• Zaczyna się gra pod nowego inwestora Autor: ~expero [83.238.78.*]
    Jak im się uda wyprostować sytuację spółki to powinniśmy odbić.

• Re: Zaczyna się gra pod nowego inwestora Autor: ~byczy [150.254.160.*]
    a mi się wydaje że teraz oddali tylko ci którzy zdecydowali się oddać po długim okresie oczekiwania a kupili ci co chcieli i mają wiarę, że akcje pójdą do góry. Nic więcej.
    Wybacz ale obroty rzędu 7,5k zł to żadne obroty i żadna gra pod "nowego inwestora". Prędzej ludzie pozapominali o swoich akcjach (i o spółce) niż rzucili się na sprzedaż.

Spółka ma bajzel u siebie i nie ma co tego ukrywać. Zostały podjęte kroki żeby całe bagno oczyścić ale NADAL jest to spółka z wielkim ryzykiem inwestycyjnym! Każdy podejmuje decyzje wyłącznie za siebie.

Wydaje mi się że poniżej 10gr niewielu będzie chętnych do sprzedaży (przynajmniej nie w dużych wolumenach akcji) a kupujących kilku się zawsze znajdzie. Niemrawe obroty na niskich poziomach mogą być okazją do kupna/uśrednienia ale w dłuższym okresie to będzie kolejna kiszka.

Liczę na to, że do końca grudnia przyjdzie jakieś pozytywne info i wywinduje kurs na kilkanaście groszy ale to tylko moje skromne marzenie :)
  • Re: Zaczyna się gra pod nowego inwestora Autor: ~Omka [192.157.10.*]
    Jesli kilkanaście groszy na tej spółce to dla Ciebie wywindowanie kursu i szczyt marzeń to proponuje się wysypać i zostawić papier w poważniejszych rękach. Niech Ci oko nie zbieleje gdy po przejęciu spółek w Chinach i wyprowadzeniu sytuacji zobaczysz 1zł na papierze... I to nie są bajki _ to jest nowa spółka, nowa firma, nowe koneksje i konkretny zarząd. Potrzymacie kurs do poniedziałku to w przyszłym tyg sam dobiorę...

Jak kolega wcześniej wspomniał... kto chce się wysypać niech sypie - po co się męczyć.
  • Re: Zaczyna się gra pod nowego inwestora Autor: ~bernard [94.254.145.*]
    W Investments się tutaj kręci?
  • Re: Zaczyna się gra pod nowego inwestora Autor: ~Grrrr [46.76.31.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/W-INVESTMENTS-Zawarcie-listu-intencyjnego-7481764.html
    Ten sam prezes w obu spółkach tak więc sam sobie odpowiedz. Informacja już dosyć stara....
  • Re: Zaczyna się gra pod nowego inwestora Autor: ~byczy [62.21.104.*]
    Dnia 2016-11-10 o godz. 12:31 ~Omka napisał(a):
    > Jesli kilkanaście groszy na tej spółce to dla Ciebie wywindowanie kursu i szczyt marzeń to proponuje się wysypać i zostawić papier w poważniejszych rękach. Niech Ci oko nie zbieleje gdy po przejęciu spółek w Chinach i wyprowadzeniu sytuacji zobaczysz 1zł na papierze... I to nie są bajki _ to jest nowa spółka, nowa firma, nowe koneksje i konkretny zarząd. Potrzymacie kurs do poniedziałku to w przyszłym tyg sam dobiorę...
    >
    > Jak kolega wcześniej wspomniał... kto chce się wysypać niech sypie - po co się męczyć.

Ja nie mogę..I już się zaczęło.. Czuję już ten podły klimat wypowiadania się na czyjś temat a nie na temat spółki.
    Już spekuła się zleciała jak sępy.

Omka (Inwestor czy inny xxx-ie) - nie pozwolę ci na to. Wracaj na OIL.

Używam nicku Omka od początku przygody z giełdą ( dłuugie lata) - nigdy go nie zmieniając - a Vedie w portfelu mam od ponad 2 lat a obserwuję ją jeszcze dłużej. Doskonale wiem co się tutaj działo, dzieje i wyciagam wnioski na podstawie zmian i raportów - mówię o faktach a nie mżonkach a po takiej wypowiedzi mogę powiedzieć jedno- jeśli ktoś tu jest spekulantem to zdecydowanie Ty ( per Pan tu nie pasuje...). Pozdrawiam i bez komentarza.
  • Re: Zaczyna się gra pod nowego inwestora Autor: ~kort [109.173.144.*]
    dziś zrzucą co niektórzy,coraz więcej na s
  • Re: Zaczyna się gra pod nowego inwestora Autor: ~ron [83.31.2.*]
    Tu jest perfidna zagrywka pod wywalenie. Kilka sekund przed 11 TKO było 0,07 a o 11 otworzyło się po0,08. Dziękuję ale znaczonymi kartami nie pogrywam.
  • Re: Zaczyna się gra pod nowego inwestora Autor: ~lolo [83.6.105.*]
    dokładnie. bedzie wysyp jak talala. nc tak działa.
  • Re: Zaczyna się gra pod nowego inwestora Autor: ~kort [109.173.144.*]
    wysyp?nie ma kupna
    musieli by na wiele wyższe poziomy
    teraz dziecinna zabawa
    Polecam douczyć się jak działa mechanizm handlu akcjami, jakie są rodzaje zleceń i jaki priorytet ich wykonania bo oczy krwawią od czytania tkaich komentarzy - nie ważna przy jakiej spółce.

