3 kw to okres kiedy od lat spolka zarabiała dużo, niestety cos się psuje w firmie, przykro jest sprzedawać na tak dużym spadku i w dodatku gdy nikt nie chce tego kupić ja jednak pozbywam sie towaru bo giełda dobrych spółek mocno rośnie
szczerze mówiąc nie spodziewałem się że na tak stabilnej spółce jaką niewątpliwie jest Relpol kurs tak szybko runie jak domek z kart, nie do końca zgadzam się z kris b że spółka jest przewartosciowana - cena miedzi poszła w góre więc RLP mniej zarobił, czułem że tak będzie więc troche sprzedałem by odkupić taniej bo według mnie to tylko korekta po wzrostach i kurs napewno powróci z czasem do bazy, choć wielkich wzrostów tu już pewnie nie będzie i to jak kris mówi to bedzie boczniak. Dobrze chociaż że nie ma panicznej wyprzedaży i obroty są niewielkie.
sporo czasu bylem akcjonariuszem relpola i tutaj tez duzo pisalem.dalej go uwazam za zdrowa fundamentalnie spolke,ale najwazniejsze sa wyniki a te ewidentnie sie zaciely.sa spolki ktore zarabiaja duze pieniadze a sa nizej notowane wskaznikowo od relpola np.rawplug.vindexus.orzel bialy czy vistal.kto ma czas niech sobie sam sprawdzi
odniosę się do wpisu o niku do Autor kurs miedzi rośnie dopiero od kilku dni więc w żaden sposób nie ma wpływu na ostatni wynik po drugie niższy zysk jest efektem wysokiej bazy z tamtego roku po trzecie aktualnie słaba złotówka pomaga relpolowi bo to przecież głównie exporter po czwarte spadek jest na małych obrotach i próbują was wystraszyć żeby trochę tanio odebrać na pewno Altus nie sprzedaje a raczej dokupuje poza tym na miedzi ruch do góry jest krótkoterminowy
też uważam że spółka okey mimo słabszego wyniku za 3 kw. sprzedałem troche w okolicy 10 zł a teraz niech spada to taniej odkupie na pewno swoich akcji nie sprzedam ani po 7 ani po 8 zł mam czas i wierze że kurs wzrosnie z czasem na poziomy powyżej 10 zł