Oni klepią co im każą. A każą im to mówić na czym wiedzą, że zbiją gruby haj$$$ w bliższej lub dalszej perspektywie.

Poza tym jeśli złoto to taki relikt, to dlaczego poszczególne kraje zbroją się w złoto? Niemiecki rząd np. skupuje złoto na potęgę. Tak samo inne kraje europejskie. Oczywiście Polska nie.. ale to już na inną rozmowę temat.

Róbcie jak sami uważacie i myślicie i jak czujecie. Nie słuchajcie pseudo bankierów.
  • Re: złoto to relikt Autor: ~hg99 [89.22.214.*]
    JP Morgan, sto lat temu :

Gold is money everything else is credit

takie proste a takie prawdziwe...
  • Re: złoto to relikt Autor: sel [83.26.10.*]
    Dzisiaj złodzieje znajdują chętnych co za ich świecidełka nazywane krypto walutą płacą realnym pieniądzem , złotem i srebrem, szacun dla nowej kasty złodziei.
    Mamy nienormalną sytuację , gdy za podrobienie 1 złotówki czy grama wyrobu ze srebra grozi kara 12 lat więzienia, a śmieciowe krypto waluty niczym nie gwarantowane i niczym nie zabezpieczone beż żadnej realnej wartości, które nie wiadomo kto i jak powiela, które nie wiadomo w jakiej ilości wprowadza ktoś nieznany na rynek nazywa się pieniędzmi? i umożliwia tym handel? ,to prawdziwy raj dla złodziei...nobla dla króla złodziei..których jeszcze nazywa się odkrywcami i twórcami nowych technologii...okradania ciołków..