Akcja pod wywalanie? obserwujesz chociaż te notowania czy info bierzesz z wyborczej?
  • Re: Zaczyna się gra pod nowego inwestora Autor: ~RK [37.47.68.*]
    Jestem tutaj w sumie około 6 lat...i tak sobie myślę że dalej będę się trzymał założeń, ze papier oddam w przedziale 3-5 zł....mi się nie spieszy, tylko szkoda mi wszystkich NAS akcjonariuszy którzy są perfidnie oszukiwani.Całej sytuacji z byłym już Prezesem nie będę komentował, bo w Kolumbii za te wały dostałby kulkę w łeb. Spółka ma ogromny potencjał i przy odpowiednich sterach tutaj będą jeszcze duże pieniądze, a zanosi się na to że obecny Prezes poczyni wszelkich starań, aby spółkę wyprowadzić na odpowiednie dla niej tory. Pozdrawiam WIERNY i MYŚLĄCY akcjonariat....
  • Re: Zaczyna się gra pod nowego inwestora Autor: ~byczy [150.254.160.*]
    Dnia 2016-11-14 o godz. 09:46 ~Omka napisał(a):
    > Używam nicku Omka od początku przygody z giełdą ( dłuugie lata) - nigdy go nie zmieniając - a Vedie w portfelu mam od ponad 2 lat a obserwuję ją jeszcze dłużej. Doskonale wiem co się tutaj działo, dzieje i wyciagam wnioski na podstawie zmian i raportów - mówię o faktach a nie mżonkach a po takiej wypowiedzi mogę powiedzieć jedno- jeśli ktoś tu jest spekulantem to zdecydowanie Ty ( per Pan tu nie pasuje...). Pozdrawiam i bez komentarza.

hmm..ja nie piszę że "(..) zobaczysz 1zł na papierze... I to nie są bajki (...)"
    I kto tu jest spekulantem?? Człowieku - zastanów się co piszesz!

Vedia nadal ma problemy z których mam nadzieję szybko wyjdzie tylko, że spekulanci akurat o tym w ogóle nie piszą..

P.S. Może i masz 2 lata akcje - ja mam od samego początku i co z tego? Chcesz laurkę za to czy co?

Wypowiadałem się na temat sytuacji spółki wielokrotnie pisząc również o problemach. Nie będę przytaczał każdej poprzedniej wypowiedzi bo mimo wszystko uważam, że forum do czegoś służy a nie jest śmietnikime to gównoburzy jak to często bywa - wszystko co dotychczas powiedziałem - podtrzymuję.
    Nie zamierzam na forum nikogo edukować. Albo ktoś potrafi wyczuć sytuacje i na tym skorzystać albo nie natomiast nigdy nie będę robił gównoburzy na forum albo naganiał na zakup nic nie wartych akcji bo nie zamierzam dorabiać się na czyjejś naiwności... Każdy ma swój rozum i niech tym się kieruje.
    Niestety nie potrafie wyczuć Twoich intencji, nie wiem czy jesteś opłacany czy jaki jest Twój cel w atakowaniu mnie ale nie zamierzam uczestniczyć w niemerytorycznej dyskusji niedotyczącej spółki. Zirytowałem się posądzeniem mnie o głupie naganiania i podszywanie się pod inne nicki, w innym przypadku nawet nie miałbym ochoty się wypowiadać - co do spółki i tak musimy czekać do Grudnia aby bazować na faktach a nie wyobrażeniach i dobrych intencjach.

Ostatni komentarz apropos wyceny np. 1zł... Wobraź sobie, że spółka, która ma ponad 20mln obrotu rocznie i jest dymana przez prezesa z każdej strony, nagle z pomocą inwestora i nowych koneksji handlowych robi obrót kilkukrotnie większy a kapitał NIE JEST wyprowadzany ze spółki jak do tej pory. Jeden rok z dobrym prezesem i zysk netto spółki jest wyższy niż obecna kapitalizacja, opłacenie obligatariuszy i wszystkie długi razem wzięte.
    Nie jest to tydzień, nie jest to miesiąc... ale jest szansa na naprawde dobrą zmianę a wtedy po prostu nie ma sensu pozbywać się akcji a rynek sam zacznie należycie wyceniać spókę. Tyle w temacie.

@RK, mam podobne zdanie. Szkoda, że dymał nas prezes przez lata i wielokrotnie informacjami wprowadzono nas w błąd. Tak jak Ty wierze, że to już przeszłość i czas budować zdrową, zyskowną spókę. Czekamy do Grudnia i wyklarowania sytuacji ze spółkami Chińskimi.

Pozdrawiam i mam nadzieję dzisiaj już bez komentarza.
[x]
VEDIA 0,00% 0,04 2017-03-17 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.